Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Η πρώτη απόφαση του ΣτΕ υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού covid19

Το τμήμα Αναστολών του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε αίτημα υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ για ακύρωση διαταγής περί υποχρεωτικού εμβολιασμού. Επιβάλλεται από επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η πρώτη απόφαση του ΣτΕ υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού covid19 EUROKINISSI

Απορριπτική ήταν η απάντηση του τμήματος Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στην αίτηση υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ, που ζητούσαν να ανασταλεί η διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού του εν λόγω σώματος.

Κατά το σκεπτικό των δικαστών, ο εμβολιασμός ήταν επιβεβλημένος εξαιτίας επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην ανάγκη διασφάλισης της αδιάλειπτης και ακώλυτης λειτουργίας των Ειδικών Μονάδων του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση καταστροφών. Ποιοι ορίστηκαν νέοι πρόεδροι σε ΣτΕ και Άρειο Πάγο

«Η λειτουργία μάλιστα αυτή δεν αρκεί να είναι μόνο συνεχής, αλλά πρέπει, ενόψει του ειδικού και κρίσιμου χαρακτήρα των εν λόγω υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστροφών, να στηρίζεται στην πλήρη διαθεσιμότητα του υπηρετούντος προσωπικού τους, η οποία είναι δυνατόν να διαταραχθεί σοβαρά σε περίπτωση που τα μέλη του προσβληθούν και νοσήσουν από τον κορωνοϊό covid-19. Οι επιτακτικοί αυτοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, σταθμιζόμενοι με τους λόγους που προβάλλουν οι αιτούντες κωλύουν, κατά την κρίση της Επιτροπής Αναστολών, τη χορήγηση της αναστολής» αναφέρεται στην απόφαση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ