Κακοκαιρία Barbara: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη – ΒΙΝΤΕΟ

Αναλυτικά οι αποφάσεις για τα σχολεία σε Αττική και επικράτεια.

NEWSROOM
Κακοκαιρία Barbara: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη – ΒΙΝΤΕΟ

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της Αττικής αλλά και δήμους της επικράτειας και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, καθώς επιμένουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι χιονοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία Barbara.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής, κλειστά θα μείνουν την Πέμπτη σχολεία στο Βόρειο Τομέα αλλά και στην Ανατολική και Δυτική Αττική.

Αναλυτικά οι αποφάσεις για τα σχολεία:

Κακοκαιρία Barbara: Κλειστά Σχολεία

Βόρειος Τομέας

  • στην Πεντέλη
  • στην Κηφισιά
  • Στους υπόλοιπους Δήμους τα μαθήματα θα ξεκινήσουν αργότερα κατά μια με δύο ώρες.

Δυτική Αττική

  • στη Μάνδρα και
  • στην Φυλή

Ανατολική Αττική

  • Ωρωπού
  • Διονύσου
  • Αχαρνών
  • Μαραθώνα

Κακοκαιρία Barbara: Ανοικτά Σχολεία

  • Κεντρικός Τομέας
  • Δυτικός Τομέας
  • Νότιος Τομέας

Eurokinissi

Τι θα γίνει στην υπόλοιπη χώρα

Στην υπόλοιπη Ελλάδα τα σχολεία θα είναι κλειστά στην Εύβοια και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου καθώς η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» συνεχίζεται και προκαλεί προβλήματα στις μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλους τους δήμους αλλά και στη Σκύρο. Πρώτος ο δήμος Καρύστου ανακοίνωσε επίσημα ότι όλες οι σχολικές μονάδες θα είναι κλειστές αύριο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι.

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στη Στυλίδα της Φθιώτιδας. «Με απόφαση της Δημάρχου Στυλίδας, κ. Βιργινίας Στεργίου, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Στυλίδας -και της Δ.Ε. Στυλίδας- για αύριο Πέμπτη 09-02-2023, λόγω των έκτακτων συνθηκών (χιονόπτωση, ισχυρός παγετός) που επικρατούν στην περιοχή».

Με απόφαση του Δημάρχου Λοκρών, Αθανάσιου Ζεκεντέ, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης και οι Δημοτικές Φιλαρμονικές του Δήμου Λοκρών, δε θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Με απόφαση της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασίας Στιβακτή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023:

  • Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ Κοινότητας Αμφίκλειας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.
  • Την λειτουργία από τις 10:00 π.μ, των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικών Σταθμών των Κοινοτήτων Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας. Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην Κρήτη, κλειστά θα παραμείνουν και την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τον δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή.

Τέλος, κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στο Δήμο Αλμυρού στο Βόλο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ