Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2022

Καταδικάστηκε σωφρονιστικός υπάλληλος γιατί συκοφάντησε μέσω facebook την πρώην διευθύντρια των φυλακών Κασσαβέτειας

«Ήταν πολιτικό σχόλιο και δεν αφορούσε την μηνύτρια» κατέθεσε ο κατηγορούμενος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδικάστηκε σωφρονιστικός υπάλληλος γιατί συκοφάντησε μέσω facebook την πρώην διευθύντρια των φυλακών Κασσαβέτειας EUROKINISSI/TΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την καταδίκη πρώην σωφρονιστικού υπαλλήλου για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Διαδικτύου αποφάσισε την Τρίτη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο οποίος είχε εξαπολύσει “πόλεμο” μέσω facebook στην πρώην διευθύντρια των φυλακών Κασσαβέτειας.

συκοφαντική δυσφήμιση

freepik

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχο έναν 56χρονο, πρώην σωφρονιστικό υπάλληλο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση εννέα μηνών με αναστολή, μετά από σχόλια που έκανε κατά πρώην διευθύντριας του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας.

Η γυναίκα σύμφωνα με το magnesianews.gr, είχε μηνύσει τον 56χρονο για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, μετά από ανάρτηση που έκανε σε βάρος της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έπαψε υφ’ όρον η κατηγορία της εξύβρισης και καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση.

συκοφαντική δυσφήμιση

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συκοφαντική δυσφήμιση: Τι έγραφε facebook ο πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άνδρας, που είναι κάτοικος Ν. Αγχιάλου, δυσφήμισε την πρώην διευθύντρια του ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου 2018, μέσω ανάρτησης στο facebook

Έγραφε ότι δήθεν:

– Έχει ιδιαίτερους δεσμούς και απολαμβάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης από την τότε κυβέρνηση – Διορίστηκε με επιλήψιμο τρόπο αποκρύπτοντας της υψηλότατου επιπέδου γραμματειακές γνώσεις ώστε να καταφέρει να γίνει δεκτή σε δημόσια θέση που απαιτούσε λιγότερα προσόντα. – Κατόπιν κυβερνητικών υποδείξεων και προκειμένου να αποκομίσει πρόσθετα υπηρεσιακά οφέλη επιφύλασσε ευμενή και διακριτική μεταχείριση σε συγκεκριμένο κρατούμενο του καταστήματος κράτησης ευθύνης της.

«Ήταν πολιτικό σχόλιο και δεν αφορούσε την μηνύτρια» κατέθεσε στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος.

Η πρώην διευθύντρια των φυλακών από την πλευρά της κατέθεσε ότι θεωρεί εξυβριστικά όσα ανέβασε στο προφίλ του ο πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος για το πρόσωπό της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ