Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021

Ιωάννινα: Εισαγγελέας για τους αρνητές γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο στα Ιωάννινα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιωάννινα: Εισαγγελέας για τους αρνητές γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά τους γονείς αρνητές της πανδημίας, των τεστ και της μάσκας που στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης από τα παιδιά τους, τα οποία κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά λόγω αδικαιολόγητων απουσιών που συσσωρεύονται.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κώστας Καμπουράκης, διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, «8 γονείς παιδιών της Πρωτοβάθμιας και 2 γονείς παιδιών της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, παρά το γεγονός ότι έχουν ενημερωθεί από την Δ/νση της Περιφερειακής Εκπαίδευσης».

«Έχουν προειδοποιηθεί πως δεν μπορούν να στερούν το δικαίωμα εκπαίδευσης στα παιδιά τους. Έχουν ειδοποιηθεί οι κοινωνικές υπηρεσίες και ο κ. Εισαγελέας. Όπως είπε και η υφυπουργός Παιδείας, αναμένεται νομοθετική ρύθμιση ώστε να θεωρείται πλημμέλημα η άρνηση γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Για τα παιδιά του Δημοτικού, ο κίνδυνος απώλειας σχολικής χρονιάς προκύπτει όταν απουσιάσουν για τις μισές από τις ημέρες διδασκαλίας του σχολικού έτους. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ούτε πέρσι έρχονταν κάποια παιδιά στο σχολείο, για τους ίδιους λόγους και έχασαν την χρονιά. Θα φτάσουμε μέχρι τον Εισαγγελέα ώστε τα παιδιά να βρεθούν μέσα στο σχολικό περιβάλλον ξανά. Οι Διευθυντές των σχολείων έχουν μιλήσει πολλές φορές μαζί τους, τους έχουν προειδοποιήσει, αλλά κάποιοι επιμένουν. Προσκομίζουν κάποια χαρτιά που βρίσκουν από οργανώσεις υποστηρίζοντας πως η χρήση μάσκας ή τεστ είναι αντιεπιστημονική. Μερικοί από αυτούς είναι επιθετικοί», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο κ. Καμπουράκης.

Ζέττα Μακρή για αρνητές γονείς: Θα γίνει πλημμέλημα η στέρηση εκπαίδευσης

Για το φαινόμενο που τείνει να λάβει μεγάλες διαστάσεις, των αρνητών γονέων που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο γιατί δεν θέλουν να φοράνε μάσκα, θα γίνει πλημμέλημα όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του dikastiko.gr 

Ζ. Μακρή για αρνητές γονείς

«Η παρούσα κυβέρνηση έχει τη διάθεση να γίνει μία ad hoc ρύθμιση προκειμένου η απόφαση κάποιων αρνητών – γονέων να στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης από τα παιδιά τους, να θεωρείται πλέον πλημμέλημα, ελαφρύ μεν, αλλά πλημμέλημα», ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Η υφυπουργός διευκρίνισε ότι τέτοιες περιπτώσεις δεν θεωρούνται αδίκημα, χάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε ότι τα παιδιά που στερούνται σήμερα το δικαίωμα στην εκπαίδευση λόγω των αρνητών – κηδεμόνων τους είναι μερικές δεκάδες ενώ επανέλαβε ότι οι περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να γνωστοποιούνται στις αρχές από τους διευθυντές των σχολείων.

Εξήγησε ότι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται είναι να ενημερώνει αρχικά ο διευθυντής τους γονείς για το τί πρέπει να πράξουν και εν συνεχεία τις κοινωνικές υπηρεσίες και τη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ