Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

I. Ντογιάκος προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Εφετών της χώρας: “Να στέκεστε στην έδρα με αξιοπρέπεια και κύρος”

Για πρώτη φορά από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συγκέντρωσε στον Άρειο Πάγο όλους τους επικεφαλής των Εισαγγελιών Εφετών της χώρας για να συζητήσει μαζί τους, να ακούσει τα προβλήματά τους και να δώσει οδηγίες. Τα ξεκάθαρα μηνύματα του κ. Ντογιάκου και το παρασκήνιο της συνάντησης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
I. Ντογιάκος προς τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Εφετών της χώρας: “Να στέκεστε στην έδρα με αξιοπρέπεια και κύρος” EUROKINISSI

Τους 17 επικεφαλής των Εισαγγελιών Εφετών της χώρας συνάντησε προ ημερών στον Άρειο Πάγο ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας Ισίδωρος Ντογιάκος. Ο ανώτατος εισαγγελέας της χώρας , ξεκίνησε , πρώτη φορά για ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, επισκέψεις σε όλες τις μεγάλες Εισαγγελίες της χώρας στέλνοντας μήνυμα εγρήγορσης στους συναδέλφους του: «Ο κόσμος σας αποκαλεί εισαγγελείς αλλά να είστε πραγματικοί εισαγγελείς», είναι μια από τις φράσεις που χρησιμοποίησε πρόσφατα στη συνάντηση με τους εισαγγελείς Πρωτοδικών. Σε συνέχεια της συγκεκριμένης πρακτικής, ο κ. Ντογιάκος συνάντησε την περασμένη βδομάδα του προϊσταμένους των Εισαγγελιών Εφετών της χώρας στον Άρειο Πάγο. Άπαντες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Υποστελέχωση δικαστηρίων

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αξιοπρέπεια και κύρος

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση εκτυλίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα , καθώς υπήρξε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην Δικαιοσύνη , δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές για κοινές λύσεις στα ζητήματα αυτά και κυρίως υπήρξαν προτάσεις για να βελτιωθεί η εικόνα της Δικαιοσύνης: “Η κοινωνία μας κοιτά με καχυποψία, πρέπει να δίνουμε λύσεις να στεκόμαστε στην έδρα με αξιοπρέπεια και κύρος ώστε να γίνονται σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις”, φέρεται να τους είπε ο κ. Ντογιάκος.

Και συνέχισε λέγοντας πως ταυτόχρονα “η εν γένει παρουσία τους θα πρέπει να είναι ανάλογη του εισαγγελικού αξιώματος και του κύρους που αυτή φέρει, για να είναι πρόσωπα σεβαστά στις τοπικές κοινωνίες”.

Παράλληλα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τους ενημέρωσε για τα προβλήματα στο χώρο τη δικαιοσύνης, έδωσε οδηγίες για κοινή αντιμετώπισή τους και τους ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να μένουν στον τόπο που είναι διορισμένοι. Παράλληλα άκουσε όλους τους τυχόν προβληματισμούς τους και συζητήθηκαν λύσεις επ΄ αυτών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κανονίστηκε ανάλογή συνάντηση να επαναληφθεί την Άνοιξη.

Άρειος Πάγος

eurokinissi

Συναντήσεις

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ο κ. Ντογιάκος είχε συναντήσει τους 100 εισαγγελείς της μεγαλύτερης Εισαγγελίας της χώραςτης Εισαγγελίας Πρωτοδικών στο αμφιθέατρο της Ευελπίδων για να τους μιλήσει, να τους ακούσει, να τους εμψυχώσει στον δύσκολο έργο που επιτελούν υπό αντίξοες συνθήκες αλλά και να τους μεταφέρει σαφή μηνύματα εγρήγορσης για να βελτιωθεί τόσο η εικόνα όσο και η απόδοση της Δικαιοσύνης.

Αυτη η εικόνα αναμένεται να επαναληφθεί τις προσεχείς ημέρες, κυρίως στις μεγάλες Εισαγγελίες της χώρας, Πρωτοδικών και Εφετών, σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ