Πέμπτη 23 Μαϊου 2024

Η επόμενη μέρα μετά την επίθεση του Ιράν – “Εντός των επόμενων 48 ωρών η απάντηση από το Ισραήλ” – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να αποφύγει τον κίνδυνο γενικευμένης σύρραξης, καθώς θεωρεί ότι "μια ισραηλινή απάντηση μπορεί να πυροδοτήσει αλυσιδωτές και απρόβλεπτες εξελίξεις".

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η επόμενη μέρα μετά την επίθεση του Ιράν – “Εντός των επόμενων 48 ωρών η απάντηση από το Ισραήλ” – ΒΙΝΤΕΟ ANT1

Το βλέμμα στραμμένο στην αντίδραση του Ισραήλ έχει η παγκόσμια κοινότητα, μετά την επίθεση που δέχθηκε από το Ιράν, με τα ισραηλινά ΜΜΕ, να υποστηρίζουν ότι “εντός των επόμενων 48 ωρών θα υπάρξει απάντηση”. 

“Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο συμφωνεί με τα αντίποινα σε βάρος του Ιράν, αλλά υπάρχει διαφωνία ως προς το χρονοδιάγραμμα και την κλίμακα μιας τέτοιας απάντησης”, δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι την Κυριακή. Απευθυνόμενος στα ΜΜΕ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι “τα σχέδια για επιθετική και αμυντική δράση έχουν εγκριθεί μετά την επίθεση του Ιράν”.

Ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι είπε: “Η Χαμάς και το Ιράν θέλουν να πυροδοτήσουν τη Μέση Ανατολή και να κλιμακώσουν”, προσθέτοντας ότι “οι IDF παραμένουν σε υψηλή επιφυλακή”.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν συγκεκριμένα ότι “η αναμενόμενη απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν θα είναι εντός των επόμενων 48 ωρών”. Επιπλέον, Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι “το Ισραήλ κατέστησε σαφές στην Αμερική ότι δεν επιδιώκει μια μεγάλη κλιμάκωση με το Ιράν”. Το Politico επικαλέστηκε επίσης έναν Ισραηλινό αξιωματούχο που είπε ότι θα υπάρξει απάντηση στο Ιράν που δεν θα οδηγήσει σε συνολικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: “Μια ισραηλινή απάντηση μπορεί να πυροδοτήσει αλυσιδωτές και απρόβλεπτες εξελίξεις”

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να αποφύγει τον κίνδυνο γενικευμένης σύρραξης, καθώς θεωρεί ότι “μια ισραηλινή απάντηση μπορεί να πυροδοτήσει αλυσιδωτές και απρόβλεπτες εξελίξεις“. “Από τα έως τώρα δεδομένα το Ισραήλ έχει βγει ενισχυμένο τόσο σε επίπεδο, εντυπώσεων, όσο και ουσίας αλλά κυρίως σε επίπεδο συμμαχιών”, είπε στον Νετανιάχου.

Ούτε η περιοχή, ούτε ο κόσμος αντέχουν κι άλλο πόλεμο”, είπε στην εισήγηση με την οποία άρχισε η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ο Γενικός Γραμματέας του Αντόνιο Γκουτέρες.

“Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου. Οι λαοί της περιοχής είναι αντιμέτωποι με αληθινό κίνδυνο πλήρους καταστροφικού πολέμου. Είναι ώρα να τον εξουδετερώσουμε και να αποκλιμακώσουμε. Είναι ώρα να δείξουμε τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση”, επέμεινε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

“Είναι ζωτικής σημασίας να αποφύγουμε κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείζονες στρατιωτικές συγκρούσεις σε πολλαπλά μέτωπα στη Μέση Ανατολή”, είπε, σύμφωνα με το ethnos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ