Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Κιβωτός του Κόσμου: Τρίτη προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου – Θεοδωρικάκος: “Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, ο νόμος εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις” – ΒΙΝΤΕΟ

"Η έρευνα θα πάει μέχρι το τέλος. Θέμα λίγων ημερών να ανακοινωθούν βασικά στοιχεία από τον οικονομικό έλεγχο" αποκάλυψε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κιβωτός του Κόσμου: Τρίτη προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου – Θεοδωρικάκος: “Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, ο νόμος εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις” – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσεται τόσο η δικαστική διερεύνηση όσο και η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας για την οργάνωση Κιβωτός του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου

eurokinissi

Τρίτη προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου

Τρίτη προκαταρκτική έρευνα που αφορά στη δομή στο Διμήνι Βόλου, παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μέσω των Μ.Μ.Ε., το τελευταίο διάστημα και φέρεται να προέρχονται από πρώην τρόφιμους της δομής.

Κιβωτός του Κόσμου

Freepik

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η προκαταρκτική ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, με σκοπό τον εντοπισμό των καταγγελλόντων, καθώς, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει εμφανιστεί για κατάθεση, είτε στην Αστυνομία, είτε στην Εισαγγελία, κανείς πρώην ή νυν τρόφιμος, πρώην ή νυν εργαζόμενος, εθελοντής, γονέας ή κηδεμόνας τρόφιμου της δομής του Βόλου.

Οι άλλες δύο προκαταρκτικές έρευνες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, αφορούν, η μία στην καταγγελία του πρώην εργαζομένου της δομής, Χρόνη Χλίτσιου, τον περασμένο Αύγουστο, για κακοποίηση τριών παιδιών από στέλεχος της Κιβωτού που ήρθε από την Αθήνα και η άλλη, καταγγελία πρώην τρόφιμου για ξυλοδαρμό που έγινε στον Συνήγορο του Πολίτη.

Κιβωτός του Κόσμου: Θεοδωρικάκος-“Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, ο νόμος εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις”

Αναφορικά με τις υποθέσεις που απασχολούν την κοινή γνώμη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΑΝΤ1, τόνισε πως οι έρευνες διεξάγονται από την Ελληνική Αστυνομία με αποτελεσματικότητα και με γνώμονα την εφαρμογή του νόμου, χωρίς εξαιρέσεις: «Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε πως εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί το πόρισμα του διεξοδικού οικονομικού ελέγχου που πραγματοποιείται από την Οικονομική Αστυνομία στην «Κιβωτό του Κόσμου» και να παραδοθεί στις εισαγγελικές Αρχές.

Θεοδωρικάκος

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Η Οικονομική Αστυνομία διεξάγει την αυτοτελή δική της έρευνα στην Κιβωτό του κόσμου και τα πορίσματά της θα παραδοθούν στις εισαγγελικές Αρχές. Θέμα λίγων ημερών να ανακοινωθούν τα βασικά ευρήματα του ελέγχου»

Σε ότι αφορά τη περίπτωση της Κιβωτού, αυτό που μπορώ να σας πω ότι η Αστυνομία έχει παραδώσει τη δικογραφία στην εισαγγελική Αρχή αλλά ταυτόχρονα η Οικονομική Αστυνομία διεξάγει την αυτοτελή δική της έρευνα,  ποινική έρευνα και τα πορίσματά της επίσης θα παραδοθούν στις εισαγγελικές Αρχές προκειμένου να αξιολογηθούν για το τι έχουν γίνει τα τεράστια ποσά τα οποία έχουν εισρεύσει στην Κιβωτό, διότι, όλος ο κόσμος και επίσημοι παράγοντες αλλά και απλοί πολίτες έχουμε στηρίξει τη προσπάθεια της Κιβωτού, έχουν δοθεί τεράστια ποσά, έχει επενδυθεί μία μεγάλη υπόθεση εκεί περά.

Όλη η αλήθεια θα έρθει στο φως, θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια, θέλω για αυτό να μην υπάρχει κανένας που να έχει αμφιβολία, δεν υπάρχει κανείς που να είναι υπεράνω του νόμου, και ούτε υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας. Με απόλυτη αυστηρότητα και διαφάνεια θα δοθούν όλα τα στοιχεία και η δικαστική και η αστυνομική έρευνα θα ολοκληρωθούν και εάν υπάρχουν εγκληματικές δράσεις θα πάνε όλες στη Δικαιοσύνη για να κριθούν. Δεν πιστεύω ότι σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση είναι εύκολο να αποκρυβούν στοιχεία, χωρίς κανείς να αποκλείει τίποτα. Αυτό που επαναλαμβάνω όμως είναι ότι η έρευνα θα πάει μέχρι το τέλος και η Οικονομική Αστυνομία θα συγκεντρώσει τα πάντα, θα οργανώσει το πόρισμά της, θα το καταθέσει στις δικαστικές Αρχές και να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι εφόσον υπάρχουν εγκληματικές δράσεις θα τιμωρηθούν με τον πλέον αυστηρό τρόπο και ο νόμος θα εφαρμοστεί διότι δεν υπάρχει εξαίρεση από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος είναι ιερωμένος, ο νόμος αφορά τους πάντες. 

Άλλωστε θέλω να αναδείξω, αν μου επιτρέπετε, γιατί και αυτό έχει τη σημασία του, την άμεση αντίδραση και της Αρχιεπισκοπής, του ιδίου του Αρχιεπισκόπου γύρω από αυτήν την υπόθεση. Μα όταν βλέπεις ότι υπάρχει έλεγχος, αστυνομικός και δικαστικός, για το τι έχει συμβεί εκεί με πολύ σοβαρές καταγγελίες και ενδεχόμενες κατηγορίες, αλλά αυτό από εδώ και πέρα είναι θέμα της δικαστικής αρχής, το θεωρώ υποχρεωτικό να προχωρήσει κανείς σε τέτοιου είδους έλεγχο. 

Θέλω να παρατηρήσω κάτι το οποίο δεν το έχω δει και πολύ στον δημόσιο διάλογο, ξέρετε αυτού του είδους οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις υπόκεινται στην κρίση τον έλεγχο και την αρμοδιότητα των Περιφερειών, δεν ήταν δουλειά της Αστυνομίας τόσο καιρό να πάει και να κάνει οτιδήποτε και αυτό γιατί ακούω διάφορα για την Αστυνομία, ας αφήσουμε την Αστυνομία. Οι περιφερειακές Αρχές οφείλουν να ελέγχουν τέτοιες Οργανώσεις, αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι το γεγονός ότι προΐστανται μιας τέτοιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ένας ιερωμένος, κατά τεκμήριο δεν περιμένεις εκεί να βρεις εγκληματικές πράξεις, ίσα-ίσα υπήρχε η απόλυτη στήριξη της πολιτείας και της κοινωνίας, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της και για να την ολοκληρώσει με πολύ αποτελεσματικό τρόπο, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και δεν θα ήταν δυνατόν να είναι διαφορετικά, ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους. Δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, θέλω να ολοκληρωθεί η έρευνα και να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Σε εμάς οικονομική καταγγελία δεν έχει υπάρξει ποτέ, ήταν εντολή του Υπουργού σε μία υπηρεσία η οποία υπάγεται κατευθείαν στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη όπως γνωρίζετε, το θεώρησα καθήκον γιατί πρέπει να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και στον οικονομικό τομέα και γιατί όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι εκεί είχαν εισρεύσει πολλές δεκάδες εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια, συνεπώς πρέπει να ελεγχθεί το τι ακριβώς έχει γίνει.

Κινείται με μεγάλη ταχύτητα η Οικονομική Αστυνομία, έχει ζητήσει τα σχετικά στοιχεία από την Ένωση Τραπεζών, από τα τραπεζικά ιδρύματα, τα λαμβάνει και νομίζω ότι κινείται αυτό να γίνει όσο γίνεται πιο γρήγορα, είναι θέμα λίγων ημερών να ανακοινωθούν βασικά στοιχεία γύρω από την υπόθεση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ