Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Καταγγελίες από 400 αδιόριστους συμβολαιογράφους – Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης

Η επιστολή προς τον Γ. Φλωρίδη. “Θα έπρεπε προ πολλού να έχουμε διοριστεί και να εκτελούμε τα καθήκοντα μας” λένε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταγγελίες από 400 αδιόριστους συμβολαιογράφους – Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Freepik

Αιχμηροί οι 400 αδιόριστοι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι με επιστολή τους ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη. Πρόκειται για αδιόριστους οι οποίοι – όπως αναφέρουν – θα έπρεπε ήδη να έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις.

«Αναρωτιόμαστε πως μπορούμε να συζητάμε για ψηφιακό εκσυγχρονισμό και απλούστευση των διαδικασιών, τη στιγμή που 400 νέοι συμβολαιογράφοι , θα έπρεπε προ πολλού να έχουμε διοριστεί και να εκτελούμε τα καθήκοντα μας, ‘ξεμπλοκάροντας’ μεταβιβάσεις που έχουν παγώσει λόγω φόρτου εργασίας των εν ενεργεία συμβολαιογράφων» αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον υπουργό  Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, ζητώντας συνάντηση.

Όπως επισημαίνουν οι 400 αδιόριστοι συμβολαιογράφοι στην επιστολή τους ζητούν αφενός συνάντηση προκειμένου να τεθεί το όλο θέμα και αφετέρου ζητούν  την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμού τους μέχρι την εκπνοή του 2023.

400 αδιόριστοι συμβολαιογράφοι

FREEPIK

400 αδιόριστοι συμβολαιογράφοι: Το πλήρες κείμενο της επιστολής τους προς τον Γ. Φλωρίδη

Στις 6/09/2023 δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου ο Πίνακας κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά επιτυχίας ανά Ειρηνοδικείο και Περιφέρεια Εφετείου Διαγωνισμού Υποψηφίων Συμβολαιογράφων έτους 2022 και ανακοινώθηκε η διαδικασία διορισμού των επιτυχόντων.

Σήμερα , δύο (2) και πλέον μήνες μετά, είμαστε ακόμη στο στάδιο της αποστολής προσκλήσεων από το Υπουργείο, σε κάθε επιτυχόντα, μέσω της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, προκειμένου να δηλώσουμε ότι αποδεχόμαστε τον διορισμό μας. Η διαδικασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί και η ενημέρωση μας από το Υπουργείο ως προς το χρόνο διορισμού μας είναι πως ένας μικρός αριθμός επιτυχόντων θα διορισθεί τέλος του τρέχοντος έτους ενώ οι υπόλοιπο εντός τους 2024 .

Κύριε Υπουργέ, ο διαγωνισμός Συμβολαιογράφων είναι άκρως και αναιτιολόγητα παθογενής, καθώς αφ’ ενός η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού είναι αδιανόητα αργή – δεν νοείται οι συμμετέχοντες να αναμένουμε ένα έτος (!)- , αφ΄ετέρου η διαδικασία διορισμού των επιτυχόντων, είναι τουλάχιστον απαρχαιωμένη, χωρίς κανένα ίχνος ψηφιακού εκσυγχρονισμού !

κε Υπουργέ , εν έτει 2023, που συζητάμε για νέα ηλεκτρονικά συστήματα επιτάχυνσης των μεταβιβάσεων ακινήτων, ο διορισμός 400 νομικών – επιτυχόντων του διαγωνισμού, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την εργασία δύο υπαλλήλων του Υπουργείου ! Ήδη όπως έχουμε πληροφορηθεί από το ίδιο το Υπουργείο, αυτή τη στιγμή, οι υπάλληλοι δεν ασχολούνται με τους δικούς μας διορισμούς , αλλά με τους διορισμούς της δικαστικής αστυνομίας !

Αναρωτιόμαστε πως μπορούμε να συζητάμε για ψηφιακό εκσυγχρονισμό και απλούστευση των διαδικασιών, τη στιγμή που 400 νέοι συμβολαιογράφοι , θα έπρεπε προ πολλού να έχουμε διοριστεί και να εκτελούμε τα καθήκοντα μας, ‘ξεμπλοκάροντας’ μεταβιβάσεις που έχουν παγώσει λόγω φόρτου εργασίας των εν ενεργεία συμβολαιογράφων. κε Υπουργέ , πολλοί από εμάς έχουν υποστεί πολύχρονη αναμονή προκειμένου να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό του 2022 !

ζυγαριά δικαιοσύνης βιβλιοθήκη

freepik

Όλοι μας έχουμε αγωνισθεί και προσπαθήσει πολύ σκληρά για να επιτύχουμε ! Όλοι μας αναμέναμε ένα σχεδόν έτος από τη διενέργεια του διαγωνισμού για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων !

Οι περισσότεροι από εμάς, εν αναμονή του διορισμού μας ως συμβολαιογράφοι έχουμε σταματήσει να εργαζόμαστε ως δικηγόροι, , δεν αναλαμβάνουμε πλέον υποθέσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε απωλέσει το εισόδημα που είχαμε από την εργασία μας. Κάποιοι έχουμε ήδη μισθώσει γραφεία στον τόπο όπου διορισθήκαμε , καθώς τα περισσότερα ακίνητα είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση τους μήνες Σεπτέμβριο- Οκτώβριο, πληρώνουμε δε ενοίκια αναμένοντας να εργασθούμε.

Είναι επείγον όπως επισπευσθεί και ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία διορισμού μας ( ολοκλήρωσης αποστολής προσκλήσεων στις κατά τόπους εισαγγελίες για αποδοχή διορισμού – έκδοση σχετικών αποφάσεων Σας κατόπιν αποδοχής μας και προσκόμισης των δικαιολογητικών – , άμεσης αποστολής των αποφάσεων προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως , κλπ) , άνευ άλλης αδικαιολόγητης καθυστέρησης, η οποία μας έχει προκαλέσει και θα συνεχίσει να μας προκαλεί όλο και μεγαλύτερη ζημία.

Για όλους αυτούς του λόγους:

ΖΗΤΑΜΕ

  1. Την πραγματοποίηση συνάντησης μαζί σας ώστε να συζητήσουμε τα ως άνω αναφερόμενα σοβαρά ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς σας και
  2. Την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμού μας και εντός του έτους 2023.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ