Πέμπτη 26 Μαϊου 2022

Η ιστορία της ΑΣΟΕΕ: Η επίθεση των κουκουλοφόρων, οι μπίζνες στη Ρουμανία και οι καταγγελίες για τοκογλυφίες και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ο πρόσφατος ξυλοδαρμός καθηγητή άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για μία σειρά πράξεων από πανεπιστημιακούς, που έχουν οδηγήσει σε έρευνα των εισαγγελικών αρχών, αλλά και στο ακροατήριο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η ιστορία της ΑΣΟΕΕ: Η επίθεση των κουκουλοφόρων, οι μπίζνες στη Ρουμανία και οι καταγγελίες για τοκογλυφίες και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων EUROKINISSI

Υπόθεση ΑΣΟΕΕ: Ένα απίστευτο «κουβάρι» υποθέσεων, με εμπλεκόμενους καθηγητές της ΑΣΟΕΕ, ξετυλίχθηκε πίσω από τον πρόσφατο ξυλοδαρμό ενός πανεπιστημιακού από κουκουλοφόρους.

Μετά την κοινωνική κατακραυγή για την αποτρόπαια και καταδικαστέα πράξη του ξυλοδαρμού ενός καθηγητή μέσα στο Πανεπιστήμιο, το παρασκήνιο των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας για τοκογλυφία ακόμη και για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων πυροδότησε μία σειρά αποκαλύψεων για γεγονότα του παρελθόντος. Υπόθεση ΑΣΟΕΕ

Πρώτο το θύμα έβαλε στο «κάδρο» των ηθικών αυτουργών της εναντίον του επίθεσης τρεις συναδέλφους του, οι οποίοι τον έχουν στοχοποιήσει, καταγγέλλοντάς τον ψευδώς για παιδοφιλία. Και περισσότερο «έδειξε» προς τον έναν εξ αυτών με τον οποίο επί σειρά ετών διατηρούσε στενές οικογενειακές σχέσεις, ήταν μαζί στην ΑΣΟΕΕ ενώ είχαν και  επενδυτική εταιρεία με έδρα στη Ρουμανία.

Ο συγκεκριμένος, που έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα στη δικαιοσύνη για υποθέσεις απάτης μετά από καταγγελίες άλλοτε επενδυτών της εταιρείας του, ισχυρίστηκε πριν λίγους μήνες ενώπιον των δικαστικών αρχών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, πως ο πρώην συνεταίρος του, πέρα από εκβιαστής, τοκογλύφος κ.ά, είναι και παιδόφιλος.

«Τον Φεβρουάριο 2016, όταν μεσονύκτια ώρα μετέβην στα γραφεία των εταιρειών στο Βουκουρέστι προκειμένου να ερευνήσω στα αρχεία των εταιριών, για τυχόν οικονομικές ατασθαλίες του …, τον είδα να συνευρίσκεται ερωτικά με τρεις άνδρες, ένας εκ των οποίων ήταν ανήλικος. …Την επομένη του περιστατικού, προσήλθε για ελάχιστο χρόνο στο γραφείο και με προκλητικό τόνο με εκβίασε άμεσα εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα ρευστότητας του Ομίλου , με την άμεση και απρόβλεπτη απόσυρση των δανείων της κουμπάρας του και στενότατης συνεργάτη του (σ.σ. περί τα 10 εκ. ευρώ σύμφωνα με την μήνυσή της)… Η ξαφνική και άμεση απόσυρση όλων των χρημάτων, θα χρεωκοπούσε τις εταιρείες προκαλώντας “αιφνίδιο μπλοκάρισμα” ρευστότητας. Με εκβίασε πως, αν δεν ήθελα να συμβεί αυτό υπήρχε μία μόνο εναλλακτική, η 3ετής παράταση της αποπληρωμής των δανείων αυτών με σταδιακή αποπληρωμή εντός της τριετίας όμως για το ποσό των 14.000.000,00 ευρώ, παρά το ότι τα δάνεια είχαν μερικώς αποπληρωθεί. Οι τόκοι που αυτό συνεπάγετο ήταν της τάξης του 200% για την 3ετία!

Προσέθεσε δε πως αδιαπραγμάτευτος όρος για να μην αποσυρθούν άμεσα τα δάνεια της ήταν να μην αναφερθεί ποτέ τίποτε για το συμβάν της προηγούμενης νύκτας, αλλά και να αγοραστούν οι μετοχές του στην εταιρεία μας, να λάβει επιπλέον αποζημίωση περίπου μισού εκατομμυρίου και να του παραχωρηθεί το στεγασμένο πάρκινγκ επί της οδού … στην Αθήνα… Για να καμφθεί οποιαδήποτε δεύτερη σκέψη είχα, την ιδία ημέρα και ελάχιστη ώρα μετά την αιφνιδιαστική αποχώρησή του, εισέβαλε στα γραφεία Ρουμάνος συνεργός του (ο ίδιος ο οποίος είχε επέμβει το προηγούμενο βράδυ στο επεισόδιο, όταν κατέλαβα τον … και τους νεαρούς “επ΄αυτοφώρω” και δημιούργησα φασαρία, για να τους φυγαδεύσει). Ο Ρουμάνος αυτός ήταν προφανώς ο προαγωγός του ανήλικου και του άλλου αγοριού, αποκρουστικής όψης, με μεγάλη ουλή στο πρόσωπο και τεραστίας σωματικής διάπλασης, και ονομαζόταν «Μπέμπε» (το «μωράκι» στα ρουμάνικα) κατά δήλωση του. Το μέλος αυτό του Ρουμανικού υποκόσμου μου επέδειξε φωτογραφίες ερωτικών περιπτύξεων του ανηλίκου, που είχαν λάβει χώρα σε εμφανείς χώρους της επιχείρησης και με εκβίασε ζητώντας χρήματα, προκειμένου να μην τις αποκαλύψει στον τύπο και την αστυνομία. Λόγω της ταραχής μου ούτε ως σκέψη δεν διανοήθηκα να απευθυνθώ στις Ρουμανικές αρχές… Υπό το άγος των συνθηκών και μην έχοντας άλλη επιλογή, υπέγραψα τις σχετικές τοκογλυφικές συμβάσεις αποπληρωμής του ποσού των 14.000.000 ευρώ».

Υπόθεση ΑΣΟΕΕ: Η εισαγγελική έρευνα

Με βάση αυτά που είπε, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί  η  βασιμότητα των καταγγελιών του περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων από τον  άλλοτε φίλο και συνεταίρο του.

Ο τελευταίος στην πρώτη του γραπτή δήλωση μετά τον ξυλοδαρμό του (που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR) και τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Πράγματι έχω διαφορές οικονομικού περιεχομένου με Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, μου οφείλει από παλαιότερη μεταξύ μας συνεργασία σημαντικό ποσό. Ο ίδιος έχει τεθεί από το Πανεπιστήμιο σε αναστολή στο πλαίσιο ποινικών και πειθαρχικών ερευνών. Εις βάρος του ιδίου προσώπου εκκρεμούν καταγγελίες τουλάχιστον 25 πρώην επενδυτών του, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι τους εξαπάτησε και τους απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά… Ο αντίδικός μου, απολογούμενος για πειθαρχικά παραπτώματα ενώπιον του Οικονομικού Πανεπιστημίου, επινόησε και ισχυρίσθηκε για μένα, εντελώς αορίστως και πέντε έτη μετά το δήθεν “περιστατικό”, ότι έχω τελέσει το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής. ..Επισημαίνω ότι ουδεμία καταγγελία έχει υποβληθεί εις βάρος μου από οποιονδήποτε ανήλικο, από οποιουσδήποτε γονείς ή από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με γνώση της υποθέσεως… Πρόκειται για ψευδέστατη και αήθη επινόηση του αντιδίκου μου.» Υπόθεση ΑΣΟΕΕ

«Κατασκευές»

Για επινόηση μιλούν και αρκετοί από αυτούς  που έχουν καταγγείλει τον «κατήγορό» του πως τους εξαπάτησε με αποτέλεσμα να χάσουν τα λεφτά που του εμπιστεύθηκαν. Υποστηρίζουν ότι όλα τα κατασκεύασε μετά το 2018 όταν άρχισαν να πέφτουν «βροχή» οι μηνύσεις εις βάρος του για απάτη. Όπως λένε, ο καθηγητής, που έχει τεθεί εδώ και καιρό σε αργία, ξεκίνησε το 2002 να συσσωρεύει χρήματα από διάφορους μικροεπενδυτές για να κάνει επενδύσεις στο εξωτερικό, κυρίως στην Ρουμανία, υποσχόμενος μεγάλες αποδόσεις που έφταναν και το 15% . Προσέλκυε «πελάτες»  μέσω φυλλαδίων με ανάλυση της κερδοφορίας που θα παρήγαγε κάθε επένδυση, αυτοδιαφημίζοντας την καθηγητική του ιδιότητα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο των Αθηνών και προβάλλοντας την οικονομική του ευρωστία με δεξιώσεις στην πολυτελή του βίλα, βόλτες με το 25 μέτρων γιοτ του σε νησιά του Αιγαίου, πολυάριθμο υπηρετικό προσωπικό, οδηγούς και ακριβά χόμπι.

Στις αρχές του 2018 όμως, βάση των καταγγελιών, ξεκινά να αρνείται συστηματικά την απόδοση των κεφαλαίων στους επενδυτές του, λέγοντας ότι τα κεφάλαια τους είναι δεσμευμένα σε φυσικές επενδύσεις που θα προσφέρουν πολύ υψηλές αποδόσεις και θα έπρεπε να κάνουν υπομονή. Αυτό που αποκαλύπτεται   ωστόσο είναι , ότι ενώ είχε συγκεντρώσει περί τα 55εκ. ευρώ όλα αυτά τα χρόνια, για επενδύσεις  είχαν δοθεί  περίπου 15εκ. Οι επενδυτές ζήτησαν τότε εξηγήσεις, με τον καθηγητή να τους λέει ότι θα πρέπει να του έχουν εμπιστοσύνη αφού οι αποδόσεις που έλαβαν ήταν αρκετές και τώρα θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Πολύ σύντομα όμως διαπίστωσαν ότι πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία παρουσίαζε ότι είχε ο όμιλος, είχαν χαθεί και πως είχε δημιουργήσει  ένα δαιδαλώδες σχήμα εταιρειών (κενών  πλέον περιεχομένου)  μέσω των οποίων διακινείτο συστηματικά χρήμα άνευ αιτιολογιών και χωρίς προφανείς αιτίες, χρήμα που κατέληγε, έμμεσα ή άμεσα στον ίδιον.

Από τις περισσότερες δε εξ αυτών των εταιρειών  (και από τους λογαριασμούς) είχε φροντίσει σταδιακά να εξαφανιστεί από φανερός ιδιοκτήτης ή διοικητής τοποθετώντας παρένθετα πρόσωπα που έλεγχε απολύτως, τα οποία δεν γνώριζαν  καν αγγλικά και υπέγραφαν έγγραφα χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο τους (αλλοδαπούς υπηρέτες, σωματοφύλακες, οδηγούς, αλλοδαπές οικιακές βοηθούς, κηπουρούς).Όταν οι πιέσεις των επενδυτών εντάθηκαν, ξεκίνησε να τους απειλεί είτε με καταγγελίες στις φορολογικές αρχές (με την πρόφαση ότι τα λεφτά που του έδωσαν ήταν «μαύρα» και θα έπρεπε να σωπάσουν), είτε με μήνυση για τοκογλυφία αφού τις περισσότερες επενδυτικές χρηματοδοτήσεις που ελάμβανε τις παρουσίαζε  ως δάνεια, με επιτόκιο ανώτερο του δικαιοπρακτικού.

Κάποιοι ωστόσο ακολούθησαν τη δικαστική οδό με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί έως τώρα πάνω από 10 δικογραφίες εις βάρος του για κακουργηματική απάτη. Για δύο δε εξ αυτών, λένε οι πληροφορίες, έχουν εκδοθεί και βουλεύματα που τον παραπέμπουν να δικαστεί.

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ