Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022

Ημέρα της Δικαιοσύνης: Αργία για όλα τα δικαστήρια στη μνήμη του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, πολιούχου της πόλης των Αθηνών και προστάτη όλου του Δικαστικού Σώματος

Η πανηγυρική δοξολογία και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Τι περιλαμβάνει η κοινή πρόσκληση των Ενώσεων των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, καθώς και των υπαλλήλων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ημέρα της Δικαιοσύνης: Αργία για όλα τα δικαστήρια στη μνήμη του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, πολιούχου της πόλης των Αθηνών και προστάτη όλου του Δικαστικού Σώματος EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την 35η Επέτειο Πανελλήνιου Εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη του Δικαστικού Σώματος, διοργανώνουν από κοινού όλες οι δικαστικές Ενώσεις. Η «Ημέρα της Δικαιοσύνης» τελεί υπό την αιγίδα της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την πρόσκληση του εορτασμού υπογράφουν οι πρόεδροι της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Μαργαρίτη Στενιώτη – Εφέτης, της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, Παναγιώτης Τσούκας – Σύμβουλος της Επικρατείας, της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Παναγιώτης Δανιάς – Εφέτης Δ.Δ., της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ευάγγελος Μπακέλας – Εισαγγελέας Εφετών, της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, Δημήτριος Τσακανίκας – Σύμβουλος, της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, Γεώργιος Δουβλέκας – Στρατιωτικός Δικαστής Α’, της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Εμμανουέλα Πανοπούλου – Νομική Σύμβουλος του Κράτους, της Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών και Λειτουργών του ΝΣΚ, Ιωάννης Παπανικολάου και της Ένωσης Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Γεώργιος Διαμάντης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης: Η ιστορία του – Γιατί είναι ο προστάτης των Δικαστών

Ντράμερ Πυξ Λαξ

EUROKINISSI

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΥ

Από ώρας 08.30

  • Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και Ευχαριστήρια Δοξολογία για την 35η επέτειο καθιέρωσης του εορτασμού, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.
  • Ο Πρόεδρος της  ́Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Δημήτριος Τσακανίκας, Σύμβουλος, θα χαιρετήσει εκ μέρους των Δικαστικών Ενώσεων.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ (Σταδίου 13, Αθήνα) – Ώρα 11.00

  • Συντονίστρια η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης.

Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν:

  • Εκ μέρους όλων των Δικαστικών Ενώσεων ο Πρόεδρος της  ́Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, κ. Ευάγγελος Μπακέλας, Εισαγγελέας Εφετών.
  • Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας.
  • Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης.
  • Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτριος Βερβεσός.

Η Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών υπό την διεύθυνση του Χοράρχου

κ. Δημητρίου Καρούζου, Δικηγόρου, Καθηγητού Μουσικής, θα εκτελέσει μουσικό πρόγραμμα (α ́μέρος).

ΟΜΙΛΙΑ

  • «Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ ΤΟΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΝ» υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου.

Εορταστικό πρόγραμμα (β ́μέρος) από την Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

  • Κλείσιμο εκδήλωσης επετείου από την Γενική Γραμματέα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κ. Ελευθερία Κώνστα, Εφέτη.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ