Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022

Η ώρα της απόδοσης κατηγοριών στη Ρούλα Πισπιρίγκου και για τους θανάτους Ίριδας και Μαλενας;

Το πόρισμα ανοίγει το δρόμο για να κληθούν η Ρούλα Πισπιρίγκου και πιθανόν η αδελφή της Δήμητρα η οποία ήταν παρούσα στο θάνατο της μικρής Ίριδας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η ώρα της απόδοσης κατηγοριών στη Ρούλα Πισπιρίγκου και για τους θανάτους Ίριδας και Μαλενας; eurokinissi

Δικαστικές εξελίξεις αναμένονται στο θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα, καθώς το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας μαζί με τη δικογραφία και τις καταθέσεις που έχουν δοθεί, θα φτάσουν στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελέων. Η Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς και άλλα άτομα ενδέχεται να φτάσουν στον εισαγγελέα για να δώσουν εξηγήσεις.

Οι εισαγγελείς που εποπτεύουν την εν λόγω έρευνα θα εκτιμήσουν τα στοιχεία και το πόρισμα και στη συνέχεια θα καταλήξουν στα πρόσωπα εκείνα που θα καλέσουν ως ύποπτους για να δώσουν εξηγήσεις.

Όπως έχει γράψει το dikastiko.gr, είναι πιθανό η κατηγορούμενη μητέρα, που έχει προφυλακιστεί για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, να περάσει ξανά την πόρτα των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για τον θάνατο και των άλλων δύο παιδιών. Παράλληλα υπάρχει και η πιθανότητα να περάσει το κατώφλι της εισαγγελίας και η αδελφή της, Δήμητρα Πισπιρίγκου η οποία ήταν παρούσα όταν άφησε την τελευταία της πνοή η μικρή Ίριδα.

Πάτρα

eurokinissi

Οι εισαγγελείς αναμένεται να εκτιμήσουν ταυτόχρονα και τα στοιχεία που είχαν οι ιατροδικαστές που είχαν αρχικά αποδώσει τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας σε παθολογικά αίτια, καθώς εάν δεν είχαν καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα, ίσως κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη θα είχε σωθεί.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη αντίδραση μετά το πόρισμα

Για πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα που αποκάλυψε πως οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε ασφυξία μίλησε η Ρούλα Πισπιρίγκου στον δικηγόρο της.

Η ίδια επιμένει στην αρχική της θέση, ότι δηλαδή δεν έχει καμία εμπλοκή με τον θάνατο των παιδιών. «Δε θα μπορούσα να στραφώ ποτέ εναντίον των παιδιών μου για να τους κάνω κακό. Αρνούμαι κάθε υπόνοια, κάθε υποψία και κάθε κατηγορία», ισχυρίζεται, σύμφωνα με το STAR.

«Δεν έχω τελέσει  τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούμαι (αναφερόμενη στην Τζωρτζίνα). Έχω χάσει τα παιδιά μου και έχει διαλυθεί η οικογένειά μου. Έχω στερηθεί την προσωπική μου ελευθερία βρισκόμενη κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού», είπε στον δικηγόρο της.

Αυτό είναι το πόρισμα

Το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας περιγράφουν τη δολοφονία των κοριτσιών από ασφυξία. Μάλιστα όπως έχει γράψει το dikastiko.gr, η προφυλακιστέα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, δεν αποκλείεται να περάσει ξανά την πόρτα των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών μετά τις αποκαλύψεις.

Το πόρισμα για τα δύο κορίτσια, είναι θετικό και αποδίδει με απόλυτη σαφήνεια τον θάνατο των δύο παιδιών σε ασφυξία. Κάποιος ή κάποια δηλαδή έφραξε τη μύτη και το στόμα των παιδιών, προκαλώντας τους έτσι τον ασφυκτικό θάνατο.

Σύμφωνα με το Mega, στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα αναφέρεται ότι οι εκδορές που είχε μύτη της η Μαλένα φανερώνουν πως κάποιος της έκλεισε το στόμα και τη μύτη με το χέρι του, με αποτέλεσμα τον ασφυκτικό της θάνατο.

Στην περίπτωση της Ίριδας οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν κακώσεις στο στόμα της ενώ ακόμη ζούσε, ενώ το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της έφερε μεγάλη ποσότητα αίματος.

Από το σύνολο των εξετάσεων και αναλύσεων αποκλείστηκε η παθολογική αιτία θανάτου, η δηλητηρίαση και ο θάνατος από οποιοδήποτε άλλο παθολογικό αίτιο, ενώ το πόρισμα αναφέρει ότι ο θάνατος των δύο παιδιών έχει επέλθει από βίαιο στερητικό μηχανισμό της αναπνοής τους.

Τι έδειξαν οι νέες ιστοπαθολογικές εξετάσεις

Σε ό,τι αφορά τη Μαλένα, τα σπλάχνα έχουν καταστραφεί λόγω παρέλευσης μεγάλου διαστήματος και εφόσον δεν υπήρχε ένδειξη ότι θα επανεξεταστούν. Επιβεβαιώνεται η κενοτοπιώδης εκφύλιση του ήπατος – πρώτου παθολογοανατόμου, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται η ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου.

Για την Ίριδα, εξετάστηκαν τα σπλάχνα που είχαν εξεταστεί στα Ιωάννινα. Δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί η αγενεσία φλεβόκομβου – πρώτης παθολογοανατόμου.

Το συμπέρασμα και για τα δύο παιδιά είναι η υποξία, δηλαδή η έλλειψη οξυγόνου, που μπορεί να προέρχεται από ασφυξία, λοίμωξη, δηλητηρίαση. Ωστόσο αν και δεν αποδεικνύεται, όλα τα ευρήματα συνηγορούν υπέρ της ασφυξίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ