Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Η επιχείρηση “καθαριότητα” στα Δικαστήρια έφερε αναστολή αποχής των δικαστικών υπαλλήλων της Αθήνας

Τι αποφάσισε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης και την εξεύρεση λύσης για την απομάκρυνση των σκουπιδιών, που στοιβάζονταν σε όλους τους χώρους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η επιχείρηση “καθαριότητα” στα Δικαστήρια έφερε αναστολή αποχής των δικαστικών υπαλλήλων της Αθήνας dikastiko.gr

Την αναστολή της αποχής, που είχαν ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής που επικρατούσαν στα Δικαστήρια λόγω της λήξης της σύμβασης καθαριότητας από τις 9 Ιουνίου, αποφάσισαν οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Δικαστικοί υπάλληλοι

EUROKINISSI

Δικαστικοί υπάλληλοι

dikastiko.gr

Οι εικόνες από την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί και για την οποία έγραψε το dikastiko.gr με τη συσσώρευση σκουπιδιών σε κάδους, παγκάκια και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους ήταν αποκαλυπτικές.

Δικαστικοί υπάλληλοι

EUROKINISSI

Δικαστικοί υπάλληλοι

dikastiko.gr

Στην απόφαση αναστολής της αποχής οδηγήθηκε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας (ΣΔΥΑ) μετά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων παραγόντων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, για δρομολόγηση της λύσης του προβλήματος που δημιουργήθηκε από την έλλειψη υπηρεσιών καθαριότητας στα Καταστήματα της Πρωτοδικειακής Περιφέρειας Αθηνών και κατόπιν εξεύρεσης προσωρινής λύσης και για τα κτίρια που στεγάζονται οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Δικαστικοί υπάλληλοι

dikastiko.gr

Ήδη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΔΥΑ για την Εισαγγελία Αθηνών και τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Αθηνών είχε δοθεί προσωρινή λύση από τις προηγούμενες μέρες.

«Στόχος ήταν η ανάδειξη της τραγικής κατάστασης που επικρατούσε με την έλλειψη υπηρεσιών καθαριότητας και η άσκηση πίεσης για εξεύρεση λύσης, στόχος ο οποίος με τη δυναμική μας αντίδραση, αλλά και σε συνεργασία και με άλλους φορείς φαίνεται ότι επιτυγχάνεται και οι συνθήκες στα Καταστήματα που δόθηκε προσωρινή λύση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πλέον ανθυγιεινές και επικίνδυνες» επισημαίνει ο Σύλλογος.

Δικαστικοί υπάλληλοι

dikastiko.gr

Δικαστικοί υπάλληλοι: Μόνη «καθαρή» λύση η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΔΥΑ τονίζει «το διαχρονικό μας αίτημα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας που αποτελεί την μόνη «καθαρή» λύση για να μην οδηγηθούμε ξανά στα ίδια τραγικά αποτελέσματα». Προσθέτει ωστόσο πως αποφασίστηκε «στα πλαίσια της καλοπιστίας που επιβάλλεται να έχουν όλοι όσοι συμμετέχουν σε ένα διάλογο να αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις στα Καταστήματα που δόθηκε προσωρινή λύση, μέχρι την εξεύρεση οριστικής».

Δικαστικοί υπάλληλοι

eurokinissi

Δηλώνει πως η αναστολή «δεν σημαίνει εφησυχασμό. Θα παρακολουθούμε από κοντά την υλοποίηση των δεσμεύσεων που δόθηκαν και σε περίπτωση που αυτές δεν υλοποιηθούν θα επανέλθουμε πιο δυναμικά διεκδικώντας το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε σε ένα ασφαλές για εμάς, τους δικαστές, τους δικηγόρους αλλά και τους πολίτες περιβάλλον».

Παράλληλα, αναφέρει πως η αποχή από τα καθήκοντα των δικαστικών υπαλλήλων συνεχίζεται στα Περιφερειακά Ειρηνοδικεία όπου δεν έχει δοθεί καμία λύση. «Απαιτούμε από την Πολιτεία (Υπουργείο Δικαιοσύνης), ως μόνη αρμόδια να εξασφαλίσει ΑΜΕΣΑ τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να επανέλθουν και σ’ αυτές οι συνάδελφοι σε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας» καταλήγει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ