Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ηράκλειο: Αποφυλακίζεται ο γνωστός λυράρης που είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση 1,6 εκατ. ευρώ από τράπεζα – To σκεπτικό της απόφασης

Ο γνωστός μουσικός αναμένεται επιστρέψει στο σπίτι του μέσα στις επόμενες ώρες. Τι λέει η δικηγόρος του λυράρη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ηράκλειο: Αποφυλακίζεται ο γνωστός λυράρης που είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση 1,6 εκατ. ευρώ από τράπεζα – To σκεπτικό της απόφασης FREEPIK

Αποφυλακίζεται ο γνωστός λυράρης της Κρήτης για την υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού περίπου 1.600.000 ευρώ από τράπεζα, πριν από αρκετά χρόνια, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, σε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Υπενθυμίζεται πως ο μουσικός στα τέλη Μαρτίου μετά την καταδίκη του είχε οδηγηθεί στη φυλακή. 

Το προηγούμενο διάστημα η πλευρά του γνωστού λυράρη κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του ενόψει της αίτησης αναίρεσης της σε βάρος του δικαστικής απόφασης που υποβλήθηκε από τον ίδιο στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η αίτηση έγινε δεκτή νωρίτερα σήμερα Τετάρτη από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης υπό τον όρο της απαγόρευσης της εξόδου του λυράρη από τη χώρα.

Ως εκ τούτου, ο γνωστός μουσικός αναμένεται να αποφυλακιστεί και να επιστρέψει στο σπίτι του μέσα στις επόμενες ώρες.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία από την Έδρα (μειοψήφησε ένας εκ των Εφετών που είχε την άποψη ότι η αίτηση πρέπει να απορριφθεί).

Εξάλλου, η εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει λίγο νωρίτερα η αίτηση να γίνει δεκτή.

Αποφυλακίζεται ο λυράρης για την υπόθεση υπεξαίρεσης

freepik

Αποφυλακίζεται ο λυράρης για την υπόθεση υπεξαίρεσης: Το σκεπτικό της απόφασης – Τι λέει η δικηγόρος του μουσικού

Σε δήλωση που έκανε στο neakriti.gr η συνήγορος του λυράρη κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη επεσήμανε τα εξής: “Το αρμόδιο Πενταμελές Εφετείο έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτελέσεως του εντολέως μου, εφαρμόζοντας το νόμο και αξιολογώντας ως βάσιμους και παραδεκτούς τους ουσιαστικούς ισχυρισμούς του. Κατόπιν τούτου αναστέλλεται η εκτέλεση της επιβληθείσης ποινής μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της αιτήσεως αναιρέσεως που έχει εμπροθέσμως ασκηθεί ενώπιον του Αρείου Πάγου.

Το αίτημα αυτό εισήχθη προκειμένου να αξιολογήσει το δικαστήριο τις ειδικές συνθήκες που αφορούν το πρόσωπο και την οικογένεια του εντολέως μου και την ανεπανόρθωτη βλάβη που θα υποστούν τα μέλη της οικογένειάς του από τον παρατεινόμενο εγκλεισμό του. Οι ισχυρισμοί κρίθηκαν βάσιμοι και το δικαστήριο σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου έκανε δεκτή την αίτησή του”.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αίτηση αναίρεσης θα συζητηθεί από τον Άρειο Πάγο την 1η Νοεμβρίου του 2023.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ