Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Κιβωτός του Κόσμου: Άρον άρον ανάκληση δωρεών και αλλαγές σε διαθήκες μετά τις καταγγελίες – Τι λέει η συμβολαιογράφος Χ. Μάνδρου – ΒΙΝΤΕΟ

"Μας είπαν θα καταθέσουμε στην Εισαγγελία Ανηλίκων μέσα στην εβδομάδα" δήλωσε η μητέρα του 8χρονου που έχει κάνει δύο μηνύσεις καθώς όπως καταγγέλλει κλείδωναν το παιδί της σε κλουβί στη δομή του Βόλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κιβωτός του Κόσμου: Άρον άρον ανάκληση δωρεών και αλλαγές σε διαθήκες μετά τις καταγγελίες – Τι λέει η συμβολαιογράφος Χ. Μάνδρου – ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΤ1

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Οργάνωση Κιβωτός του Κόσμου μετά τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας που αποκάλυψαν πακτωλό χρημάτων όπως έγραψε το dikastiko.gr 

Κιβωτός του Κόσμου

EUROKINISSI

Άρον άρον ανάκληση δωρεών και αλλαγές σε διαθήκες μετά τις καταγγελίες

Μιλώντας την Τρίτη, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», η συμβολαιογράφος Χριστίνα Μάνδρου, αποκάλυψε ότι ευρισκόμενοι εν ζωή υποψήφιοι δωρητές της «Κιβωτού», οι οποίοι είχαν περιλάβει στην διαθήκη τους ως κληρονόμο την Κιβωτό του Κόσμου, σπεύδουν στο γραφείο της και αλλάζουν τους όρους της διαθήκης τους, ώστε να μην αφήσουν μετά θάνατον ακίνητα, μετρητά ή άλλα περιουσιακά στοιχεία τους στην ΜΚΟ.

Όπως είπε η συμβολαιογράφος, «Πολλοί απέσυραν την πρόθεση τους για δωρεά, αλλάζοντας τους όρους στις διαθήκες τους, μετά από την δημοσιοποίηση του θέματος με την “Κιβωτό”.

Ακόμη, η συμβολαιογράφος είπε ότι είναι δυνατόν να γίνει και ακύρωση της δωρεάς πχ. ενός ακινήτου.

Εξήγησε πως μέσω δικαστηρίου μπορεί να γίνει η ανάκληση της δωρεάς ενός ακινήτου, με επίκληση του δωρητή επιχειρημάτων πχ. ότι δεν υπήρξε καλή χρήση της δωρεάς, δεν τηρήθηκαν οι όροι της και υπήρξαν συμπεριφορές με κοινωνική απαξία.

Κιβωτός του Κόσμου: Μέσα στην εβδομάδα καταθέτει στην Εισαγγελία ανηλίκων η οικογένεια του 8χρονου για τα βασανιστήρια στο κλουβί

Στον ΑΝΤ1 μίλησε την Τρίτη η μητέρα του 8χρονου, πρώην φιλοξενούμενου στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο, ο οποίος συγκλόνισε  με την μαρτυρία του καθώς κατήγγειλε ότι υπέστη βασανιστήρια στο περιβόητο κλουβί για τα πουλιά. 

Όπως είπε η μητέρα του 8χρονου «το παιδί είναι τρομοκρατημένο με τα ασύστολα ψεύδη που ακούγονται. Το γεγονός ότι έπαιζαν τα παιδιά με το κλουβί, όπως φαίνεται στο βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα, δεν αναιρεί ότι τα έβαζαν τα παιδιά εκεί για τιμωρία».

«Το παιδί ήταν κλεισμένο στο κλουβί για 2-3 ώρες και το έβγαλε από εκεί ο αδελφός του και όχι παιδαγωγοί. Η συγκεκριμένη παιδαγωγός που το έβαλε εκεί, έκατσε και το κοίταζε, νόμιζε ότι έκανε κατόρθωμα που έβαλε το παιδί εκεί, γιατί υποτίθεται», όπως λέει «η συμπεριφορά του ήταν για κλουβί». Ξέρουν ποια είμαι, γιατί στο βίντεο με τα παιδιά που παίζουν εμφανίζεται και το δικό μου παιδί», είπε η μητέρα του 8χρονου.

Όπως ανέφερε, παρότι έχει κάνει δύο μηνύσεις από την άνοιξη, δεν έχει κληθεί να καταθέσει για την κακοποίηση των παιδιών που καταγγέλλει ότι έγινε μέσα στην δομή. Η μητέρα είπε πως και ο άλλος γιός της έχει χτυπηθεί, «με μπουνιές και κλωτσιές και μάλιστα μου είπε πως ήταν και τυχερός, γιατί άλλα παιδιά έπαθαν χειρότερα από ευνοούμενο του π. Αντωνίου στην δομή».

«Μας είπαν θα καταθέσουμε στην Εισαγγελία Ανηλίκων μέσα στην εβδομάδα», είπε η μητέρα του 8χρονου, προσθέτοντας «εγώ τα παιδιά μου τα έχω πάρει πίσω και τα τρία. Δεν έχω να κερδίσω κάτι, θα μπορούσα να μην ασχοληθώ, αλλά θέλω να βοηθήσω τα άλλα παιδιά».

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: ΑΝΤ1

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ