Η αφισορύπανση στο στόχαστρο της Περιφέρειας Αττικής: Με εντολή Χαρδαλιά όλο το βράδυ ξηλώνονταν αφίσες του Κασσελάκη – ΦΩΤΟ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η αφισορύπανση στο στόχαστρο της Περιφέρειας Αττικής: Με εντολή Χαρδαλιά όλο το βράδυ ξηλώνονταν αφίσες του Κασσελάκη – ΦΩΤΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η αφισορύπανση στους δρόμους της πρωτεύουσας μπήκε για ακόμη μία φορά στο στόχαστρο της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή την αφισοκόλληση για το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Άμεση ήταν η εντολή του Νίκου Χαρδαλιά για ξήλωμα της παράνομης αφισοκόλλησης, με τα συνεργεία της Περιφέρειας να κατεβάζουν όλο το βράδυ τις αφίσες που είχαν τοποθετεί, κατά παράβαση του νόμου.

Η αφισορύπανση στο στόχαστρο της Περιφέρειας Αττικής

pressworkers.gr

Σύμφωνα με το pressworkers.gr, όπως και στην πρόσφατη περίπτωση του επικεφαλής του ΛΑΟΣ Φίλιππου Καμπούρη, που μάλιστα είναι και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου, έτσι και τώρα η Περιφέρεια Αττικής  ετοιμάζει βαριά πρόστιμα όπως προστάζει η κείμενη νομοθεσία.

Είναι πράγματι παράδοξο το πώς ο κ. Κασσελάκης ευαγγελίζεται την “Προοδευτική Αντεπίθεση” που διαφημίζει”, σχολίαζαν σκωπτικά συνεργάτες του Περιφερειάρχη Αττικής επικαλούμενοι το κεντρικό σύνθημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που φιγουράρει στις παράνομες αφίσες με αφορμή το Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο ξεκινά αύριο Πέμπτη στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου.

“Όπως φαίνεται, για κάποιους ο σεβασμός στο περιβάλλον εξαντλείται σε επικοινωνιακά τσιτάτα και προσχηματικες αναφορές. Όταν μιλάμε για ποιότητα ζωής στην πόλη μας και για σεβασμό στους νόμους του κράτους, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ αποδεικνύονται, δυστυχώς, στην πράξη ένα και το αυτό. Μία μόνο λέξη ταιριάζει και στους δύο: υποκριτές”, πρόσθεταν με νόημα.

Η αφισορύπανση στο στόχαστρο της Περιφέρειας Αττικής

pressworkers.gr

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε το dikastiko.gr, με διάταξη του πρώην υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, που συμπεριελήφθη τον Αύγουστο του 2022 σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο από τον Ιούλιο αποτελούσε νόμο του κράτους (4954/2022), παραχωρήθηκε και στις Περιφέρειες η αρμοδιότητα για την απομάκρυνση παράνομων αφισών, πλαισίων διαφημίσεων και επιγραφών σε χώρους αρμοδιότητάς τους.

Μέχρι τότε, αρμόδιοι για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων ήταν οι Δήμοι, εφόσον η παράβαση είχε τελεστεί εντός των διοικητικών ορίων τους και οι Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για παραβάσεις κατά μήκος των εθνικών οδών, των επαρχιακών οδών, του σιδηροδρομικού δικτύου, των αυτοκινητοδρόμων, των οδών ταχείας κυκλοφορίας, καθώς και στους χώρους των σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (Σ.Ε.Α.).

Πλέον, για παραβάσεις που τελούνται στους οδικούς άξονες, των οποίων την αρμοδιότητα συντήρησης έχουν οι Περιφέρειες, οι δαπάνες αφαίρεσης, οι δαπάνες αποκαταστάσεως του χώρου και κάθε άλλη συναφής με την αφαίρεση δαπάνη, καταλογίζονται σε βάρος των υπαιτίων με απόφαση του Περιφερειάρχη και εισπράττονται υπέρ εκείνου που πραγματοποίησε τις δαπάνες.

Ειδικότερα, τα όργανα της περιφέρειας επιβάλλουν πρόστιμο για παραβάσεις στις επιφάνειες τεχνικών έργων, στις διαχωριστικές νησίδες, στις λωρίδες έκτακτης ανάγκης, στους χώρους προσωρινής στάθμευσης, σε τοίχους αντιστήριξης, γέφυρες, σήραγγες, στο κατάστρωμα των οδών, σε στύλους και υποσταθμούς εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, σε πινακίδες δημόσιας πληροφόρησης, σε πινακίδες οδικής σήμανσης και στους φωτεινούς σηματοδότες οδικής κυκλοφορίας αρμοδιότητάς τους.

Η αφισορύπανση στο στόχαστρο της Περιφέρειας Αττικής: Το ύψος του προστίμου

Μάλιστα, με άλλη διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στον ίδιο νόμο προβλέπεται ότι το ύψος του προστίμου ανέρχεται από χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ μέχρι τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ και επιβάλλεται ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της ασφάλειας των χρηστών σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ