Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Κασσελάκης: “Οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως “χειροκροτητές”” – Σκληρή αντίδραση Μαρινάκη – ΒΙΝΤΕΟ

"Ο κ. Κασσελάκης απαξιώνει το Κοινοβούλιο και το ρόλο των βουλευτών. Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο" απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κασσελάκης: “Οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως “χειροκροτητές”” – Σκληρή αντίδραση Μαρινάκη – ΒΙΝΤΕΟ (EUROKINISSI)

Η πρώτη κόντρα Κασσελάκη-Μαρινάκη είναι γεγονός και συνέβη σήμερα Παρασκευή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι “εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως “χειροκροτητές“”.

Πρώτη κόντρα Κασσελάκη-Μαρινάκη

EUROKINISSI

Λίγη ώρα αργότερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε σε υψηλούς τόνους στον κύριο Κασσελάκη λέγοντας πως “Ο κ. Κασσελάκης απαξιώνει το Κοινοβούλιο και το ρόλο των βουλευτών” ενώ σημείωσε ότι “νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”. 

Πρώτη κόντρα Κασσελάκη-Μαρινάκη: Ολόκληρη η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

“Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως «χειροκροτητές». Δεν πρέπει να δουλεύει έτσι η πολιτική.
Σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά.
Και χτίζουμε κάτι τελείως καινούργιο. Πώς θα γίνει αυτό;
Ενεργοποιούμε τα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως προβλέπει το καταστατικό μας.
Τα μέλη θα παράγουν πολιτική με ψηφιακά μέσα.
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει ότι φτιάχνουμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα όχι λίγο πριν από τις εκλογές αλλά από σήμερα.
Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις.
Διότι αυτό είναι τελείως νέο μοντέλο παραγωγής πολιτικής. Και χρειάζεται μόνο ένα: εσένα!
Γίνε μέλος στο www.isyriza.gr
Γιατί η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να μένουμε απ’ έξω”

Μαρινάκης: “Ο κ. Κασσελάκης απαξιώνει το Κοινοβούλιο και το ρόλο των βουλευτών”

Για “απαξίωση” του Κοινοβουλίου και του ρόλου των βουλευτών κατηγόρησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αναφερόμενος στο βίντεο που ανήρτησε σήμερα από τη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ για τη χθεσινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR σχολίασε πως δεν άκουσε συγκεκριμένες θέσεις και πολιτικές προτάσεις.

Πρώτη κόντρα Κασσελάκη-Μαρινάκη

eurokinissi

“Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε “χειροκροτητές” τους βουλευτές οι οποίοι ψηφίζουν τα νομοσχέδια και είπε, μάλιστα πως σε αυτό πρέπει “να βάλουμε φωτιά”. Κατ’ αρχές πρέπει να πούμε ότι επισκέπτεται όλο και περισσότερο το Κοινοβούλιο, αν και εξωκοινοβουλευτικός ο κ. Κασσελάκης. Να μην περιορίζεται, μόνο, σε βόλτες στο χώρο για να μάθει τους χώρους του Κοινοβουλίου, το εστιατόριο, αλλά να μάθει κάποιες βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας”, είπε ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και συνέχισε: “Οι νόμοι, οφείλουμε να του πούμε, ότι ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, η οποία είναι η βασικότερη αρχή της Δημοκρατίας. Και ψηφίζονται από τους βουλευτές τους οποίους χαρακτήρισε απαξιωτικά “χειροκροτητές”,  εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού Έθνους από μία κορυφαία διαδικασία, που είναι οι βουλευτικές εκλογές.

Υπάρχουν, δε, νομοσχέδια τα οποία ψηφίστηκαν από αυξημένες πλειοψηφίες. Κάποια, μάλιστα, έχει ψηφισθεί και από το κόμμα στο οποίο είναι πρόεδρος πλέον και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εγώ δεν καταλαβαίνω, τι θέλει να μας πει ο κ.  Κασσελάκης με τη σημερινή του ανάρτηση. Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία, αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας; Και τι έχουν να πουν οι βουλευτές του κόμματός του που έχουν ψηφίσει και εκείνοι νομοσχέδια, είτε όταν ήταν στην κυβέρνηση, είτε όταν ήταν στη συνέχεια στην αντιπολίτευση; Τι έχουν να πουν τα υπόλοιπα κόμματα για όσα είπε πριν από λίγο ο αρχηγός αξιωματικής αντιποίτευσης;

Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς εκφράσαμε μία ευχή. Να αποκτήσει, επιτέλους, ο τόπος μία σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Δεν το βλέπουμε αυτό μέχρι τώρα, το αντίθετο βλέπουμε. Να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια”.

Όσον αφορά στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του κ. Κασσελάκη σχολίασε: “Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τη συνέντευξη αυτή. Νομίζω η εικόνα μιλάει από μόνη της. Και νομίζω ότι όσοι παρακολούθησαν βγάζουν, δυστυχώς πολύ γρήγορα, κάποια συμπεράσματα. Εμείς θα επαναλάβουμε ότι θέλουμε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευση. Και περιμένουμε διατυπωμένες με όσο γίνεται μεγαλύτερη σαφήνεια συγκεκριμένες θέσεις και πολιτικές προτάσεις. Αυτό χθες δεν το είδαμε. Κάτι άλλο είδαμε”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ