Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Κιβωτός του Κόσμου: Τήρηση της νομιμότητας ζήτησαν οι συνήγοροι του πατρός Αντώνιου από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – ΦΩΤΟ

Αίτημα να του επιτραπεί να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα από τον χώρο όπου διέμενε στην Οργάνωση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κιβωτός του Κόσμου: Τήρηση της νομιμότητας ζήτησαν οι συνήγοροι του πατρός Αντώνιου από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – ΦΩΤΟ eurokinissi

Την τήρηση της νομιμότητας ζήτησαν οι συνήγοροι του πατρός Αντώνιου, Θρασύβουλος Κονταξής και Γιάννης Κώτσος που επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για την υπόθεση που αφορά την Οργάνωση Κιβωτός του Κόσμου και οδήγησε με εισαγγελική εντολή την απομάκρυνση του από τους χώρους της Οργάνωσης.

Ντογιάκος

EUROKINISSI

«Η μόνη σκοπιμότητα είναι η τήρηση της νομιμότητας» δήλωσε ο κ. Κονταξής βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο. Για τον ίδιο λόγο, οι δύο δικηγόροι θα επισκεφθούν για τον ίδιο λόγο και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος έχει και την εποπτεία του συνόλου των εισαγγελικών ερευνών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Κιβωτός του Κόσμου

eurokinissi

Αίτημα των συνηγόρων είναι να δοθεί η δυνατότητα στον πατέρα Αντώνιο να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα από τον χώρο της Κιβωτού του Κόσμου, από όπου απομακρύνθηκε μετά την εισαγγελική παραγγελία.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr οι δικηγόροι του π. Αντωνίου έκαναν την Κυριακή λόγο για ¨κατάλυση του τεκμηρίου αθωότητας και κατάργηση του Κράτους Δικαίου” καθώς και για παράνομη “έξωση” αυτού και της οικογένειάς του από τη δομή, για την οποία δεν ειδοποιήθηκε.

Ο κ. Κονταξής στις δηλώσεις του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κάλεσε τις Εισαγγελικές Αρχές να παρέμβουν και να προστατεύουν τον π. Αντώνιο καθώς και να διασφαλίσουν τη νομιμότητα και την τυπικότητα των διαδικασιών. Μάλιστα ο κ. Κονταξής, προανήγγειλε τη συνάντησή του με τον Ισίδωρο Ντογιάκο και την υποβολή εγκλήσεων για διάφορα αδικήματα.

Κιβωτός του Κόσμου

eurokinissi

Με τη σειρά του, ο δεύτερος δικηγόρος του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, Ιωάννης Κώτσος, έκανε λόγο για ανθρωποφαγία και παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας “ενός ανθρώπου που έχει δηλώσει εξ’ αρχής ότι είναι αθώος”.

Κιβωτός του Κόσμου: “Καρφιά” Κονταξή κατά της ελληνικής εκκλησία και του νέου ΔΣ της δομής

«Ελπίζω ο κύριος Ιερώνυμος, η κυρία Μαρτίνου και η κυρία Μιχαηλίδου να κοιμήθηκαν καλά στα πολυτελή διαμερίσματά τους», σημείωσε ο δικηγόρος του π. Αντωνίου, Θρασύβουλος Κονταξής, αναφερόμενος στον ιδρυτή της ΜΚΟ και την οικογένειά του οι οποίου σύμφωνα με όσα δήλωσε, διανυκτέρευσαν στο αυτοκίνητο έπειτα από την παράνομη, όπως τη χαρακτήρισε, “έξωσή” του από το διαμέρισμα που τους είχε παραχωρηθεί στη δομή.

Ο δικηγόρος τόνισε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρχε προειδοποίηση ή επίσημη ενημέρωση για να αφήσει το χώρο που έμενε ο πατήρ Αντώνιος με την οικογένειά του. Είπε ότι έχουν αλλάξει τις κλειδαριές και η οικογένεια δε μπορεί ούτε τα πράγματά της να πάρει.

Κιβωτός του Κόσμου

eurokinissi

Ι. Κώτσος: “Βιώνουμε μια παρατεταμένη κατάσταση ανθρωποφαγίας”

Στις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση και στην απομάκρυνση του επικεφαλής της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου”, αναφέρθηκε και ο δεύτερος δικηγόρος του π. Αντωνίου, Ιωάννης Κώτσος. «Βιώνουμε μία κατάσταση πλήρους κατάχρησης του κράτους δικαίου, ευθείας παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας, παρατεταμένης κατάστασης ανθρωποφαγίας για έναν άνθρωπο, που έχει δηλώσει ευθύς εξαρχής ότι είναι αθώος», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Κώτσος, ο οποίος σημείωσε ότι ο π. Αντώνιος και η οικογένειά του κοιμήθηκαν με το ανήλικο παιδί τους στο αυτοκίνητο γιατί δεν έχουν που αλλού να πάνε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ