Σάββατο 01 Απριλίου 2023

Κεραμέως – Πανελλαδικές: Κατεπείγουσα αγωγή για την 24ωρη απεργία της Τετάρτης

Ζητά να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κεραμέως – Πανελλαδικές: Κατεπείγουσα αγωγή για την 24ωρη απεργία της Τετάρτης eurokinissi

Κατεπείγουσα αγωγή κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατά της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών σε απεργία ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου να διασφαλιστεί – στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο – ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο.

Ζητά συγκεκριμένα να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Δεδομένης της κρισιμότητας της περίστασης, η ΟΛΜΕ απηύθυνε και η ίδια αίτημα εξαίρεσης των μελών της από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, το οποίο ωστόσο δεν έχει απαντηθεί.

Κατεπείγουσα αγωγή από Κεραμέως για απεργία – Τί συνέβη

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, η απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ είναι την προσεχή Τετάρτη 16 Ιουνίου και μεταξύ των συνδικάτων που αφορά είναι και η ΟΛΜΕ που είναι επιφορτισμένοι με τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΟΛΜΕ υποστηρίζει πως η απεργία δεν θα έπρεπε να γίνει προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα με τις πανελλήνιες εξετάσεις την Τετάρτη, αλλά δείχνει πως την πλευρά της ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει για το τί ακριβώς θα γίνει.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εξετάσεων την Τετάρτη οι υποψήφιοι στα Γενικά Λύκεια θα εξεταστούν στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, των Μαθηματικών και της Βιολογίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ