Πέμπτη 26 Μαϊου 2022

Η Μαργαρίτα Γκορτζολίδου επελέγη νέα αντιπρόεδρος του ΣτΕ

Η Μαργαρίτα Γκορτζολίδου, σύμβουλος Επικρατείας, είναι η νέα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Μαργαρίτα Γκορτζολίδου επελέγη νέα αντιπρόεδρος του ΣτΕ EUROKINISSI

Η Μαργαρίτα Γκορτζολίδου είναι η σύμβουλος επικρατείας που επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο για την αντικατάσταση του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του ΣτΕ Παναγιώτη Ευστράτιου. Η νέα αντιπρόεδρος προτάθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, καθώς η θέση είχε μείνει κενή μετά την παραίτηση που είχε υποβάλλει τον περασμένο Δεκέμβρη ο μέχρι τότε αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Ευστρατίου, που παραιτήθηκε λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση ναρκωτικών ουσιών.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣτΕ οδηγήθηκε στην υποβολή της παραίτησής του, καθώς ήθελε να προστατέψει το κύρος του δικαστηρίου, αν και πηγές αναφέρουν πως δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται σχετικά με την ανάμειξή του στην υπόθεση χρήσης κοκαΐνης νεαρών ατόμων στα νότια προάστια της Αθήνας.

Το όνομα του 66χρονου ενεπλάκη σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης νεαρών ατόμων στα νότια προάστια της Αθήνας. Μετά από ενημέρωση προς την  ΕΛ.ΑΣ. ότι νεαρά άτομα κινούνται ύποπτα σε περιοχή των νοτίων προαστίων πραγματοποιήθηκε έλεγχος από άνδρες της ΔΙΑΣ και στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, ενώ όταν τους ρώτησαν από πού τα προμηθεύτηκαν, εκείνοι απάντησαν ότι τα πήραν από ένοικο της πολυκατοικίας και υπέδειξαν τον συγκεκριμένο  δικαστικό λειτουργό.

Μαργαρίτα Γκορτζολίδου

EUROKINISSI

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, η δίωξη που αντιμετωπίζει ο ανώτερος δικαστής είναι για τα πλημμελήματα της κατοχής, χρήσης και διάθεσης ναρκωτικών ουσιών. Ο κ. Ευστρατίου είχε εισέλθει στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1983, προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Ιούλιο του 2004 και προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ τον Δεκέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστής και ο τρίτος της παρέας, παραδέχτηκαν στους αστυνομικούς ότι έκαναν έκαναν χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια της συνύπαρξης τους στο διαμέρισμα του, ενώ μόλις πραγματοποιήθηκε έλεγχος βρέθηκαν υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας σε ένα βαζάκι.

Η υπόθεση διαχωρίστηκε δικαστικά για τους νεαρούς που θα οδηγηθούν στο δικαστήριο σε ρητή δικάσιμο, ενώ ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣτΕ παραπέμφθηκε στο Εφετείο και θα δικαστεί εκεί, λόγω ειδικής δωσιδικίας, που απορρέει από την επαγγελματική του ιδιότητα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ