Κ. Μητσοτάκης για Τέμπη: “Συγκρούστηκαν λάθη και χρόνιες παθογένειες” – “Βαριά η ευθύνη της Δικαιοσύνης” – ΒΙΝΤΕΟ

"Δεν ήταν πρέπον να πω κάτι περισσότερο, όσο είναι ανοιχτή η έρευνα της δικαιοσύνης για την υπόθεση", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κ. Μητσοτάκης για Τέμπη: “Συγκρούστηκαν λάθη και χρόνιες παθογένειες” – “Βαριά η ευθύνη της Δικαιοσύνης” – ΒΙΝΤΕΟ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ιδιαίτερη αναφορά στην τραγωδία στα Τέμπη αλλά και τις δικαστικές εξελίξεις της έρευνας έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο συνέδριο, “Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά”, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι “είναι βαριά η ευθύνη της Δικαιοσύνης.

Σε ερώτηση για τη συμπλήρωση 1 έτους από το δυστύχημα δήλωσε ότι, “Δεν υπήρξε για εμένα πιο δύσκολη στιγμή από τα Τέμπη, για λόγους που όλοι σας μπορείτε να αντιληφθείτε. Και γιατί εκεί συσσωρεύτηκαν ίσως όλες οι κακές πτυχές του τρόπου λειτουργίας του κράτους και των αντιλήψεων. Τις τελικές απαντήσεις μπορεί να τις δώσει μόνο η δικαιοσύνη. Από τη στιγμή που το ζήτημα αυτό μπαίνει στη μυλόπετρα της αντιπαράθεσης, μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να δώσει την απάντηση”.

Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως “και η δικαιοσύνη έχει μια βαριά ευθύνη και πιστεύω ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ακόμα και αν χρειάζεται να πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, για να απαντηθούν οι φήμες που κυκλοφορούν. Που μπορεί να είναι τοξικές και διαβρωτικές και να μην πιστεύει στο τέλος κανείς τίποτα. Πρέπει να διαλυθεί η φήμη από την αλήθεια“.

Μητσοτάκης για Τέμπη: “Συγκρούστηκαν λάθη με παθογένειες”

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως, “στο δυστύχημα συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρόνια παθογένειες της δημόσιας διοίκησης που όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν το πιο προβληματικό κομμάτι των ελληνικών δημόσιων οργανισμών. Δεν ήταν πρέπον να πω κάτι περισσότερο, όσο είναι ανοιχτή η έρευνα της δικαιοσύνης για την υπόθεση. Να σκύψουμε το κεφάλι με σεβασμό απέναντι στον πόνο των ανθρώπων που δεν ξαναείδαν ποτέ τα παιδιά τους. Και αυτό είναι πολύ βαρύ για να το προσπεράσει κανείς και να μην προσπαθήσει κανείς να συντονιστεί με αυτόν τον πόνο”.

Και καταλήγοντας, έκανε λόγο για κομματική εργαλειοποίηση της τραγωδίας, υποστηρίζοντας, “Η κομματική εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας είναι εξοργιστική. Λυπάμαι που θα το πω έτσι. Είχαμε και άλλες τραγωδίες με νεκρούς, με ευθύνες του κρατικού μηχανισμού. Δεν διανοήθηκα ποτέ να τις εργαλειοποιήσω με αυτόν τον τρόπο για οποιαδήποτε πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Οπότε, ας πάρουμε όλοι μια απόσταση από τα τεκταινόμενα, ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να της έχουμε εμπιστοσύνη“.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ