Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021

Καισαριανή: Έπεσε το ταβάνι και σε άλλο σχολείο! – Από θαύμα γλίτωσαν οι μαθητές – ΒΙΝΤΕΟ

Στην εσωτερική σκάλα του κτιρίου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, οι δάσκαλοι και η διευθύντρια παρατήρησαν έκπληκτοι πως πέφτουν σοβάδες και πέτρες από το ταβάνι, πέντε λεπτά πριν βγουν οι μαθητές σε διάλειμμα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καισαριανή: Έπεσε το ταβάνι και σε άλλο σχολείο! – Από θαύμα γλίτωσαν οι μαθητές – ΒΙΝΤΕΟ

Καισαριανή: Μετά το δημοτικό σχολείο στην Πυλαία, στο οποίο κατέρρευσε όλη η ψευδοροφή με τους μαθητές να γλιτώνουν από θαύμα και την εισαγγελία να παρεμβαίνει όπως έγραψε το dikastiko.gr, είχαμε νέο περιστατικό που έπεσε το…. ταβάνι, αυτή τη φορά σε δημοτικό σχολείο της Καισαριανής.

Καισαριανή: Έπεσε το ταβάνι και σε άλλο σχολείο!

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5/11/2021 στην εσωτερική σκάλα του κτιρίου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, οι δάσκαλοι και η διευθύντρια παρατήρησαν έκπληκτοι πως πέφτουν σοβάδες και πέτρες από το ταβάνι, πέντε λεπτά πριν βγουν οι μαθητές σε διάλειμμα.

Τη συγκεκριμένη σκάλα, τη χρησιμοποιούν οι μαθητές του σχολείου για να βγαίνουν από τις τάξεις και να πηγαίνουν στο διάλειμμά τους και όπως είναι φυσικό, οι εκπαιδευτικοί τρόμαξαν από τους πεσμένους σοβάδες και τις πέτρες από το ταβάνι, καθώς τα παιδιά θα μπορούσαν να τραυματιστούν πολύ εύκολα.

Η εκπαιδευτικός που κατήγγειλε το νέο περιστατικό πτώσης σοβάδων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, Θεοδώρα Δριμάλα, είπε ότι πέντε λεπτά αργότερα τα παιδιά περνούσαν από το σημείο βγαίνοντας για διάλειμμα και μίλησε για «πανελλαδικά γερασμένα και κακοσυντηρημένα σχολικά κτίρια 30 – 50 ετών».

«Σχεδόν κανένα σχολικό κτίριο δεν έχει πιστοποιητικό καταλληλότητας δηλαδή να έχει συντηρηθεί σε βάθος. Η ειδική υπηρεσία καταργήθηκε και περιμένουμε από την ελάχιστη χρηματοδότηση μέσω δήμων να στείλουν τεχνική υπηρεσία. Ακόμη και με το νέο πρόγραμμα δίχρονης Προσχολικής Αγωγής δεν είδαμε νέα κτίρια αλλά φθηνά προκατασκευασμένα, πρόσθεσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου.

Μάλιστα είπε, ότι πτώση σοβάδων αναστάτωσε και το δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, ενώ προηγήθηκε η πτώση της ψευδοροφής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας και ανάλογο πρόβλημα στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας.

«Μας έχει σώσει η ετοιμότητα εκπαιδευτικών και λίγο η τύχη αλλά πρέπει να παρθούν μέτρα. Ενα σχολικό κτίριο έχει μόνο κόστος και τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα σχολική στέγη, τόνισε στη συνέχεια.

‘Ετσι η αλλιώς ο εκπαιδευτικός πρέπει να κοιτάει ψηλά, αλλά τώρα το κάνουμε μήπως προλάβουμε κάποιον τραυματισμό από πτώση, ανέφερε η Θεοδώρα Δριμάλα.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ