Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Κακοκαιρία “Ελπίς”: Κλειστά σχολεία στην Αττική Δευτέρα και Τρίτη – Τι αποφάσισε η Περιφέρεια

Δεν θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Αττική

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κακοκαιρία “Ελπίς”: Κλειστά σχολεία στην Αττική Δευτέρα και Τρίτη – Τι αποφάσισε η Περιφέρεια Eurokinissi

Κακοκαιρία “Ελπίς” σχολεία: Το κύμα κακοκαιρίας “Ελπίς” θα κρατήσει κλειστά τα σχολεία στην Αττική, την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου όπως αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής.

Δεν θα λειτουργήσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Αττική, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Ιανουαρίου.

Κακοκαιρία "Ελπίς"- Σχολεία:

eurokinissi

Περιφέρεια Αττικής: Αναλυτικά η ανακοίνωση

Επισημαίνεται, ότι ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις του.

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου λόγω του κύματος κακοκαιρίας «Ελπίς» που αναμένεται να γίνει σφοδρότερο από τα ξημερώματα της Δευτέρας όπως αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετά από διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας ΕΛΠΙΣ και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών προχώρησε στην απόφαση για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών της διακοπής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022.

Κακοκαιρία “Ελπίς” σχολεία: Τηλεκπαίδευση αν κλείσουν οι σχολικές μονάδες λέει το Υπουργείο Παιδείας

Όταν αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων για έκτακτους λόγους, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα γίνεται τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναφέρει η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης».

Σχετικές ανακοινώσεις έκανε το πρωί και η αρμόδια Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Πρωϊνοί Τύποι” όπως έγραψε το dikastiko.gr, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αποσαφήνισε πως σε όποιες περιοχές μείνουν κλειστά τα σχολεία, τα παιδιά δεν θα χάσουν το μάθημα τους, καθώς η διδασκαλία θα γινει κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως ανέφερε ότι συμβαίνει τακτικά στην περιοχή της Φλώρινας, λόγω της κακοκαιρίας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ