Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Κ. Τσιάρας: Βρισκόμαστε στο μη περαιτέρω στην οπαδική βία – Στην λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν υπάρχουν παρεμβάσεις – ΒΙΝΤΕΟ

"Οι Έλληνες δικαστές μένουν ανεπηρέαστοι από πιέσεις" τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Τι είπε για την οπαδική βία και το πλέγμα των μέτρων για την αναχαίτιση του φαινομένου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κ. Τσιάρας: Βρισκόμαστε στο μη περαιτέρω στην οπαδική βία – Στην λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν υπάρχουν παρεμβάσεις – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Τσιάρας: Για όλη τη βεντάλια των μεγάλων θεμάτων της επικαιρότητας που άπτονται της Δικαιοσύνης με αιχμή του δόρατος  το θέμα της αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, μετά και από την τραγωδία με την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, μίλησε την Παρασκευή, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

‘Όπως είπε ο Κώστας Τσιάρας, «πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και με εντολή του Πρωθυπουργού, έγινε μια μελέτη των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναλάβουμε για να μην έχουμε ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. Σε αυτές είναι η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά χρειάζεται παρέμβαση και από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Αθλητισμού. Η συνολική απάντηση δίνεται με την συμβολή πολλών παραγόντων που έχουν ρόλο στον αθλητικό χώρο».

Τσιάρας

dikastiko

Τσιάρας: Βρισκόμαστε στο μη περαιτέρω στην οπαδική βία

Ο Κώστας Τσιάρας προανήγγειλε πως θα γίνει «μια συνολική προσπάθεια να ελεγχθεί το πλαίσιο λειτουργίας των συνδέσμων φιλάθλων και να “φιλτράρουμε” τους οπαδούς. Πρέπει να επανέλθουμε σε μια πραγματικότητα που οι οικογένειες θα πηγαίνουν στο γήπεδο και τα μικρά παιδιά δεν θα βλέπουν σκηνές βίας»

«Βρισκόμαστε στο μη περαιτέρω, γιατί δεν μιλάμε για απλά επεισόδια, πλέον μιλάμε για απώλειες ανθρώπινων ζωών. Χάνονται νέα παιδιά και αυτό είναι αδιανόητο για μια σύγχρονη κοινωνία», τόνισε ο Υπ. Δικαιοσύνης.

Ζητώντας του να σχολιάσει το γεγονός πως αρκετοί εμπλεκόμενοι στην δολοφονική επίθεση στον Άλκη ήταν σεσημασμένοι για ανάλογα αδικήματα και πως εάν είχαν ληφθεί κατάλληλα μέτρα μπορεί ο θάνατος του 19χρονου να είχε αποφευχθεί ο Υπ. Δικαιοσύνης είπε πως «λόγω της πανδημίας, δεν υπήρξε το προηγούμενο διάστημα επιβολή περιοριστικών μέτρων σε πολλές υποθέσεις. Σκεφτόμαστε να εισάγουμε περιοριστικά μέτρα και να μην υπάρχει η δυνατότητα αναστολής στην ποινή. Εάν υπήρχαν αυτά τα μέτρα, τα παιδιά που είχαν συλληφθεί για βία στο παρελθόν, δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθερα»

Τσιάρας: “Οι Έλληνες δικαστές μένουν ανεπηρέαστοι από πιέσεις”

Για τα αδικήματα, όπως αυτό για το οποίο καταδικάστηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο κ. Τσιάρας είπε πως «είμαστε έτοιμοι να θωρακίσουμε το νομικό πλαίσιο. Υπάρχει μια ακροβασία, που πρέπει να την ξέρουν και οι πολίτες, ότι δεν μπορεί να αλλάζει το νομικό πλαίσιο υπό το βάρος της ψυχολογίας λόγω ενός γεγονότος. Βλέπουμε τις αποφάσεις, την βαρύτητα των θεμάτων και την αίσθηση που προκαλούν στην κοινωνία, και αναλόγως πράττουμε».

Τσιάρας

ypourgeio

Τέλος, ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε πως «στην λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν υπάρχουν παρεμβάσεις. Όσο καιρό εγώ γνωρίζω, οι Έλληνες δικαστές μένουν ανεπηρέαστοι από πιέσεις» και ομολόγησε πως «το θέμα της ταχύτητας στην απονομή της Δικαιοσύνης είναι το μεγάλο στοίχημα αυτής της περιόδου και κάνουμε ήδη αρκετά για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ