Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021

Καταγγελία για απόπειρα βιασμού εις βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης – Η ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ

Γυναίκα υπάλληλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κατήγγειλε ανώτατο στέλεχος της ομοσπονδίας, για απόπειρα βιασμού το 2014 και για μία σειρά από σεξουαλικές παρενοχλήσεις από το 2014 έως το 2018. Ε.Ο.Κ: «Ουδείς υπεράνω της δικαιοσύνης και της αλήθειας»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταγγελία για απόπειρα βιασμού εις βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της Εθνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης – Η ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ

Όπως γράφει η ιστοσελίδα gazzetta.gr , σύμφωνα με αποκλειστικές της πληροφορίες, επί σειρά ετών υπάλληλος της ΕΟΚ, προχώρησε σε επίσημη καταγγελία, με τις  κατηγορίες απόπειρας βιασμού και σεξουαλικών παρενοχλήσεων κατ΄επανάληψη,  εις βάρος ανώτατου στελέχους της ομοσπονδίας για πράξεις που έγιναν από το 2014 έως και το 2018.

Η καταγγελία έγινε στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη  -ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα- και είναι θέμα χρόνου να φτάσει στον εισαγγελέα.

Το gazzetta.gr έχει στην κατοχή του το όνομα της καταγγέλουσας υπαλλήλου αλλά και αυτό του παράγοντα που εμπλέκεται στην υπόθεση, αλλά δεν πρόκειται να τα δημοσιοποιήσει μέχρι η υπόθεση να πάρει επίσημα τον δρόμο της δικαιοσύνης, η οποία έχει και τον πρώτο λόγο στη διερεύνησή της και στην απόδοση ευθυνών.

Ε.Ο.Κ: «Ουδείς υπεράνω της δικαιοσύνης και της αλήθειας»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στην οποία αναφέρει πως η ΕΟΚ «δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν και από τίποτα».

Αναλυτικά το περιεχόμενό της ανακοίνωσης: «Λίγο πριν από τις εκλογές, η επιχείρηση ανάδειξης φερόμενης καταγγελίας και ειδικά ο τρόπος αυτής μέσω διαρροών, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και υπόννοιες. Τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΟΚ θα επιληφθούν άμεσα επί των δημοσιευμάτων με κάθε νόμιμο μέσο. Ουδείς υπεράνω της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Το ελληνικό μπάσκετ, έκτο στον κόσμο και τρίτο στην Ευρώπη, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν και από τίποτα».

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ