Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Κόρινθος: Σοβαρό τροχαίο με ανατροπή οχήματος – Τραυματίστηκε θανάσιμα ο οδηγός

Στο όχημα επέβαινε και μια γυναίκα συνοδηγός η οποία δεν τραυματίστηκε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κόρινθος: Σοβαρό τροχαίο με ανατροπή οχήματος – Τραυματίστηκε θανάσιμα ο οδηγός korinthostv.gr

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κόρινθο, όπου αυτοκίνητο ανατράπηκε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο οδηγός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το korinthostv.gr, το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τη Δευτέρα 5 Ιουνίου στον επαρχιακό δρόμο Σπαθοβουνίου – Αρχαίων Κλεωνών.

Για λόγους οι οποίοι δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής, ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί από την πορεία του και να ανατραπεί.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, η ανατροπή του οχήματος είχε ως συνέπεια ο οδηγός να τραυματιστεί σοβαρά και να βρει τραγικό θάνατο, ενώ στο όχημα επέβαινε και μια γυναίκα συνοδηγός η οποία ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.

Σημειώνεται πως το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου διενεργεί προανάκριση.

Γυναίκα και κοριτσάκι παρασύρθηκαν από μηχανή

eurokinissi

Τι κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα

Τι ορίζει ο Κ.Ο.Κ.

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει:

α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία. β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να  ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή γ) Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.

Βοηθήστε τους συνανθρώπους και την Τροχαία στο έργο της. Κρατήστε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, η οποιαδήποτε στοιχεία μπορείτε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α,), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ