Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Στο προσκήνιο ξανά ο Κασιδιάρης: Αίτημα για πενθήμερη άδεια λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Διεκδικεί τη δημαρχία της Αθήνας – ΒΙΝΤΕΟ

Την Παρασκευή θα συζητηθεί η αίτησή του. Είχε κατατεθεί προ 10ημέρου το αίτημα του καταδικασθέντος για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο προσκήνιο ξανά ο Κασιδιάρης: Αίτημα για πενθήμερη άδεια λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Διεκδικεί τη δημαρχία της Αθήνας – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Αίτημα για πενθήμερη άδεια από τις φυλακές κατέθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, όπως αναφέρεται. Η αίτηση κατετέθη προ δεκαημέρου και είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί την προσεχή Παρασκευή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ είναι κρίσιμη η απόφαση δεδομένου ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει δηλώσει συμμετοχή στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και συγκεκριμένα διεκδικεί τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, έχοντας μάλιστα λάβει το πράσινο φως από το αρμόδιο Πρωτοδικείο.

Ειδικότερα, ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, αίτημα για πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού όπου και κρατείται, κατέθεσε ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Αρμόδιο για την απόφαση είναι το Συμβούλιο της Φυλακής στο οποίο μετέχει η εισαγγελέας Λαμίας και ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης.

Όπως πάντως αναφερόταν είχε δικαίωμα να ζητήσει την άδεια, που δίνεται όταν κάποιος έχει εκτίσει το 1/10 της ποινής του, κάτι το οποίο ισχύει στην περίπτωση Κασιδιάρη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς η αίτηση κατετέθη παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών στις οποίες ο Ηλίας Κασσιδιάρης πρόκειται να είναι υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας.

Η υποψηφιότητα Κασιδιάρη για την Αθήνα

Στην ανακοίνωση του είχε κάνει ξεκάθαρο και το ιδεολογικό του στίγμα για το πως οραματίζεται την Αθήνα.

“Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να διατηρήσει την Ελληνική της ταυτότητα και τον ιστορικό της χαρακτήρα, να μην υποκύψει στην επέλαση της παγκοσμιοποίησης και στον ορατό κίνδυνο αντικατάστασης του ελληνικού πληθυσμού της. Η εγκληματικότητα και τα άβατα του ιστορικού κέντρου θα καταπολεμηθούν ριζικά, οι αλόγιστες σπατάλες για άκρως αποτυχημένα έργα που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλεως θα σταματήσουν. Δημοτικά τέλη και υπηρεσίες, πολιτική προστασία, κοινωφελή έργα, φιλοζωικές και οικολογικές δράσεις, ενεργειακή αυτάρκεια των νοικοκυριών, θα διαμορφωθούν εξαρχής στα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Η Χριστιανική πίστη και παράδοση των Αθηνών θα διαφυλαχτούν ακέραιες” ανέφερε χαρακτηριστικά. “Μετά τους Σπαρτιάτες έρχονται οι Αθηναίοι” το κεντρικό προεκλογικό σύνθημά του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ