Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Καθολική αποχή από 27 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι της Αθήνας

Το Δ.Σ. του ΔΣΑ αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες καθολική αποχή με αυστηρότερο πλαίσιο για όλη την ερχόμενη εβδομάδα. Ακολούθως θα επανακαθορίσει τη στάση του με τις αποχές εκτός απροόπτου να συνεχίζονται.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καθολική αποχή από 27 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι της Αθήνας EUROKINISSI

Σε καθολική αποχή και οι δικηγόροι της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) προχωρούν την εβδομάδα από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 1 Δεκεμβρίου σε αποχή από όλες τις δίκες και εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο κινητοποιήσεων κατά των προωθούμενων φορολογικών διατάξεων.

Αυτό προέκυψε μετά τη σημερινή συνεδρίαση όπου είχε οριστεί η λήψη αποφάσεων για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων έναντι του φορολογικού νομοσχεδίου, ενώ ήδη έχει προβλεφθεί αποχή των δικηγόρων από δίκες συμφερόντων του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ευρύτερος δημόσιος τομέας όπως καθορίζεται από τον Ν. 3429/2005) μέχρι την ψήφιση του.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣΑ

“Καθολική αποχή από την Δευτέρα 27.11 έως και την Παρασκευή 1.12.2023, από κάθε δικαστική και εξώδικη ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης και υπογραφής πάσης φύσεως ιδιωτικών συμφωνητικών, αποφάσισε το ΔΣ του ΔΣΑ, κατά την σημερινη του συνεδρίαση.

  Παράλληλα, αποφάσισε την αυστηροποίηση των κριτηρίων για την χορήγηση αδειών. 

Το ΔΣ θα συνεδριάσει και πάλι στις 29-11 για τη λήψη απόφασης για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων”

Οι δικηγόροι της Αθήνας ζητούν απαντήσεις από Χατζηδάκη

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες την Τετάρτη καλείται στο Δ.Σ. του ΔΣΑ ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με την ιδιότητα του δικηγόρου και μόνον να δώσει εξηγήσεις και να εκφράσει τις απόψεις του σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ) σύμφωνα με την οποία προχωρούν σε καθολική αποχή την ερχόμενη εβδομάδα από τις 27 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, ο Σύλλογος προαναγγέλλει πως σε περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις από την πλευρά της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματά τους, η πρόταση θα είναι για περαιτέρω συνέχιση της καθολικής αποχής και τις επόμενες ημέρες.

Η μαζική συγκέντρωση των ελεύθερων επαγγελματιών έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Την αντίδρασή τους στις προωθούμενες διατάξεις εξέφρασαν όπως έγραψε το dikastiko.gr, οι δικηγόροι κατά την μαζική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, όπου μαζί με άλλους κλάδους ελεύθερων επαγγελματιών επιβεβαίωσαν πως η κυβέρνηση θα βρει απέναντί της το «κίνημα της γραβάτας» εάν επιμείνει.

Στην ομιλία τους στην συγκέντρωση εξω από το υπουργείο Οικονομικών, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ Δημήτρης Βερβεσός (πρόεδρος του ΔΣΑ), τόνισε ανάμεσα στα άλλα:

«Η Κυβέρνηση αγνοεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τους φορολογεί οριζόντια και άδικα για εισοδήματα που δεν έχουν αποκτήσει και οδηγεί σε αφανισμό χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες στοχοποιούνται αδιάκριτα και άδικα ως φοροφυγάδες, καταγγέλλουν

«Την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτή τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες», επισήμανε ο πρόεδρος της Ολομέλειας, αφήνει στο απυρόβλητο εταιρίες και επιχειρήσεις που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια καθώς και τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, τα μερίσματα, τη συγκέντρωση κεφαλαίου κοκ.

«Για όλους εμάς», κατέληξε ο κ Βερβεσός, «το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή μας και την αξιοπρέπειά μας. Έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο αλλά και σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία που πλήττεται από τις κυβερνητικές επιλογές, που κινδυνεύει με επαγγελματικό αφανισμό, που στοχοποιείται γενικά και αδιάκριτα και άδικα ως φοροφυγάς».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ