Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

H απόφαση του δικαστηρίου για τον μεθυσμένο οδηγό που τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι και έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο

Έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο εντός πρατηρίου καυσίμων, προκαλώντας ζημιές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
H απόφαση του δικαστηρίου για τον μεθυσμένο οδηγό που τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι και έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο Freepik

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε σε 40χρονο, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και επικίνδυνη οδήγηση, καθώς το πρωί της Κυριακής, τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι ενώ ήταν μεθυσμένος.

Συγκεκριμένα, αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 40χρονος, που αποκοιμήθηκε στο τιμόνι, βγήκε από την πορεία του και έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο εντός πρατηρίου καυσίμων, προκαλώντας ζημιές.

Τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι

FREEPIK

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο κατηγορούμενος έπινε από το βράδυ του Σαββάτου όλη την νύχτα, ενώ το ατύχημα έγινε στις 8.30 το πρωί της Κυριακής.

Τι κάνουμε σε ένα τροχαίo 

Τι ορίζει ο Κ.Ο.Κ.

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει:

α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία. β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να  ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή γ) Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.

Βοηθήστε τους συνανθρώπους και την Τροχαία στο έργο της. Κρατήστε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, η οποιαδήποτε στοιχεία μπορείτε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α,), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ