Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023

Με 20 εκατομμύρια ευρώ θα επιχορηγηθούν οι δικηγόροι – Τι προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης

Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου ξεκινάει το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων από ευρωπαϊκά κονδύλια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με 20 εκατομμύρια ευρώ θα επιχορηγηθούν οι δικηγόροι – Τι προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης freepik

Τη στήριξη των δικηγόρων, που υπέστησαν σημαντικές οικονομικές ζημιές λόγω της πανδημίας, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, βάσει της οποίας θα διοχετευθούν 20 εκατομμύρια ευρώ στον συγκεκριμένο κλάδο για την ψηφιακή αναβάθμιση της λειτουργίας των επαγγελματικών τους χώρων.

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, όπως είχα δεσμευθεί προσωπικά από την έναρξη αυτής της κρίσης, κάνει ό,τι μπορεί για να αξιοποιήσει με τον καλύτερο και ταχύτερο δυνατό τρόπο τους ευρωπαϊκούς πόρους για να στηρίξουμε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας που έχουν πληγεί από την πρωτοφανή πανδημία» τόνισε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης στην ανακοίνωσή του.

«Ενισχύουμε και τους δικηγόρους για την αναγκαία αναβάθμιση της υποδομής των γραφείων τους προκειμένου να ανταποκριθούν σε συνθήκες παροχής των υπηρεσιών τους μέσω τηλεδιάσκεψης και σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων» πρόσθεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Στην τάχιστη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων αναφέρθηκε ο κ. Γεωργιάδης, αφήνοντας αιχμές για τις καθυστερήσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανακοινώνω ότι στις 28-30 Μαΐου ξεκινά το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης των γυμναστηρίων και των παιδότοπων, προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Τα προγράμματα αυτά έρχονται σε συνέχεια του μεγάλου προγράμματος της εστίασης που ξεκινά αύριο, Παρασκευή 14 Μαΐου, και θα έχουν ως συνέχεια το πρόγραμμα για τον τουρισμό που θ’ ανακοινώσουμε σε λίγες ημέρες. Όπως έχω πει από την πρώτη στιγμή, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του πίσω. Θέλω να συγχαρώ τις υπηρεσίες του ΕΣΠΑ και ιδιαίτερα τον Ειδικό Γραμματέα, κ. Ζερβό και την Ειδική Γραμματέα, κ. Δανδόλου καθώς σε τέσσερις μήνες μαζί με τον Γενικό Γραμματέα, κ. Σκάλκο και τον Υφυπουργό, κ. Τσακίρη, έχουμε επιτύχει απορρόφηση όση είχε ο ΣΥΡΙΖΑ σε τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης».

Τι προβλέπει το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη δράση αφορά την ενίσχυση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων που επλήγησαν από την πανδημία (Covid 19) με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης.

Ειδικότερα, στόχος της εν λόγω δράσης είναι να παρασχεθεί στοχευμένα στήριξη – ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων, οι οποίοι επλήγησαν ιδιαίτερα έντονα από την πανδημία, παραμένοντας επί μακρόν με πολύ μειωμένη δραστηριότητα λόγω της μη φυσικής λειτουργίας των δικαστηρίων.

Επίσης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην αναγκαία αναβάθμιση της υποδομής των γραφείων των δικηγόρων, προκειμένου να ανταποκρίνονται σε συνθήκες παροχής των υπηρεσιών τους μέσω τηλεδιάσκεψης και σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων.

Συνεπώς, η συγκεκριμένη δράση έρχεται να περιορίσει, με τη μορφή ενίσχυσης, την απώλεια εισοδημάτων γι’ αυτήν την κατηγορία αυτοαπασχολουμένων και να υποστηρίξει την ικανότητα ανταπόκρισής τους σε απαιτήσεις ψηφιακού εκσυγχρονισμού των γραφείων τους μέσω της κάλυψης εξόδων αναβάθμισης της ψηφιακής/ηλεκτρονικής υποδομής τους.

Ωφελούμενοι της Δράσης, ήτοι επιχειρήσεις που δύνανται να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης, είναι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι (φυσικά πρόσωπα) εγγεγραμμένοι στον δικηγορικό σύλλογο, που λειτουργούν νομίμως στη χώρα και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ έως και την 31/12/2020.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ