Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Καταγγελία εγκύου – Πυρά από τον δικηγόρο της μητέρας: Βαρέθηκαν οι γιατροί, χάθηκε πολύτιμος χρόνος – ΒΙΝΤΕΟ

Ο συνήγορος της οικογένειας υποστήριξε πως οι γιατροί είπαν στην εγκυμονούσα τότε γυναίκα να πάει στο Παπαγεωργίου επειδή κλείνει η εφημερία σε μισή ώρα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταγγελία εγκύου – Πυρά από τον δικηγόρο της μητέρας: Βαρέθηκαν οι γιατροί, χάθηκε πολύτιμος χρόνος – ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΤ1

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση που προέκυψε από την καταγγελία εγκύου στη Θεσσαλονίκη που αναφέρει ότι δεν έγινε δεκτή από το νοσοκομείο με αποτέλεσμα το παιδί της να γεννηθεί με σοβαρό πρόβλημα υγείας και στη συνέχεια να καταλήξει.

Όπως έχει γράψει το dikastiko.gr, το ανδρόγυνο προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να διερευνηθούν και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος γιατρών δύο νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης (Ιπποκράτειου και Παπαγεωργίου), συνδεόμενες με τον θάνατο του νεογέννητου παιδιού τους.

«Το νοσοκομείο λέει αυτό το αστείο ότι έγιναν εξετάσεις, δεν βρέθηκε τίποτα και την έδιωξαν. Το λιγότερο σε μια γυναίκα 39 εβδομάδων κύησης, με πόνους στην μήτρα, το λιγότερο που κάνεις είναι ένα υπερηχογράφημα. Δεν μας δόθηκε έγγραφο ότι έγινε υπερηχογράφημα. Ούτε καρδιοτοκογράφημα έγινε, αυτό που μας έδωσαν είναι απλό καρδιογράφημα, δεν είναι τοκοκαρδιογράφημα», υποστήριξε ο δικηγόρος Χαράλαμπος Αποστολίδης στον ΑΝΤ1.

Ο συνήγορος της οικογένειας που θρηνεί ένα μωρό λίγων εβδομάδων και έχει κάνει καταγγελία πως οι γιατροί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης την έδιωξαν, αν και πήγε εκεί ούσα έγκυος 39 εβδομάδων και με πόνους στην μήτρα, υποστήριξε πως οι γιατροί είπαν στην εγκυμονούσα τότε γυναίκα, «επειδή έχουμε μια διπλή κύηση και είναι επτάμιση η ώρα και οκτώ κλείνει η εφημερία, να πάτε στο “Παπαγεωργίου”», ενώ επανέλαβε στα επιχειρήματα που μέσω ανακοίνωσης υποστήριξε το Νοσοκομείο πως «εάν έγιναν όλες οι εξετάσεις γιατί δεν μας την έδωσαν;».

«Πως εκ του θαύματος μετά από μια ώρα οι γιατροί στο “Παπαγεωργίου” είδαν αιμορραγία και προχώρησαν σε καισαρική για να πάρουν το παιδί;», αναρωτήθηκε ο συνήγορος της οικογένειας, συμπληρώνοντας «τι δεν είδαν οι γιατροί του Ιπποκράτειου; Προφανώς βαρέθηκαν…. Γιατί δεν την πήγαιναν με ασθενοφόρο και γιατί δεν της έδωσαν συνοδευτικά έγγραφα, ώστε αμέσως οι γιατροί του “Παπαγεωργίου” να αντιληφθούν τι γινόταν. Αυτός ο πολύτιμος χρόνος που χάθηκε: 3,5 ώρες, οδήγησαν στο να γεννηθεί ένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε το παιδί».

Ανακοίνωση από το “Ιππόκράτειο” μετά την καταγγελία της εγκύου

«Το προσωπικό, ιατρικό και μη, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ” διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για τη lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου. Το ίδιο δε στο πλαίσιο της διαφάνειας διερευνά όλες τις αναφορές – καταγγελίες που κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Νικόλαος Αντωνάκης, γίνεται λόγος για ανακριβή στοιχεία στα σχετικά δημοσιεύματα και σε σχέση με την αντιμετώπιση του περιστατικού αναφέρεται: «από τον διενεργηθέντα στο αρχείο του Νοσοκομείου έλεγχο προκύπτει ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.25 π.μ., προσήλθε έγκυος σε τελειόμηνη κύηση με αναφερόμενο κοιλιακό άλγος και διαγνωσμένη από ημερών με COVID-19. Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες. Τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου της χορηγήθηκαν την 9-6-22 κατόπιν αιτήσεως της».

Ανακοίνωση και από το “Παπαγεωργίου”

Μετά την ανακοίνωση από το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, θέση για το θέμα πήρε και το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Το νοσοκομείο περιγράφει στην ανακοίνωσή του όλες τις ενέργειες που έγιναν από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ενώ γίνεται αναφορά και στις εξετάσεις της γυναίκας και την κατάσταση της υγείας της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με τη νοσηλεία ασθενούς στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπως προκύπτει από τον ιατρικό φάκελο της ασθενούς και τα αρχεία του Νοσοκομείου, η ίδια προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία στις 8:40 π.μ., λόγω συσπάσεων. Η εξέταση ολοκληρώθηκε στις 9:10 π.μ. και αποφασίστηκε η διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής.

Στη συνέχεια, η ασθενής μεταφέρθηκε, στις 9.30 π.μ., στο χειρουργείο Covid – 19. Σύμφωνα με το ιατρικό αρχείο του Νοσοκομείου, το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, διασωληνώθηκε άμεσα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Η μητέρα μεταφέρθηκε άμεσα για νοσηλεία σε τμήμα Covid -19 και έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις 4/3/2022.

Κατά την έξοδό της, ήταν σε καλή γενική κατάσταση και έλαβε οδηγίες από τους θεράποντες ιατρούς. Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου έδωσε πλήρες αντίγραφο του ιατρικού φακέλου στην ασθενή και στον νομικό της εκπρόσωπο, μετά από αίτημα της ασθενούς στις 25/5/2022. Το προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ενήργησε τάχιστα, με πλήρη επαγγελματισμό και ευσυνειδησία και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για έγκυες θετικές στην Covid -19».

Πηγή: ant1news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ