Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023

Η δίκαιη δίκη και οι έμφυλες μορφές βίας στο επίκεντρο του 23ου συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

Πραγματοποιείται Σάββατο και Κυριακή 12- 13 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με την Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών και την Ένωση Γυναικών Δικηγόρων Αθηνών «Ελένη Καρύδη».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η δίκαιη δίκη και οι έμφυλες μορφές βίας στο επίκεντρο του 23ου συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων facebook/Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

Μία «βεντάλια» από κατεξοχήν επίκαιρα θέματα όπως αυτά της δίκαιης δίκης και της έμφυλης βίας θα τεθούν στο 23ο διήμερο συνέδριο που διοργανώνει η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, που ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Συγγρού 387), σε συνεργασία με την Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών και την Ένωση Γυναικών Δικηγόρων Αθηνών «Ελένη Καρύδη».

Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

facebook/Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων: Θα μετάσχουν σημαντικοί νομικοί και επιστήμονες 

Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους σημαντικοί εισηγητές. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κ. Φωτεινή Παζαρτζή, ο τ. Αντιπρόεδρος του ΕΔΔΑ κ. Χρήστος Ροζάκης, η Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ευαγγελία Κουλουμπίνη, ο τ. Δικαστής Γενικού Δικαστηρίου Ε.Ε., κ. Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, ο τ. Πρόεδρος στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του Ο.Η.Ε. “United Nations Appeals Tribunal” κ. Δημήτριος Ραικος, η Συντονίστρια Νομικής Υπηρεσίας του Κέντρου για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα «ΔΙΟΤΙΜΑ» κ. Μαρία Αποστολάκη, οι τέως Αντεισαγγελείς ΑΠ ε.τ. και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της κ. Αθανάσιος Κατσιρώσης και Βασίλειος Μαρκής, οι Πανεπιστημιακοί, Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης, Κωνσταντίνος Βαθιώτης, Αικατερίνη Συκιώτη, Δήμητρα Σορβατζιώτη, Τζούλια Ηλιοπούλου-Στράγγα, οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί λειτουργοί κ. Μαργαρίτα Στενιώτη (Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων) κ.Μαριάνθη Παγουτέλλη, κ.Νικος Ποιμενίδης, κ.Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, κ.Αθανάσιος Νικολόπουλος, κ.Ειρήνη Νικολάου, κ.Δημητριος Ορφανίδης, κ.Κώστας Σπυρόπουλος, κ.Γλυκερία-Λουίζα Ιωαννίδου, κ.Ανδρομέδα Στεφανίδου, οι δημοσιογράφοι Παναγιώτης Στάθης, Μαίρη Μπενέα, Τάσος Τέλογλου, και Αναστασία Γιάμαλη, οι ειδικοί επιστήμονες κ.Γρηγόρης Λέων (ιατροδικαστής) και Μαρίνα Μόσχα (ψυχοθεραπεύτρια σεξουαλικής υγείας) και μεγάλος αριθμός καταξιωμένων μαχόμενων ποινικολόγων, όπως (ενδεικτική η αναφορά) ο Αλέξης Κούγιας, ο Σάκης Κεχαγιόγλου, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Βασίλης Χειρδάρης, ο Θόδωρος Μαντάς ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Γλύκας.

Ενδοοικογενειακή βία

freepik

Στις δύο μέρες του συνεδρίου και πολλοί άλλοι, θα αναπτύξουν τις επιστημονικές τους θέσεις και προβληματισμούς πάνω σε μια σειρά από σημαντικά και επίκαιρα νομικά θέματα.

Κατά την πρώτη ημέρα θα συζητηθεί το θέμα της δίκαιης δίκης με σημεία αιχμής το τεκμήριο αθωότητας, την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης- ΕΣΔΑ, τα όρια λειτουργήματος συνηγόρων, τη νομική βοήθεια, τις υποκλοπές και συνταγματικά δικαιώματα

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα απασχολήσουν οι ειδικές μορφές βίας και ειδικότερα η έμφυλη βία, η ενδοοικογενειακή βία, τα γενετήσια αδικήματα και ειδικά σε βάρος ανηλίκων, καθώς και η οπαδική βία με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Στο συνέδριο θα τιμηθεί η μνήμη των καθηγητών και μελών της Επιστημονικής επιτροπής της Ένωσης που έφυγαν από την ζωή, κ. Στέλιου Παπαγεωργίου- Γονατά και κ.Στέφανου Παύλου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ