Κυριακή 01 Αυγούστου 2021

Ιστορίες καθημερινής τρέλας για δικαστές και νομοθέτες: Πότε τιμωρείται μια ιερόδουλη ή ένας ιππέας που καλπάζει γρήγορα – Τι προβλέπεται για το τίναγμα των χαλιών

Τα "δύσκολα", τα απρόοπτα και τα σπαρταριστά περιστατικά που απασχολούν την Δικαιοσύνη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιστορίες καθημερινής τρέλας για δικαστές και νομοθέτες: Πότε τιμωρείται μια ιερόδουλη ή ένας ιππέας που καλπάζει γρήγορα – Τι προβλέπεται για το τίναγμα των χαλιών

Έχει και η καθημερινότητα την… “παραβατικότητά” της. Δείτε λοιπόν τους απίστευτους νόμους της Κύπρου και τι ποινές προβλέπονται για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα, υπό συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών της Κύπρου, βρίσκεται το νομοσχέδιο που αφορά στην πολύκροτη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για τροποποίηση του Περί Δήμων Νόμου, ένα σχεδόν 300 σελίδων νομοσχέδιο που συζητείται και θα συζητείται… ακόμα και εκτός βουλής καθώς περιέχει και αρκετά περίεργα.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρονται στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» είναι μερικά από όσα τιτλοφορούνται ως «ορισμένα αδικήματα» που αφορούν τους δήμους και τις κοινότητες και ομολογουμένως, προκαλούν γέλωτα ή απορία για το από ποια εποχή είναι βγαλμένος ο τροποποιητικός νόμος που συζητείται στην Επιτροπή Εσωτερικών.

Οποιοδήποτε πρόσωπο διαπράττει αυτά τα «ορισμένα αδικήματα» επί οποιασδήποτε οδού εντός οιωνδήποτε δημοτικών ορίων, είναι ένοχο αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης του υπόκειται σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα χίλια ευρώ ή σε ποινή φυλάκισης για περίοδο που δεν υπερβαίνει τους τρεις μήνες και σε περίπτωση καταδίκης για οποιοδήποτε αδίκημα δυνάμει οποιασδήποτε των ανωτέρω παραγράφων, το δικαστήριο δύναται να διατάσσει την καταβολή πρόσθετης χρηματικής ποινής που να μην υπερβαίνει τα εκατό ευρώ (€100) για κάθε μέρα για το πρόσωπο που καταδικάστηκε και συνεχίζει να διαπράττει το αδίκημα αυτό. Σύμφωνα με το υπό συζήτηση (ευτυχώς) νομοσχέδιο, οι τρoχovόμoι δύνανται να ασκούν, τηρoυμέvωv των αvαλoγιώv, τις ίδιες εξουσίες για εξώδικη ρύθμιση των σχετικών αδικημάτων, οι οποίες χoρηγoύvται σε αστυvoμικoύς δυνάμει τoυ άρθρου 4 τoυ περί Αποφυγής της Ρύπανσης Δημόσιων Δρόμων και Δημόσιων Χώρων Νόμου, οπότε εφαρμόζονται και οι λοιπές διατάξεις τoυ εν λόγω άρθρου.

Μερικά, λοιπόν, από τα αδικήματα που καταγράφονται σημειώνουν πως ένοχοι είναι:

-Μια ιερόδουλη που περιφέρεται άσκοπα και παρενοχλεί τους διαβάτες για σκοπούς πορνείας. -Κάποιος που «ιππεύει ή οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα ή επικίνδυνα οποιοδήποτε ζώο ή όχημα». -Κάποιος που «τινάσσει ή ξεσκονίζει τάπητες ή άλλα συναφή αντικείμενα εντός οποιασδήποτε τέτοιας οδού από οποιουδήποτε μέρους οικίας ή άλλης οικοδομής». -Επίσης, ως αδίκημα χαρακτηρίζεται η τοποθέτηση σχοινιού ή κορδονιού ή ιστού εγκάρσια ή κατά μήκος οποιασδήποτε τέτοιας οδού, ή η ανάρτηση ή τοποθέτηση οποιωνδήποτε ενδυμάτων «για αποστέγνωση».

Αναμένονται, μάλλον, ενδιαφέρουσες συζητήσεις για το πού θα μπορεί μια νοικοκυρά να ξεσκονίζει τα… χαλιά της στη μεγαλόπνοη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Απορία δε παραμένει το ποια θεωρείται υπερβολική ταχύτητα στην ίππευση ζώων μέσα στη γειτονιά. Ε, και επειδή ζούμε σε περίεργους καιρούς, μήπως να διευκρινιστεί αν επιτρέπεται ή όχι η ίππευση… σκύλων;

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ