Σάββατο 28 Μαϊου 2022

Καλλιτεχνικό #MeToo: Στο εδώλιο ο Πέτρος Φιλιππίδης τον Μάρτιο του 2022

Προσδιορίστηκε η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Κατηγορείται για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καλλιτεχνικό #MeToo: Στο εδώλιο ο Πέτρος Φιλιππίδης τον Μάρτιο του 2022

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη στιγμή που ο Πέτρος Φιλιππίδης θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, καθώς η δίκη του προσδιορίστηκε για τις 18 Μαρτίου 2022.

Υπενθυμίζεται, ότι ο γνωστός ηθοποιός παραπέμφθηκε όπως έγραψε και το dikastiko.gr με βούλευμα σε δίκη από αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δυο απόπειρες βιασμών.

Οι δικαστές, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση στην οποία αναφερόταν ότι «τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας». Πέτρος Φιλιππίδης

Ο προφυλακισμένος ηθοποιός θα λογοδοτήσει για ένα βιασμό που φέρεται να τελέσθηκε το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014. Η πρώτη γυναίκα καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ότι την παρέσυρε στο καμαρίνι του με την πρόφαση ενός ρόλου και την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Στο καμαρίνι του καταγγέλλεται ότι παρέσυρε το 2010 και την δεύτερη συνάδελφο του προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Εκεί σύμφωνα με την μαρτυρία της γυναίκας αποπειράθηκε να την βιάσει. Η τρίτη γυναίκα που καταγγέλλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού τον Αύγουστο του 2014 υποστηρίζει ότι δέχτηκε επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του την ώρα που θα την επέστρεφε στο σπίτι της.

Πέτρος Φιλιππίδης: «Όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έχει ήδη απαντήσει αρνητικά στο αίτημα του ηθοποιού για αποφυλάκισή του, καθώς όπως ισχυρίστηκε κρίθηκε προφυλακιστέος με ανύπαρκτα στοιχεία.

Ωστόσο, οι δικαστές απέρριψαν τους ισχυρισμούς του. «…Καταδεικνύεται ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή του και εθισμός στην τέλεση συναφών εγκλημάτων ώστε να κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει νέα εγκλήματα…» ανέφεραν στην απορριπτική τους απόφαση.

Επεσήμαιναν δε ότι από «την ιδιαίτερη σκληρότητα και αναλγησία, που αυτός επέδειξε κατά τις επιθέσεις του, χωρίς να πτοείται από τη σθεναρή αντίσταση των θυμάτων του, προκύπτει ότι ο ίδιος διακατέχεται από ανεξέλεγκτες γενετήσιες ορμές, συνεπεία των οποίων αδυνατεί να ελέγξει τη συμπεριφορά του…».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ