Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Ιατροδικαστική έκθεση:  Δεν συνδέεται με το εμβόλιο της Astra Zeneca o θάνατος της 65χρονης στο Ίλιον

Δεν συνδέεται τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ο θάνατος της 65χρονης γυναίκας στον Ίλιον στις 30 Μαρτίου, λίγη ώρα μετά την χορήγηση του εμβολίου της AstaZeneca, αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιατροδικαστική έκθεση:  Δεν συνδέεται με το εμβόλιο της Astra Zeneca o θάνατος της 65χρονης στο Ίλιον

Η χρόνια στεφανιαία νόσος –και όχι οι θρομβώσεις – ευθύνεται για τονθάνατο της 65χρονης γυναίκας στο Ιλιον αμέσως μετά την πρώτη δόση του εμβολιου της Astra Zeneca, ανακοίνωσαν οι ιατροδικαστές Νίκος Καλόγριας και Νίκος Καρακούκης.

Όπως αναφέρουν  η εξέταση έδειξε οτι δεν προκυπτει συσχετισμός μεταξύ εμβολιασμού και του θανάτου της 65χρονης επισημαίνοντας πως «αιτία θανάτου είναι η ισχαιμία μυοκαρδίου σε έδαφος στεφανιαίας νόσου και παλαιών εμφραγμάτων». Οπως λένε  δεν προέκυψαν ευρήματα απο αλλεργική αντίδραση, ούτε απο θρομβώσεις που να συνδέονται με το εμβόλιο.

Η γυναίκα, έχασε τη ζωή της, μισή ώρα μετά την πρώτη δόση με το εμβόλιο της Astra Zeneca που έκανε στο Κέντρο Υγείας της περιοχης.

Αν και όπως ορίζει το πρωτόκολλο, παρέμεινε για περίπου ένα τέταρτο έξω απο το κέντρο, μετά την αποχωρηση της εντοπίστηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και μετεφέρθη πίσω στο κέντρο υγείας οπου οι γιατροί, διαπίστωσαν τον θάνατο της.

Η 65χρονη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ