Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023

Κατερίνη: Οδηγός ταξί καταδικάστηκε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 14χρονης – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Επιβλήθηκαν όροι να μην πλησιάζει την ανήλικη και το οικογενειακό της περιβάλλον και να μην επιβιβάζει ανήλικους στο ταξί κατά τη διάρκεια της αναστολής. Δηλώσεις των δικηγόρων για την απόφαση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατερίνη: Οδηγός ταξί καταδικάστηκε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 14χρονης – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ Eurokinissi

Σε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με αναστολή καταδικάστηκε ένας 58χρονος οδηγός ταξί στην Κατερίνη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ενός ανήλικου κοριτσιού ηλικίας 14 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο odelalis.gr, η υπόθεση του 58χρονου εκδικάστηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος των γονιών της ανήλικης, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή, υπό την επιβολή του όρου απαγόρευσης να πλησιάζει την ανήλικη και το οικογενειακό της περιβάλλον και του όρου να μην επιβιβάζει ανήλικους στο ταξί κατά τη διάρκεια της τριετούς αναστολής.

Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος του κατηγορουμένου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα επέλθει η αθώωση του εντολέα του και μάλιστα πολύ εύκολα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της δίκης η οποία είχε αναβληθεί δύο φορές, στα δικαστήρια υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία.

Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης

odelalis.gr

Βασίλης Νουλέζας: “Έπρεπε να διωχθεί για αδίκημα που τιμωρείται με βαρύτερη ποινή”

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας ο δικηγόρος των γονιών της 14χρονης, Βασίλης Νουλέζας δήλωσε στον «Ντελάλη» πως «είναι το στοιχειώδες, το ελάχιστο που έπρεπε να πράξει η δικαιοσύνη για την αποτελεσματική προστασία της ανηλικότητας».

«Μετά από δύο αναβολές εκδικάστηκε η υπόθεση του 58χρονου οδηγού ταξί αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείτο για το αδίκημα της παραβίασης της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας μιας 14χρονης ανήλικης, τους γονείς της οποίας εκπροσωπώ.

Μετά από μια εξαντλητική ακροαματική διαδικασία, αφού εξετάστηκαν μάρτυρες υπεράσπισης, κατηγορίας και όλο το αποδεικτικό υλικό εξετέθη ενώπιον του δικαστηρίου, κατόπιν πρότασης της αξιότιμης κ. Εισαγγελέως έδρας, που πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, δηλαδή ότι ενήργησε ασελγείς πράξεις ερωτικές σε βάρος της ανήλικης, όταν την επιβίβασε στο ΤΑΞΙ, προκειμένου να τη μεταφέρει σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης, αποδείχτηκε αντικειμενικά και υποκειμενικά ότι τελέστηκε το αδίκημα. Κατά τη δική μας νομική άποψη, της πολιτικής αγωγής, θα έπρεπε να διωχθεί για αδίκημα που τιμωρείται με βαρύτερη ποινή, είτε δηλαδή για αποπλάνηση ανηλίκου είτε ακόμη και για αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Επιβλήθηκε, λοιπόν, η ποινή φυλάκισης, το ανώτατο όριο που προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο του άρθρου 337, παράγραφος 1 του Ποινικού Κώδικα, ενός έτους και με πρόταση της κ. Εισαγγελέως αποφάσισε το δικαστήριο ότι η ασκησηθομένη έφεση θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, υπό την επιβολή δύο όρων, δηλαδή της απαγόρευσης να πλησιάζει την ανήλικη και το οικογενειακό της περιβάλλον και επιπλέον να μην επιβιβάζει ανήλικους στο ΤΑΞΙ κατά τη διάρκεια της τριετούς αναστολής.

Βασίλης Νουλέζας

odelalis.gr

Θεωρώ ότι η απόφαση, παρόλο που η ποινική μεταχείριση για αυτό το αδίκημα, δηλαδή που προσβάλλει τη γενετήσια αξιοπρέπεια και η ζωή ανήλικου η ποινή είναι ελαφρά, κυριολεκτικά, και θα μπορούσε να προβλέπεται βαρύτερη, αυστηρότερη ποινική μεταχείριση, θεωρώ ότι είναι το στοιχειώδες, το ελάχιστο που έπρεπε να πράξει η δικαιοσύνη για την αποτελεσματική προστασία της ανηλικότητας και αγνότητας των ανηλίκων, η Ελλάδα έχει καταστεί χώρα παιδόφιλων. Ελπίζουμε ότι και στον δεύτερο βαθμό θα παραμείνει η ίδια καταδικαστική ποινή. Θεωρούμε ότι δικαιωνόμαστε, η οικογένεια και κυρίως η ανήλικη, η οποία θα κουβαλάει μια τραυματική εμπειρία σε ολόκληρη τη ζωή της, δέχεται ήδη τη βοήθεια ψυχολόγου και έχει πολλά προβλήματα κυρίως άγχους, φόβου και ανασφάλειας, όπως είναι φυσιολογικό.

Θα πω καταληκτικά το εξής, ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και θα πω την εξής φράση, υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο. Και προτρέπω όλους τους γονείς να μην επιτρέπουν ασυνόδευτα τα παιδιά να ταξιδεύουν με μεταφορικά μέσα και κυρίως με ΤΑΞΙ, διότι ελλοχεύουν κίνδυνοι παντού».

58χρονος οδηγός ταξί: “Συνομήλικοι της 14χρονης βεβαιώνουν πως αυτά δεν έγιναν” λέει ο δικηγόρος

Συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου ήταν ο κ. Θόδωρος Καραγιάννης, δικηγόρος Θεσσαλονίκης, και η κ. Στέλλα Χατζή, δικηγόρος Κατερίνης.

Σε δηλώσεις του στον «Ντελάλη» ο κ. Καραγιάννης ανέφερε τα εξής:

«Παρά την ποινή, παρά τα αιτήματα της άλλης πλευράς, το δικαστήριο αντιλήφθηκε ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες, εξάλλου υπάρχουν μάρτυρες αυτόπτες, συνομήλικοι της παθούσας, που βεβαιώνουν ότι όλα αυτά δεν έγιναν ποτέ, δεν εξετάστηκαν σήμερα λόγω της διαδικασίας του αυτοφώρου, με την αναστολή της ποινής που δεν θα εκτελεστεί και ενώπιον δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, θεωρούμε ότι η αθώωση θα επέλθει πολύ εύκολα».

Πηγή: odelalis.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ