Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023

Κάτοικοι της Νέας Σμύρνης ζητούν από το ΣτΕ την κατάργηση του πάρκου σκύλων

Την κατάργηση του πάρκου αναψυχής σκύλων στην πλατεία Δεξαμενής στη Νέα Σμύρνη ζητούν 19 κάτοικοι της περιοχής από το Συμβούλιο της Επικράτειας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κάτοικοι της Νέας Σμύρνης ζητούν από το ΣτΕ την κατάργηση του πάρκου σκύλων EUROKINISSI
Το πάρκο των σκύλων, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα είναι περιφραγμένο και θα διαθέτει ξύλινες και λαστιχένιες κατασκευές για παιχνίδια agility ώστε να μπορούν να γυμναστούν, να τρέξουν ελεύθερα χωρίς να εμποδίζουν ή να εμποδίζονται τα ζώα
Οι κάτοικοι στην αίτηση ακύρωσής τους υποστηρίζουν, ότι η λειτουργία του πάρκου αναψυχής  σκύλων ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά έχει διαταχθεί η σφράγισή του, από την υπηρεσία Δόμησης Ελληνικού-Αργυρούπολης, λόγω παραβίασης της πολεοδομικής νομοθεσίας, καθώς δεν προβλέπεται στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο η χρήση πάρκου σκύλων, ενώ μετά από αυτοψία, κρίθηκαν αυθαίρετες οι κατασκευές των εγκαταστάσεων  που έχουν γίνει. Η σφράγιση όμως όμως δεν έχει υλοποιηθεί, εξηγούν οι 19 κάτοικοι.
Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι στο  οικοδομικό τετράγωνο που είναι το πάρκο σκύλων είναι δίπλα τα σπίτια τους, ενώ λειτουργούν δυο Γυμνάσια, ένα Λύκειο, ένα δημοτικό κολυμβητήριο και πρόκειται να ανεγερθεί κλειστό γυμναστήριο 3.500 θέσεων.
Οι κάτοικοι υποστηρίζουν για την κατασκευή του επίμαχου πάρκου δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη και ο χώρος έχει δηλωθεί στην διεύθυνση Πολίτικης Προστασίας ως χώρος αστικού πρασίνου περιοίκων, δηλαδή ως χώρος καταφυγής των κατοίκων σε περίπτωση σεισμού ή άλλου έκτακτου περιστατικού  και για το λόγο αυτό πρέπει να παραμένει ελεύθερος (και όχι περιφραγμένος) και προσβάσιμος στους κατοίκους των γύρω περιοχών.
Επιπλέον, αναφέρουν ότι υπάρχει υψηλή ηχορύπανση από τα γαυγίσματα των σκυλιών, που ξεπερνούν τα προβλεπόμενα ανεκτά όρια  σε αστικό επίπεδο, που είναι τα  50 dBA, καθώς από τις μετρήσεις που έχουν κάνει  η ηχορύπανση φτάνει τα 65 dBA.
Τέλος, ισχυρίζονται ότι παραβιάζονται συνταγματικά δικαιώματα όσων κατοικούν στην εν λόγω περιοχή, καθώς με την επίμαχη κατασκευή επέρχεται επιδείνωση των όρων διαβίωσης και υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ είναι εκτός των κανόνων της χωροταξικής και πολεοδομικής οργάνωσης  της περιοχής και της πολεοδομικής νομοθεσίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ