Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Καταδικάζει ο ΔΣΑ την επίθεση που δέχθηκε στο γραφείο του ο δικηγόρος Ν. Ρουσόπουλος

Ο δικηγόρος, που αυτή την περίοδο εκπροσωπεί τη διοίκηση του Γηροκομείου Χανίων για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες σχετικά με τη λειτουργία του, δέχθηκε επίθεση στο γραφείο του από μέλη του "Ρουβίκωνα" την περασμένη Πέμπτη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδικάζει ο ΔΣΑ την επίθεση που δέχθηκε στο γραφείο του ο δικηγόρος Ν. Ρουσόπουλος DSA.GR

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε στο γραφείο του από μέλη του “Ρουβίκωνα” ο δικηγόρος Νίκος Ρουσόπουλος, εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Ο ίδιος, συνδέει την επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, με το ότι αυτή την περίοδο εκπροσωπεί τη διοίκηση του Γηροκομείου Χανίων για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες σχετικά με τη λειτουργία του.

Νικος Ρουσόπουλος, δικηγόρος

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ΔΣΑ αναφέρεται:

“Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος Νικόλαος Ρουσσόπουλος στο γραφείο του χθες από μέλη του «Ρουβίκωνα». Ο ρόλος του δικηγόρου, ως συλλειτουργού της Θέμιδας και ιδίως ο δικονομικός ρόλος του συνηγόρου υπεράσπισης είναι αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις του κράτους δικαίου και εχέγγυα ορθής απονομής της Δικαιοσύνης. Εξάλλου, η υπεράσπιση αποτελεί αναφαίρετο και απαραβίαστο δικαίωμα κάθε κατηγορουμένου, πλην όμως ο δικηγόρος υπερασπίζεται τον εντολέα του και δεν ταυτίζεται ποτέ με αυτόν. Το δικηγορικό σώμα διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιες επιθέσεις, όπως και κάθε απόπειρα παρακώλυσης της άσκησης των καθηκόντων μας, χαλυβδώνουν το φρόνημά μας κατά την ανυποχώρητη άσκηση του υπερασπιστικού λειτουργήματος.”

Πηγή: dsa.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ