Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Νέα στέγη για τη βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου – Πάνω από 10.000 νομικοί τίτλοι

Η νέα στέγη -άνετη και καλαίσθητη- αγοράστηκε πρόσφατα από τον ΔΣΘ και απλώνεται σε έκταση 550 τ.μ. Εκτός από χώρους για δικηγόρους και ερευνητές διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων και γραφεία που μπορούν να φιλοξενούν διαμεσολαβήσεις και διαιτησίες στο πλαίσιο του σχετικού θεσμού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Νέα στέγη για τη βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου – Πάνω από 10.000 νομικοί τίτλοι freepik

Περισσότερα από 10.000 νομικά βιβλία και 100 σειρές νομικών περιοδικών η νέα βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Η νέα ανακαινισμένη βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης άνοιξε σήμερα τις πύλες της σε ιδιόκτητο ακίνητο του Συλλόγου, που βρίσκεται στον 3ο όροφο επί της οδού Δωδεκάνησου 10Α.

Η νέα στέγη -άνετη και καλαίσθητη- αγοράστηκε πρόσφατα από τον ΔΣΘ και απλώνεται σε έκταση 550 τ.μ. Εκτός από χώρους για δικηγόρους και ερευνητές διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων και γραφεία που μπορούν να φιλοξενούν διαμεσολαβήσεις και διαιτησίες στο πλαίσιο του σχετικού θεσμού. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν το επόμενο διάστημα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας, αλλά ήδη οι δικηγόροι μπορούν να την επισκέπτονται κατόπιν ραντεβού. Η μεταφορά της βιβλιοθήκης ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα από την οδό Μοσκώφ, όπου στεγαζόταν επί 12 χρόνια σε χώρους που μίσθωνε ο ΔΣΘ.

Για ένα «προσωπικό όραμα» που παίρνει «σάρκα και οστά» έκανε λόγο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Στάθης Κουτσοχήνας. «Ο ΔΣΘ αποκτά μόνιμη στέγη και ιδιόκτητη βιβλιοθήκη, για πρώτη φορά στην ιστορία του, αντάξια ενός μεγάλου επιστημονικού συλλόγου», ανέφερε.

Στάθηκε δε, στην ιστορική σημασία που έχει για τον νομικό κόσμο της πόλης το συγκεκριμένο ακίνητο, εξηγώντας ότι -παρότι είχε αγοραστεί αποκλειστικά με τις εισφορές των δικηγόρων- κινδύνευσε τις προηγούμενες δεκαετίας κατ’ επανάληψη να χαθεί λόγω των οικονομικών συγκυριών.

Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή, ανέφερε ότι αποτελούσε επί σειρά ετών την έδρα του πάλαι ποτέ Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε το 1927 και στεγάστηκε στον χώρο αυτό το 1983, επί διοίκησης των αείμνηστων Κωνσταντίνου Κοσμόπουλου και Σωτηρίου Τσίντζα (σ.σ. δύο αίθουσες της νέας βιβλιοθήκης φέρουν τα ονόματά τους) πριν περάσει στην ιδιοκτησία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης και πλέον -κατόπιν αγοραπωλησίας- στην ιδιοκτησία του ΔΣΘ.

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος, ο κ. Κουτσοχήνας ανέφερε ότι η εξαγορά και ανακαίνιση της νέας βιβλιοθήκης κόστισε στον Σύλλογο το ήμισυ των εξόδων που καταβλήθηκαν για ανακαίνιση και μισθώματα 12 ετών για το ακίνητο της προηγούμενης βιβλιοθήκης και παράλληλα απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων.

«Ο Σύλλογος πραγματοποιεί τεράστια εξοικονόμηση πόρων, το Ταμείο κλείνει οριστικά μία σημαντική εκκρεμότητά του, το ιστορικό αυτό ακίνητο παραμένει στα χέρια των δικηγόρων της πόλης και παράλληλα αξιοποιείται κατά τον καλύτερο τρόπο», κατέληξε ο κ. Κουτσοχήνας, περιγράφοντας τα «πολλαπλά οφέλη» από την εξέλιξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ