Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Ηλίας Κασιδιάρης: «Κυβερνητικός παράγοντας μιλούσε με πρόσωπο που ειχε επικοινωνία με τον Ρουπακιά»

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με τον εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ηλίας Κασιδιάρης: «Κυβερνητικός παράγοντας μιλούσε με πρόσωπο που ειχε επικοινωνία με τον Ρουπακιά»

Για κυβερνητικές παρεμβάσεις έκανε λόγο στην τοποθέτησή του ο Ηλίας Κασιδιάρης, επιχειρώντας να εμπλέξει στη δίκη πολιτικά πρόσωπα.

Προσκόμισε στοιχείο που – όπως είπε – υπάρχει στη δικογραφία και από το οποίο προκύπτει πως μετά τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου βρέθηκαν κλήσεις κυβερνητικού παράγοντα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά προς πρόσωπο που συνδέεται με τον Ρουπακιά, καθ’ ομολογία δολοφόνο του Παύλου Φύσσα. Ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με τον εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού.

Αναλυτικά η παρέμβαση Κασιδιάρη

“Οφείλω να προβώ σε μια δήλωση προσκομίζοντας παράλληλα ένα νέο στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία αλλά έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου. Είναι ένα κρίσιμο, ένα συνταρακτικό στοιχείο που πρέπει ακόμα και σε αυτή τη φάση του δικαστηρίου να ληφθεί υπόψη. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν πολύ κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Υπάρχει λοιπόν ένα νέο στοιχείο και πηγαίνω στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου που έγιναν πριν το βράδυ της δολοφονίας. Εμφανίζεται επανειλημμένως τηλεφωνικός αριθμός, ο οποίος συνδέεται με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της τότε κυβερνησης Σαμαρά, ανήκει στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου και πιστώνεται στον Δημήτριο Βαρτζόπουλο, που είναι ο εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά.

Με ποιους μιλάει αυτός άνθρωπος; Επρεπε το δικαστήριό σας να το έχει ήδη ερευνήσει αλλά μπορεί κάλλιστα να γίνει και τώρα. Δυο μέρες πριν τη δολοφονία, στις 16.9.2013, αυτός ο άνθρωπος μιλάει με πρόσωπο που έχει επικοινωνία με τον καθ’ ομολογίαν δράστη. Και δεν είναι μόνο δύο μέρες πριν από τη δολοφονία, έχει τηλεφωνικές επιικοινωνίες και μηνύματα και πιο πριν. Ως κατηγορούμενος ζητώ να διαλευκανθεί η υπόθεση ακόμα και αυτή την κρίσιμη ώρα. Το δικαστήριο έχει υποχρέωση να αποδείξει και την ενοχή αλλα και την αθωότητα των κατηγορουμένων. Αυτή τη στιγμή έχει καταστραφει η ζωή μου κυριολεκτικά για ένα έγκλημα που το έχω καταδικάσει από την πρώτη στιγμή και δεν έχω καμία σχέση».

»Συντάσσομαι με την εισαγγελική πρόταση για την αθώωση όλων των κατηγορουμέων και ζητώ ο εν λόγω κυβερνητικός παράγοντας, που σας έδωσα όλα τα στοιχεία, να έρθει εδώ για να εξηγήσει τι έλεγε στην προκειμένη περίπτωση με τον άνθρωπο που μετά τη δολοφονία μιλούσε με τον καθ’ ομολογίαν δράστη και να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί μου».

Το σχόλιο του Θανάση Καμπαγιάννη για το αίτημα Κασιδιάρη

«Επικαλέστηκε στοιχεία από έγγραφα άρσεων απορρήτων ήδη γνωστά και αναγνωσθέντα στο δικαστήριο, στα οποία αναφέρεται το τηλέφωνο του στελέχους της τότε κυβέρνησης Σαμαρά, Βαρτζόπουλου. Πρόκειται για αστειότητες…» το σχόλιο του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, Θανάση Καμπαγιάννη.

Η απάντηση του βουλευτή Δημήτρη Βαρτζόπουλου

Ο βουλευτής της ΝΔ Δημ. Βαρτζόπουλος απάντησε στα όσα είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης με ανάρτησή του στο facebook: «Σχετικά με τις αθλιότητες Κασιδιάρη: Απίστευτη αστειότητα, απύθμενη γελοιότητα. Ο επιθανάτιος ρόγχος καταδικασμένων ναζί εγκληματιών.

Φυσικά δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται, ουδέποτε είχα οιαδήποτε σχέση με οτιδήποτε σχετικό. Ο βίος και η πολιτεία μου είναι γνωστά».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ