Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023

Κιβωτός του Κόσμου: Πώς συνδέεται με την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό – “Xτυπούσαν και κλείδωναν τα παιδιά σε κλουβί” καταγγέλλει μητέρα – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζει η καταγγελία μητέρας, τα παιδιά της οποίας φιλοξενούνταν σε δομή της "Κιβωτού του Κόσμου", που αφήνει αιχμές και για παράνομες υιοθεσίες. "Με κλείδωναν στο δωμάτιο για μήνες, έπεφταν σφαλιάρες" λέει πρώην οικότροφος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κιβωτός του Κόσμου: Πώς συνδέεται με την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό – “Xτυπούσαν και κλείδωναν τα παιδιά σε κλουβί” καταγγέλλει μητέρα – ΒΙΝΤΕΟ facebook

Η Κιβωτός του Κόσμου είχε γίνει η κιβωτός της φρίκης για κάποια παιδιά που καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό ένα από αυτά τα παιδιά που είχαν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά ήταν και ο αδερφός της 12χρονης από τον Κολωνό που εξέδιδε και βίαζε ο 53χρονος

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η γιαγιά της ανήλικης αποκάλυψε ότι ο αδερφός του κοριτσιού πήγε στη δομή της Κιβωτού, ωστόσο η εμπειρία του ήταν τραυματική, καθώς ο πάτερ Αντώνιος τον έβριζε, τον κλώτσαγε, τον χτύπαγε, όπως και τα υπόλοιπα παιδάκια.

Μάλιστα, αμέσως μετά, στην εκπομπή μίλησε και μια φίλη του Ηλία Μίχου, του 53χρονου κατηγορούμενου στην υπόθεση της 12χρονης, η οποία αποκάλυψε πως ο ίδιος έδινε πράγματα στην Κιβωτό.

Κιβωτός του Κόσμου

eurokinissi

Κιβωτός του Κόσμου: “Xτυπούσαν και κλείδωναν τα παιδιά σε κλουβί” καταγγέλλει μητέρα

Σε ακόμη μια καταγγελία για την «Κιβωτό του Κόσμου», καταγγελία που προκαλεί νέο σοκ, προχώρησε μητέρα παιδιών που φιλοξενούνταν στην «ΚτΚ», λίγες ώρες πριν από την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την λήψη μέτρων σχετικά με την λειτουργία της ΜΚΟ.

Η μητέρα υποστηρίζει ότι στην δομή χτυπούσαν και κλείδωναν σε κλουβί τα παιδιά, ενώ κάνει έμμεσες αναφορές και σε παράνομες υιοθεσίες.

Η καταγγελία της μητέρας σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου»:

«Δυστυχώς ήταν και τα δικά μου παιδιά στην Κιβωτό, φοβάμαι κιόλας να πω το οτιδήποτε… Δυστυχώς έχει κακοποιηθεί και το δικό μου παιδί το μεγάλο, ο γιος μου που είναι 15 χρονών. Πριν από κάποιους μήνες, γιατί βασικά εγώ τα παιδιά τα πήρα τώρα.

Γνωρίζανε φυσικά ότι τα παιδιά κακοποιούνται και είχαν γίνει διαφορά περιστατικά και ο Συνήγορος του Πολίτη ήταν ενήμερος.

O γιος μου ο μικρός τώρα είναι εννιά, όταν ήταν στο Βόλο, απ ότι μου είπε το παιδί και έχω δώσει και φωτογραφίες στον Συνήγορο του Πολίτη, τους έχω στείλει δηλαδή και υλικό. Κλείδωναν το παιδί μέσα και όχι μόνο το δικό μου το παιδί, απλά δυστυχώς ήταν και το δικό μου παιδί μέσα σε όλο αυτό. Κλείδωναν τα παιδιά μέσα σε κλουβί χωρίς φαγητό, χωρίς νερό όλη την ημέρα και το άφηναν εκεί για τιμωρία. Για παραδειγματισμό… Δηλαδή ζούμε σε συνθήκες μεσαίωνα. Και όμως υπάρχουν φωτογραφίες από το κλουβί αυτό, διότι εγώ πήγα στο Βόλο. Αν μάθουν ότι εγώ μίλησα…

Είχε σωματική βία, τον είχαν χτυπήσει. Υπήρχε μέσα κάποιος από την Κιβωτό ο οποίος τέλος πάντων ήταν παιδαγωγός και απ ότι μου είπε εμένα το παιδί: «ήμουν και εγώ στο περιστατικό, με είχαν χτυπήσει. Είχα φάει χαστούκια…» και αυτός ο κύριος που πήγε στην Αστυνομία του Βόλου, ο γιος μου τον γνώριζε και μου είπε ότι είναι πολύ αξιόλογος άνθρωπος και δεν υπήρχε περίπτωση να πει – ήταν ο μοναδικός που πρόσεχε τα παιδιά εκεί στο Βόλο – όλα αυτά δεν ήταν ψέματα.

Εμένα ο γιος μου, μου είπε ότι ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος αξιόλογος και στη δουλειά του ήταν πάρα πολύ καλός. Το παιδί μου είπε ότι γνωρίζει και το παιδί αυτό, για το 16χρονο που είχε συμβεί το περιστατικό αυτό. Το παιδί που αναφέρεται ο γιος μου τον ήξερε. Μου είχε πει ότι τον είχαν χτυπήσει σίγουρα, είχε γίνει σωματική κακοποίηση. Τώρα για βιασμό δεν γνωρίζω η ασέλγεια, γιατί φαντάζομαι ότι είναι πολύ λεπτό το θέμα και ένα παιδί είναι δύσκολο τώρα. Καταλαβαίνετε…

Δυστυχώς έχουν και κύκλωμα υιοθεσιών, με απειλούσαν συνέχεια ότι θα δώσουν το κοριτσάκι μου, επειδή δεν το είχε αναγνωρίσει ο μπαμπάς του. Τελικά πήγαμε και κάναμε την αναγνώριση όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Τα είχανε χωρίσει, έχω τρία παιδιά, το κοριτσάκι ήταν στην Αθήνα μόνο του, το είχαν χωρίσει από τα αδέρφια του, στείλαν τα παιδιά μου στο Βόλο για να μην υπάρχει κανένα παιδί εδώ, να είναι μόνο του για να μπορέσουν να το δώσουν για υιοθεσία. Με απειλούσαν, έβαλα δικηγόρο τον οποίο πλήρωσα εγώ με δικά μου χρήματα, δηλαδή όλη αυτή η ιστορία μου πήγε εμένα πάνω από 10.000 ευρώ».

“Με κλείδωναν στο δωμάτιο για μήνες, έπεφταν σφαλιάρες” λέει πρώην οικότροφος

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε μεταδόθηκε την Δευτέρα η συνέντευξη μιας γυναίκας, που έζησε για 6 χρόνια σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» και η οποία καταγγέλλει τιμωρητικές συμπεριφορές προς τα παιδιά, με απομόνωση για ώρες στα δωμάτια τους, αλλά και ξυλοδαρμό παιδιών, με σφαλιάρες και όχι μόνο.

Παράλληλα, λέει πως πολλά παιδιά «Κιβωτό του Κόσμου» έχουν υποστεί όχι μόνο ψυχολογική ή και σωματική βία, αλλά και σεξουαλική βία.

Όσα είπε η καταγγέλλουσα στην εκπομπή «Το Πρωινό»:

«Μεγάλωσα στην «Κιβωτό του Κόσμου», από τα 12 έτη που ήμουν μέχρι τα 18 μου. Πολλές φορές μπαίναμε τιμωρίες ανάλογα με το τι κάναμε. Δουλεύαμε κανονικά σαν να είμασταν εργαζόμενοι, σχεδόν.

-Τι ακριβώς, για τι τιμωρίες συζητάς;

Τιμωρία ας πούμε, μπαίναμε απομόνωση, π.χ. όπου δεν είχες καμία επαφή με τα παιδιά.

-Όταν λες απομόνωση, τι εννοείς;

Να μην έχεις καμία επαφή με τα υπόλοιπα παιδιά.

-Δεν σας κλειδώνανε κάπου;

Άλλο αυτό, αυτό ήταν άλλο. Έχει τύχει να κλειδώσουν και κάποια παιδιά μέσα σε ένα δωμάτιο, ας πούμε. Εγώ πχ. ήταν ένα καλοκαίρι το οποίο είχα περάσει τρεις μήνες μέσα στο δωμάτιο μου, με συγκεκριμένες ώρες που είχαμε, που δουλεύαμε. Κοιμόμασταν και τρώγαμε μέσα στο δωμάτιο μας. Έχει τύχει να δω και σφαλιάρα αλλά έχει τύχει να δω και σπρώξιμο.

-Σφαλιάρα, τι εννοείς;

Έχω δει και από τον (….) να έχει δώσει σφαλιάρα μπροστά σε πολλά κορίτσια, σε ένα κορίτσι άλλο.

-Η συμπεριφορά του πατρός Αντώνιου, ποια ήταν;

Δεν είχε πολλές επαφές με εμάς που ήμασταν κορίτσια. Αντίθετα είχε πιο πολλές (επαφές), με τα αγόρια. Αγχωνόσουν όταν τον βλέπαμε γιατί τα ήθελε όλα όπως ήθελε εκείνος. Εμείς, ξέρω ‘γω, πηγαίναμε και του καθαρίζαμε το δωμάτιο του. Ήθελε το δωμάτιο να είναι συγκεκριμένα καθαρισμένο ή το φαγητό του συγκεκριμένο. Έχω βιώσει μόνιμα μέσα στην ψυχολογική βία. Τα άλλα παιδιά έχουν δεχτεί και σεξουαλική και άλλου είδους βία.

-Ποιο είναι το χειρότερο που έχεις ακούσει από παιδί, που γνωρίζεις;

Να το έχουν χτυπήσει, αρκετά βάναυσα, αν μπορώ να το πω. Να το έχουν στην απομόνωση πάνω από ένα χρόνο. Εκεί ήταν χωρίς νερό, χωρίς φως, χωρίς τίποτα! Εκείνη εκεί η πλευρά του σπιτιού, αν μπορώ να το πω έτσι, εκεί λειτουργούσε σαν αποθήκη.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: ΑΝΤ1

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ