Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Κλειστόν μέχρι νεωτέρας το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά μετά τη φωτιά στο κτίριο που στεγάζεται – Κόλαφος οι δικαστές – Τι ζητούν – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα που το Δικαστήριο ήταν κλειστό. Τις καθημερινές είναι γεμάτο κόσμο από το προσωπικό του Δικαστηρίου, δικηγόρους και πολίτες. Καταγγελίες για "ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας".

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κλειστόν μέχρι νεωτέρας το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά μετά τη φωτιά στο κτίριο που στεγάζεται – Κόλαφος οι δικαστές – Τι ζητούν – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Το επταώροφο κτίριο στο οποίο ξέσπασε φωτιά το πρωί της Κυριακής στον Πειραιά στεγάζει και το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά εκτός από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά

Οι εικόνες του φλεγόμενου κτιρίου, στην καρδιά του Πειραιά έθεσαν άμεσα σε συναγερμό τις Αρχές ενώ πυκνοί καπνοί “έπνιξαν” την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα. Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά

Το γεγονός προκάλεσε την άμεση αντίδραση των δικαστών οι οποίοι εκπέμπουν SOS και επισημαίνουν πως είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά.

Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι “ήταν τυχαίο και ευτυχές ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ημέρα μη εργάσιμη, κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα και το Δικαστήριο είναι κλειστά. Ευχόμαστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Δικαστηρίου και να μην θρηνήσουμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών ή την πρόκληση σωματικών βλαβών στο προσωπικό του Δικαστηρίου, σε δικηγόρους και πολίτες”

Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά

Επιπροσθέτως επισημαίνουν ότι είναι “η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο κτίριο παραδίδεται στις φλόγες (η πρώτη ήταν κατά τη δεκαετία του 1980) και ότι προ τριών μηνών περίπου είχε σημειωθεί διάρρηξη του κτιρίου, κατά την οποία παραβιάσθηκαν 7 πόρτες γραφείων, μεταξύ των οποίων το αρχείο του Δικαστηρίου, το computer room και γραφεία Προέδρων, ενώ εκλάπησαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακοί υπολογιστές που ανήκουν σε δικαστές και πιθανόν περιέχουν αρχεία που σχετίζονται με εκκρεμείς υποθέσεις”. Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά

Τέλος επισημαίνεται ότι το Δικαστήριο θα μείνει κλειστό μέχρι να αξιολογηθεί το μέγεθος της ζημιάς.  Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά

Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά: Αναλυτικά η  ανακοίνωση των δικαστών

Αξιότιμες κυρίες, κύριοι.

Σήμερα το πρωί (Κυριακή 2.4.2023) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην πολυκατοικία στην οποία στεγάζεται, μεταξύ άλλων γραφείων, υπηρεσιών και εμπορικών καταστημάτων το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, επί της οδού Δημητρίου Γούναρη αρ. 31-33 στον Πειραιά.

Η φωτιά φαίνεται να ξέσπασε σε ευρισκόμενο εντός στοάς ισόγειο κατάστημα πώλησης χρωμάτων της παραπάνω πολυκατοικίας, δηλαδή σε χώρο όπου αποθηκεύονται άκρως εύφλεκτα υλικά. Δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας έσπευσαν στο σημείο και εξακολουθούν να επιχειρούν, ώστε να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο και να μη επεκταθεί στα άνωθεν του ισογείου και στα πέριξ της πολυκατοικίας διαμερίσματα.

Ωστόσο, τοξικές αναθυμιάσεις και πυκνοί καπνοί έχουν γεμίσει τους λοιπούς χώρους του κτιρίου, καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Επισημαίνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο κτίριο παραδίδεται στις φλόγες (η πρώτη ήταν κατά τη δεκαετία του 1980) και ότι προ τριών μηνών περίπου είχε σημειωθεί διάρρηξη του κτιρίου, κατά την οποία παραβιάσθηκαν 7 πόρτες γραφείων, μεταξύ των οποίων το αρχείο του Δικαστηρίου, το computer room και γραφεία Προέδρων, ενώ εκλάπησαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακοί υπολογιστές που ανήκουν σε δικαστές και πιθανόν περιέχουν αρχεία που σχετίζονται με εκκρεμείς υποθέσεις. 

Το σημερινό θλιβερό γεγονός, που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη, φέρνει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας και την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου κτιρίου και καθιστά άκρως επιτακτική την ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά.

Ήταν τυχαίο και ευτυχές ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ημέρα μη εργάσιμη, κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα και το Δικαστήριο είναι κλειστά. Ευχόμαστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Δικαστηρίου και να μην θρηνήσουμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών ή την πρόκληση σωματικών βλαβών στο προσωπικό του Δικαστηρίου, σε δικηγόρους και πολίτες.

Στο χώρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά βρέθηκε άμεσα ο Προϊστάμενος του Δικαστηρίου, κ. Δήμος Χρυσός, Εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων. Το κτίριο και οι υπηρεσίες του Δικαστηρίου αναμένεται να παραμείνουν κλειστές μέχρι να αξιολογηθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ