Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021

Η ώρα της απόφασης για την επίθεση με το βιτριόλι – Τι ποινή αντιμετωπίζει η κατηγορούμενη

Τι προβλέπει ο νόμος για την ποινή εφόσον παραμείνει ως κατηγορία η απόπειρα ανθρωποκτονίας και τι αν μετατραπεί , όπως ζητάει η κατηγορούμενη σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ο ρόλος – τυχόν- ελαφρυντικών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η ώρα της απόφασης για την επίθεση με το βιτριόλι – Τι ποινή αντιμετωπίζει η κατηγορούμενη

Δίκη – Βιτριόλι: Στην τελική ευθεία έχει μπει η δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι, καθώς μέχρι την Παρασκευή το δικαστήριο θα αποφασίσει την ποινή της κατηγορούμενης που έριξε το καυστικό υγρό στην Ιωάννα Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Η αγόρευση του εισαγγελέα ήταν καταπέλτης και πλέον μένει να αγορεύσουν όλοι οι δικηγόροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής. Στη συνέχεια δικαστές και ένορκοι θα κληθούν να εκδώσουν  την απόφασή τους για την ενοχή της κατηγορούμενης (που θεωρείται βέβαιη καθώς η ίδια έχει ομολογήσει το έγκλημα), αλλά και για το ποιο αδίκημα θα καταδικαστεί. δίκη βιτριόλι

Δίκη – Βιτριόλι: Όλα τα φώτα στην ποινή

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην ποινή για την οποία θα καταδικαστεί η κατηγορούμενη. Η πρόταση του εισαγγελέα είναι να καταδικαστεί με την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η πλευρά της κατηγορούμενης ζητά να μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Εάν η απόφαση δικαστών και ενόρκων συμβαδίσει με την πρόταση του εισαγγελέα τότε προβλέπεται ως μέγιστη ποινή τα 15 χρόνια κάθειρξη, ωστόσο εάν η κατηγορία αλλάξει όπως ζητά η κατηγορούμενη, τότε προβλέπονται έως 10 χρόνια κάθειρξη.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον η κατηγορουμένη αιτηθεί ελαφρυντικό (βάση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα) και οι δικαστές το δώσουν, τότε η ποινή μπορεί να μειωθεί στο μισό.

Πάντως ακόμα και αν καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σε 15 χρόνια, η κατηγορουμένη δεν θα μείνει στη φυλακή παραπάνω από 5 έως 6 χρόνια. δίκη βιτριόλι

Τι θα γίνει με την έρευνα για πιθανούς συνεργούς

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο θα αποφασίσει και για το αν η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα ύπαρξης ενός «δικτύου υποστήριξης» της δράστιδος.

Από την αρχή της διαδικασίας, οι δικηγόροι της Ιωάννας είχαν θέσει το ερώτημα για την ύπαρξη συνεργών κατά την προετοιμασία της επίθεσης, αλλά και για την πηγή προμήθειας του καυστικού υγρού από την κατηγορούμενη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ