Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Κατεβάζουν… μολύβια οι δικαστικοί υπάλληλοι: Προχωρούν σε καθημερινές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Τρίτη – “Ολόκληρη η Ελλάδα θίγεται από το νέο Δικαστικό Χάρτη”

Οι αντιδράσεις έναντι των προωθούμενων ρυθμίσεων που θα ισχύσουν μέχρι την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28 του μηνός. Η ΟΔΥΕ επανακαθορίζει τη στάση της την Δευτέρα μετά από εξέταση αιτημάτων Συλλόγων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατεβάζουν… μολύβια οι δικαστικοί υπάλληλοι: Προχωρούν σε καθημερινές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Τρίτη – “Ολόκληρη η Ελλάδα θίγεται από το νέο Δικαστικό Χάρτη” unsplash

Νέες κινητοποιήσεις στα Δικαστήρια όπου από την ερχόμενη Τρίτη κατεβάζουν τα… μολύβια οι δικαστικοί υπάλληλοι, με καθημερινές κινητοποιήσεις που θα αφορούν διακοπές εργασιών, στάσεις εργασίας κ.ά.

Σε αυτό το πλαίσιο κατέληξε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), αντιδρώντας στο νέο Δικαστικό Χάρτη (και όχι μόνο) και σημειώνοντας πως με την προωθούμενη συγχώνευση Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων «θίγεται όλη η Ελλάδα».

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, μετά την αποκλιμάκωση με τους δικηγόρους έρχεται νέος πονοκέφαλος από ΟΔΥΕ με σημείο αιχμής, όπως καταγράφηκε ο νέος Δικαστικός Χάρτης, που μεταξύ άλλων αιτημάτων τους οδηγεί σε κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινητοποιήσεις που θα έχουν διάφορες μορφές θα ισχύσουν μέχρι την απεργία της ΑΔΕΔΥ, που έχει ανακοινωθεί για τις 28 Φεβρουαρίου.

Κατεβάζουν… μολύβια οι δικαστικοί υπάλληλοι

EUROKINISSI

Κατεβάζουν… μολύβια οι δικαστικοί υπάλληλοι: Νέες αποφάσεις μετά τις αναφορές των Συλλόγων που θίγονται

Η Ομοσπονδία τηρεί στάση αναμονής ενόψει και των εισηγήσεων που θα δεχθεί από Συλλόγους δικαστικών υπαλλήλων που επηρεάζονται από το νέο Δικαστικό Χάρτη και οι οποίες θα βρίσκονται στα χέρια της την Δευτέρα.

Βάσει αυτών θα επανακαθοριστεί το πλαίσιο κινητοποιήσεων. Μεταξύ των περιοχών, όπου αναμένεται να υπάρξουν αναταράξεις με τις προωθούμενες διατάξεις, συγκαταλέγονται οι νομοί Αχαΐας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Βοιωτίας και Αιτωλοακαρνανίας.

«Το θέμα της αναμόρφωσης του δικαστικού χάρτη αφορά το σύνολο των δικαστικών υπαλλήλων της Χώρας και οι απόψεις και η αγωνία που εκφράστηκε με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το σημαντικό ρόλο που έχουν οι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι» όπως εξάλλου τονίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΟΔΥΕ.

«Απαιτούμε να μην καταργηθεί – συγχωνευθεί καμία δικαστική υπηρεσία!» υπήρξε η αναφορά των μελών της για το νέο Δικαστικό Χάρτη. Παράλληλα και πέραν του Δικαστικού Χάρτη, οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν απαντήσεις και στα διαχρονικά αιτήματά τους που αφορούν την υποστελέχωση, την κατάσταση των κτιριακών υποδομών ενώ με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τονίζουν με έμφαση και τα ζητήματα ασφάλειας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ