Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την εγκληματική επιλογή για έως 27 παιδιά στις τάξεις

«Από την πλευρά μας, ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν πρόκειται μέσα σε αυτές τις συνθήκες, εν μέσω πανδημίας, να ζητήσουμε εκλογές. Προτεραιότητά μας σήμερα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την εγκληματική επιλογή για έως 27 παιδιά στις τάξεις syriza

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αιχμή του δόρατος το άνοιγμα των σχολείων και τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ρ/σ «ZarpaRadio 89.6» Χανίων έκανε λόγο για «επανάληψη των περσινών εγκληματικών λαθών στο άνοιγμα των σχολείων εν μέσω ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας», κατηγόρησε την κυβέρνηση. Ηλιόπουλος: Εγκληματική επιλογή για έως 27 παιδιά στις τάξεις

«Για άλλη μια χρονιά τα σχολεία ανοίγουν με 25 και 27 παιδιά μέσα στις τάξεις, σε μια περίοδο μάλιστα που έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη του ιού, τη Δέλτα, η οποία, όπως λένε οι επιστήμονες, είναι εξίσου επιθετική στα παιδιά», ανέφερε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να «σπάσει» τις αίθουσες και όπου αυτό δεν είναι εφικτό, ειδικά για τα γυμνάσια και τα λύκεια να προχωρήσει στη λειτουργία τους πρωί-απόγευμα, ως έκτακτη λύση.

Είπε ότι «δεύτερη εγκληματική» επιλογή είναι αυτή κατά την οποία ένα τμήμα θα κλείνει μόνο όταν αρρωσταίνει από covid το 50%+1 των μαθητών και μίλησε για «έντονες ανησυχίες των επιστημόνων για την επιλογή αυτή -η κ. Λινού λέει ότι μπορεί με αυτό το πρωτόκολλο από κάθε τμήμα στην κοινότητα να έχουμε 100 με 150 κρούσματα». «Πρέπει να εξηγήσει κάποιος στην κ. Κεραμέως ότι εδώ δεν ψηφίζουμε για εκλογές 15μελούς…», σχολίασε, για να σημειώσει πως η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να πάρει πίσω αυτές τις επιλογές και να προχωρήσει «σε ουσιαστικά μέτρα». Μίλησε για «ξεκάθαρη αποτυχία» της κυβέρνησης στο στόχο των εμβολιασμών προσθέτοντας ότι «σε αυτή την αποτυχία σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι καθυστέρησε πάρα πολλούς μήνες να λειτουργήσει τις κινητές μονάδες εμβολιασμού για συνανθρώπους μας -ειδικά σε πιο μεγάλες ηλικίες- με προβλήματα μετακίνησης».

Ηλιόπουλος: Εγκληματική επιλογή για έως 27 παιδιά στις τάξεις

Άσκησε κριτική και για το γεγονός, όπως είπε, ότι το ΕΣΥ εδώ και πάρα πολύ καιρό λειτουργεί μονοθεματικά που σημαίνει ότι «πολλοί συμπολίτες μας που πάσχουν από άλλες ασθένειες πέραν του covid ή έκτακτα περιστατικά που χρειάζονται χειρουργείο, δεν μπορούν να μπουν στα δημόσια νοσοκομεία και κατευθύνονται αναγκαστικά στις ιδιωτικές κλινικές». Εξέφρασε δε αμφιβολίες για το αν η κυβέρνηση έχει φροντίσει για την παροχή φροντίδας για ανθρώπους με σύνδρομο longcovid. Είπε ακόμη ότι «με βάση τα επίσημα στοιχεία, στο δημόσιο σύστημα υγείας υπάρχουν λιγότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι από ό,τι πριν από την πανδημία» και πως «είναι ξεκάθαρη η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «με βάση όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων το τελευταίο διάστημα, γίνεται ολοένα πιο φανερό ότι ο φόβος και η ανασφάλεια επιστρέφουν ως κυρίαρχα συναισθήματα σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας» και πως «το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται για την κυβέρνηση σταδιακά θα είναι όλο και πιο βαρύ και είναι πολύ πιθανό ότι το 2022 θα είναι χρονιά εκλογών». Ηλιόπουλος: Εγκληματική επιλογή για έως 27 παιδιά στις τάξεις

«Από την πλευρά μας, ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν πρόκειται μέσα σε αυτές τις συνθήκες, εν μέσω πανδημίας, να ζητήσουμε εκλογές. Προτεραιότητά μας σήμερα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε, προσθέτοντας ότι βασικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η πίεση στην κυβέρνηση ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, να κερδηθεί η μάχη με την πανδημία αλλά και να επιβιώσει οικονομικά η πλειοψηφία της κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται ξανά από μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, με την ακρίβεια, την καθήλωση των μισθών, τη συσσώρευση χρεών». Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει «συνεκτική πρόταση που δείχνει ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, με την ενίσχυση του ΕΣΥ, με την αύξηση του κατώτατου μισθού, με τη διαγραφή ενός μεγάλου κομματιού του ιδιωτικού χρέους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όλα αυτά στην προοπτική μιας αριστερής προοδευτικής διακυβέρνησης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ