Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022

Κικίλιας: Ανησυχία για την Αττική – “Καρφιά” για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια

Σε ό,τι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε την ανησυχητική εικόνα στην Αττική, ενώ συμπλήρωσε πως υπάρχει ανησυχία και για τις Περιφερειακές Ενότητες Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττική και Λακωνίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κικίλιας: Ανησυχία για την Αττική – “Καρφιά” για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια eurokinissi

Δεν έκρυψε την ανησυχία του ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για την αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων. σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Στάθηκε ιδιαίτερα στην επιδημιολογική εικόνα της Αττικής, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για τις υπόλοιπες περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό ιικό φορτίο.

Παράλληλα, επέκρινε τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στις παραδόσεις των εμβολίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφήνοντας αιχμές για τις φαρμακοβιομηχανίες.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, η Ε.Ε. των “27” οφείλει να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος, προστατεύοντας τους πολίτες απέναντι στον ανταγωνισμό των εταιρειών. Χαρακτήρισε ανησυχητικές τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων σε χώρες-μέλη της Ε.Ε και τόνισε πως «Χωρίς υγεία, δεν υπάρχει οικονομία» και ότι η παγκόσμια ανάκαμψη δεν μπορεί να έρθει χωρίς τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σε ό,τι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε την ανησυχητική εικόνα στην Αττική, ενώ συμπλήρωσε πως υπάρχει ανησυχία και για τις Περιφερειακές Ενότητες Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττική και Λακωνίας. Σε αυτές προστίθεται ο ιδιαίτερος προβληματισμός λόγω νέων κρουσμάτων και αύξησης, για τις περιφερειακές ενότητες της Μαγνησίας, Εύβοιας και της Αχαΐας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ