Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Παρίστανε υπάλληλο της ΕΥΠ και έταζε δουλειά και φθηνά αυτοκίνητα – Η ποινή που του επιβλήθηκε

Το σκέλος της φερόμενης απάτης με τα αυτοκίνητα δεν έφτασε στο ακροατήριο, επειδή οι σε βάρος του εγκλήσεις υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Παρίστανε υπάλληλο της ΕΥΠ και έταζε δουλειά και φθηνά αυτοκίνητα – Η ποινή που του επιβλήθηκε Pixabay

Επιτήδειος παρίστανε υπάλληλο της ΕΥΠ και έταζε δουλειές σε ανυποψίαστους πολίτες στην “Υπηρεσία” προσκομίζοντας πλαστά έγγραφα που δήθεν βεβαίωναν την πρόσληψή τους.

Στον κατηγορούμενο, ο οποίος φέρεται ότι εργάζεται ως ψήστης, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών, με αναστολή, για χρήση πλαστού εγγράφου, κατ’ εξακολούθηση.

Παρίστανε υπάλληλο της ΕΥΠ: Ο τρόπος δράσης του

Επικαλούμενος την ίδια ιδιότητα, καθώς και υποτιθέμενες διασυνδέσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, ο ίδιος, σύμφωνα με καταγγελίες θυμάτων, υποσχόταν να μεσολαβήσει – έναντι χρηματικής αμοιβής – για την απόκτηση αυτοκινήτων, σε ελκυστικές τιμές, μέσω των δημοπρασιών που διενεργεί ο ΟΔΔΥ. Το σκέλος της φερόμενης απάτης με τα αυτοκίνητα – πάντως – δεν έφτασε στο ακροατήριο, επειδή οι σε βάρος του εγκλήσεις υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα.

Παρίστανε υπάλληλο της ΕΥΠ

freepik

Ένα από τα θύματα που κατέθεσε, υποστήριξε ότι «Πρόκειται για μυθοπλάστη», ενώ μία άλλη παθούσα δήλωσε ότι της έδειχνε μέχρι και τα υποτιθέμενα γραφεία, όπου θα εργαζόταν ως γραμματέας, αλλά και έγγραφα με τα οποία θα της προσκόμιζε χρήματα.

Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Η υπεράσπισή του αποδέχθηκε μέρος των πράξεων που συνδέονται με τη χρήση πλαστού εγγράφου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ