Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ίρις Ζαφειροπούλου: “Θέλω να γίνουν έργα – πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο”

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό "Αττική Μπροστά" στον Νότιο Τομέα των Αθηνών μιλά για την ενασχόλησή της με την πολιτική, την οικογένειά της και τους νέους ανθρώπους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ίρις Ζαφειροπούλου: “Θέλω να γίνουν έργα – πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο” marieclaire.gr

Η Ίρις Ζαφειροπούλου, που κατεβαίνει υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος των Νοτίων Προαστίων με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά «Αττική Μπροστά», θέτει ως επίκεντρο της υποψηφιότητάς της το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο.

Με ένα δυνατό και στοχευμένο μήνυμα ξεκινά το κείμενο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της, λέγοντας ότι «Σε έναν κόσμο που αλλάζει, εμείς, η νέα γενιά, οφείλουμε να διεκδικούμε λόγο και ρόλο για το μέλλον μας, που διαμορφώνεται κάθε στιγμή».

Επηρεασμένη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών και τα δυσάρεστα γεγονότα των προηγούμενων ημερών θέλει να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχει ισορροπία σε κάθε μεγάλη επένδυση που θα γίνεται:

«Είμαι υπέρ των μεγάλων επενδύσεων, αλλά μόνο όταν αυτές γίνονται με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Κάθε Δήμος αντιμετωπίζει διαφορετικής μορφής και εντάσεως προβλήματα. Ειδικά αυτή την περίοδο καταλαβαίνουμε ότι η κλιματική κρίση φέρνει την περιφέρεια, και τη χώρα εν γένει, αντιμέτωπη με ζητήματα, τα οποία απαιτούν σύγχρονες λύσεις. Πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι μηχανισμοί θα είναι σε ετοιμότητα και μπορούν να ανταποκριθούν και πώς όποιο έργο υλοποιείται είναι συνυφασμένο με τις νέες ανάγκες».

Ίρις Ζαφειροπούλου

marieclaire.gr

Σύμφωνα με το marieclaire.gr, η ίδια θέτει ως στόχο της, αν εκλεγεί, την αύξηση των χώρων πρασίνου και των αθλητικών εγκαταστάσεων στα Νότια Προάστια. «Οι νέοι στις γειτονιές μας ασχολούνται πολύ με τον αθλητισμό και αποζητούν σημεία στα οποία να μπορούν να αθλούνται ή να απολαμβάνουν τη βόλτα τους. Στον Νότιο Τομέα των Αθηνών, υπάρχουν εν εξελίξει πολύ σημαντικά έργα, τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν, θέτοντας πάντα ως κεντρικό γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος».

Όσο για την αδιαφορία που δείχνουν ορισμένοι νέοι άνθρωποι προς τα κοινά και την πολιτική, η ίδια έχει μια πιο σφαιρική άποψη: «Θεωρώ πως πλέον οι νέοι ασχολούνται με την κοινωνία γύρω τους και με τα κοινά. Εκφράζουν τη γνώμη τους, κρίνουν, διαφωνούν ή συμφωνούν. Αν παρατηρήσετε, αυτό γίνεται περισσότερο αντιληπτό στα socialmedia. Αυτό εκφράζω και εγώ με την υποψηφιότητά μου. Ωστόσο, αυτό που θα ήθελα να πω σε όλους είναι να μην απέχουν από το εκλογικό τους δικαίωμα. Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε και στο εκλέγειν και στο εκλέγεσθαι. Ό,τι κι αν ψηφίσουν, να προσέλθουν στις κάλπες. Αυτή είναι η δύναμή τους».

Αναφορικά με τη δική της υποψηφιότητα εκφράζει τη μεγάλη της χαρά για την πρόταση που της έγινε από τον κ. Νίκο Χαρδαλιά και ελπίζει να προσφέρει όσα περισσότερα γίνεται στον τόπο της.

«Με μεγάλη χαρά δέχτηκα να είμαι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Αττική Μπροστά”, αφ’ ενός επειδή γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στα νότια προάστια αφ’ ετέρου επειδή μου δίνεται η δυνατότητα να προσφέρω στον τόπο μου. Από μικρή, στην οικογένειά μου, λάμβανα τέτοια ερεθίσματα και το αίσθημα της προσφοράς είναι έντονο μέσα μου. Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι κάτι ξένο για εμένα. Είναι κάτι το οποίο θα ήθελα να ακολουθήσω.

Στο πρώτο μου αυτό βήμα είμαι πολύ χαρούμενη που συνοδοιπόρος μου θα είναι ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει αποδείξει την αξία του και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα το παλεύει. Νιώθω ασφάλεια μαζί του».

Σημαντικό ρόλο τόσο στην απόφασή της, αλλά και στην πορεία που θα έχει μετά, θεωρεί ότι παίζουν και οι σπουδές της. Έχοντας φοιτήσει στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, έχοντας πτυχίο από τη Νομική Αθηνών και ξεκινώντας μεταπτυχιακό στο Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο, νιώθει πως έχει τις βάσεις για να σταθεί στο πλευρό των πολιτών και να κατανοήσει σε βάθος τα προβλήματά τους. Ίρις Ζαφειροπούλου

«Είναι ένα αντικείμενο το οποίο με ωθεί γενικά να εστιάζω σε βάθος σε ζητήματα που προκύπτουν. Έχω σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσιο Δίκαιο και Νομική. Θεωρώ ότι όσα έχω μάθει και όσα θα μάθω στο μεταπτυχιακό μου θα με βοηθήσουν στο να κατανοήσω καλύτερα τις λειτουργίες στην τοπική αυτοδιοίκηση και να συνεργαστώ σε βάθος με τους αρμόδιους φορείς για την καλύτερη δυνατή επίλυση όποιων θεμάτων προκύπτουν».

Δεν κρύβει τον θαυμασμό της προς την Ελίζα Βόζεμπεργκ, την οποία θεωρεί μια πολύ επιτυχημένη πολιτικό και γυναίκα. «Θαυμάζω την Ελίζα Βόζεμπεργκ και ως πολιτικό και ως δικηγόρο. Τη θεωρώ πολύ επιτυχημένη στη θέση της και την έχω ως πρότυπο. Είναι μια πολύ δυναμική γυναίκα, που τιμά την Ελλάδα και παλεύει για τα δικαιώματα των γυναικών».

Στην κουβέντα μας αναφέρεται συχνά στην οικογένειά της και μας αποκαλύπτει ότι η μητέρα και ο αδερφός της ήταν οι δύο άνθρωποι που έμαθαν πρώτοι για την απόφασή της να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Η οικογένειά μου στήριξε εξ αρχής την απόφασή μου. Η μητέρα μου και ο αδερφός μου είναι δίπλα μου. Άλλωστε, έχουμε επαφή με αυτόν τον χώρο. Ο παππούς μου ήταν βουλευτής και ο μπαμπάς μου συνδικαλιστής στον δικηγορικό σύλλογο. Το θέμα των εκλογών είναι οικείο στην οικογένεια, οπότε δεν μας πήρε ώρα να το αποφασίσουμε!».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ