Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Ηχητικό Βγενόπουλου: Ανασύρεται από το αρχείο η μήνυση – Εισαγγελική έρευνα για την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου από την Οικονομική Εισαγγελία

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά απόλυτη προτεραιότητα διέταξε ο επικεφαλής της Εισαγγελίας. Η απάντηση της βασιλικής Θάνου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ηχητικό Βγενόπουλου: Ανασύρεται από το αρχείο η μήνυση – Εισαγγελική έρευνα για την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου από την Οικονομική Εισαγγελία eurokinissi

Ηχητικό Βγενόπουλου: Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από την Οικονομική Εισαγγελία της Αθήνας, που αποφάσισε την ανάσυρση της δικογραφίας που σχηματίστηκε μετά από μήνυση του Ανδρέα Βγενοπούλου κατά της Βασιλικής Θάνου.

Ηχητικό Βγενόπουλου

eurokinissi

Μετά τη δημοσιοποίηση ηχητικού ντοκουμέντου, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά απόλυτη προτεραιότητα προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή.

Ηχητικό Βγενόπουλου

freepik

Σημειώνεται, ότι ο αποβιώσας πρώην ισχυρός άνδρας της MIG είχε καταγγείλει ότι η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου επιχείρησε μέσω φιλικού της προσώπου να του αποσπάσει χρήματα προκειμένου να χειριστεί ευνοϊκά δικαστικές του εκκρεμότητες, κάνοντας λόγο για 17 συνολικά συναντήσεις.

Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, λαμβάνοντας τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας, σύμφωνα με τα οποία το ηχητικό φαίνεται να είναι γνήσιο «χωρίς εμφανή στοιχεία αλλοιώσεων», έκρινε ότι πρόκειται για νέο στοιχείο που οδηγεί στην ανάσυρση και την επανεξέταση της υπόθεσης.

«Προέκυψε ότι δεν εντοπίστηκαν χαρακτηριστικά στοιχεία ή έστω ενδείξεις επεξεργασίας του ήχου, που μπορούν να υποδηλώνουν στοιχεία αποκοπής , συρραφής ή εν γίνει αλλοίωσης( μοντάζ), ενώ αντίθετα διαπιστώθηκε η αδιάλειπτη καταγραφή με μικρές αλλά δικαιολογημένες διακυμάνσεις, χωρίς “ίχνη” αδικαιολόγητων μεταβολών ή και παύσεων με την παρατήρηση ότι ο εντοπισμός “ ιχνών” σε ακουστικό υλικό ψηφιακής μορφής δεν είναι πάντα εφικτός με βεβαιότητα καθόσον τα “ ίχνη” αυτά δύνανται να μειώνονται σημαντικά συναρτήσει διαφόρων παραγόντων οπως είναι το λογισμικό επεξεργασίας και η δεξιοτεχνία του προσώπου που προβαίνει σε επεξεργασία. Πάντως ότι ο ήχος που έχει καταγραφεί στο πειστήριο αρχείο πιθανότατα δεν έχει υποστεί διαδικασία τέτοια ( μοντάζ) που να αλλοιώνει το περιεχόμενό του» αναφέρεται στην έκθεση του Εργαστηρίου Εξέτασης φωνής και ήχου της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών.

Την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Νίκος Ποιμενίδης ο οποίος ήδη παρέλαβε το ηχητικό συνολικής διάρκειας 5 ωρών, 28 λεπτών και 37 δευτερολέπτων.

Η παραγγελία Πλιώτα

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr μετά τον πολιτικό και νομικό «σεισμό» που προκάλεσε η αποκάλυψη ηχητικού ντοκουμέντου από την ιστοσελίδα «iefimerida» με τον Ανδρέα Βγενόπουλο να καταγγέλλει ουσιαστικά ότι εκβιάστηκε προκειμένου να δώσει χρήματα στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ο Άρειος Πάγος είχε κινηθεί, όχι προς την εντολή άμεσης διερεύνησης, αλλά προς την κατεύθυνση μελέτης του ενδεχομένου να ανασυρθεί από το αρχείο η μηνυτήρια  αναφορά του αποθανόντος επιχειρηματία  , που περιέγραφε τα συγκεκριμένα «περιστατικά», όπως και έγινε.

Ηχητικό Βγενόπουλου

dikastiko.gr

Η τότε παραγγελία του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Βασ. Πλιώτα πρακτικά άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, να ανασυρθούν οι δικογραφίες από το αρχείο, γεγονός που θα σηματοδοτήσει νέο γύρο ερευνών.

Ειδικότερα, είχε δοθεί εντολή σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών να εξετάσει βάσει των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας τις ενδεδειγμένες δικονομικές ενέργειες για την αντιμετώπιση του ζητήματος που προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου του εκλιπόντος επιχειρηματία Α. Βγενόπουλου σχετικά με τις σχηματισθείσες κατά το παρελθόν ποινικές δικογραφίες σε βάρος της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Β. Θάνου και της γυναίκας επιχειρηματία, η οποία σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία είχε το ρόλο του μεσάζοντα.

Η απάντηση Θάνου για το ηχητικό Βγενόπουλου

Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου με δήλωσή της αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης που αφορά το ηχητικό Βγενόπουλου αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «παρουσιάζεται ως ελεγχόμενη, από κάποιους, που υιοθετούν πρόθυμα κατασκευασμένα στοιχεία, που εμφανίζονται, μάλιστα με τρόπο ύποπτο και μετά από 6 χρόνια, ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα, και οι διεφθαρμένοι παρουσιάζονται ως θύματα εκβιασμού».

Ηχητικό Βγενόπουλου

eurokinissi

Τι δήλωσε η κ. Θάνου:

«Επαναλαμβάνω ότι ουδεμία ανάμειξη η γνώση είχα, για όσα ακούγονται στη συνομιλία μεταξύ του Βγενόπουλου και της Δ.Μ, ως δήθεν αγγελιοφόρου μου. αυτό, άλλωστε, θα αποδειχθεί και πάλι, αφού ο οικονομικός εισαγγελέας αποφάσισε την ανάσυρση της υπόθεσης, βασιζόμενος αποκλειστικά σε μία προφανώς προσχεδιασμένη από τον Βγενόπουλο συνομιλία, που ο ίδιος την κατέγραφε, χωρίς, όμως ο ίδιος να την επικαλεσθεί, κατά την έρευνα της μήνυσης του, διότι εγνώριζε ότι δεν αποδεικνύει κάτι, δεδομένου ότι ακούγονται ακριβώς τα ίδια περιστατικά τα οποία καταγγέλλει και στη μήνυση του. Κατ αποτέλεσμα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, που αγωνίσθηκε κατά της διαφθοράς παρουσιάζεται ως ελεγχόμενη, από κάποιους, που υιοθετούν πρόθυμα κατασκευασμένα στοιχεία, που εμφανίζονται, μάλιστα με τρόπο ύποπτο και μετά από 6 χρόνια, ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα, και οι διεφθαρμένοι παρουσιάζονται ως θύματα εκβιασμού».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ