Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

“Κλήρωσε” για τους δικαστικούς αντιπροσώπους – Πού μπορούν να δουν την τοποθέτησή τους – Μέχρι την Δευτέρα η επίδοση διορισμών από τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών

Πρόσθετα σεμινάρια για την υποβοήθηση του έργου τους στις εκλογές οργανώνονται το Σάββατο και την Κυριακή από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Κλήρωσε” για τους δικαστικούς αντιπροσώπους – Πού μπορούν να δουν την τοποθέτησή τους – Μέχρι την Δευτέρα η επίδοση διορισμών από τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Eurokinissi

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο ακροατήριο του Πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου η προγραμματισμένη κλήρωση των δικαστικών αντιπροσώπων, που όπως έγραψε το dikastiko.gr θα αναλάβουν καθήκοντα στις επικείμενες εκλογές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον σύνδεσμο https://app.moj.gov.gr/ekloges/ και αφού συμπληρώσουν τα στοιχεία που ζητούνται (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο ή εκλογικό τμήμα και περιφέρεια), να δουν που διορίζονται.

Οι διορισμοί θα επιδίδονται από τις κατά τόπους Εισαγγελίες Πρωτοδικών μέχρι την Δευτέρα 15/5/2023 και ώρα 21:00 αυστηρά. Μετά την πάροδο της ημερομηνίας, οι διορισμοί θα επιστρέψουν στον Άρειο Πάγο προς αντικατάσταση.

Για διορθώσεις λαθών των διοριστηρίων (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ιδιότητα, υπηρεσία και ΑΦΜ), οι κατά τόπους Εισαγγελίες Πρωτοδικών θα πρέπει να αποστείλουν αυτές μαζί με υπεύθυνη δήλωση του δικαστικού αντιπροσώπου για την ακρίβεια των διορθωμένων στοιχείων.

Αυτό αναφέρεται σε σχετική εκλογική εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, στην οποία επίσης σημειώνεται πως «έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, Δικαστικοί Αντιπρόσωποι, που έχουν παραλάβει τον διορισμό τους, να εμφανίζονται στους Εισαγγελείς Πρωτοδικών και να αποποιούνται τον διορισμό τους ενώ παράλληλα ζητούν να επιστρέφουν αυτόν, παρά το ότι είναι υποχρεωμένοι (άρθρ. 68 παρ. 13 Π.Δ. 26/2012 «Κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών»), να εμφανιστούν στο Εκλογικό Τμήμα που διορίστηκαν και να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους».

Κλήρωση δικαστικών αντιπροσώπων

Freepik

Κλήρωση δικαστικών αντιπροσώπων: Η εγκύκλιος Ντογιάκου

Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με την εγκύκλιο, «οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών δεν πρέπει να δέχονται επιστροφές των διοριστήριων, αλλά θα πρέπει να συνιστούν στους δικαστικούς αυτούς αντιπροσώπους, να φροντίσουν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους και τυχόν προβλήματα, που έχουν ανακύψει, να τα επιλύουν σε συνεργασία με τον οικείο Έφορο Δικαστικών Αντιπροσώπων, ο οποίος μπορεί να τους αντικαταστήσει»

Βάσει της εγκυκλίου, οι Έφοροι των Δικαστικών Αντιπροσώπων, θα πρέπει:

1) Να γνωστοποιήσουν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πρωτοδικών  τα πλήρη στοιχεία όσων Δικαστικών Αντιπροσώπων δεν προσήλθαν αδικαιολόγητα να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους για τυχόν ποινική τους ευθύνη

2) Σε περίπτωση που εξαντληθεί ο αριθμός των Αναπληρωματικών Δικαστικών Αντιπροσώπων και υπάρχουν Εκλογικά Τμήματα χωρίς Δικαστικό Αντιπρόσωπο:

α) Να διορίσουν ως αντιπροσώπους πρόσωπα που αναφέρονται στις παρ. 3 και 4 του άρθρου 68 του παραπάνω Π.Δ., όπως ισχύει, τα οποία βρίσκονται στην περιφέρειά τους, αφού προηγουμένως ζητήσουν σχετικά στοιχεία ταυτότητας από τα Πρωτοδικεία, τους Δικηγορικούς Συλλόγους και την Περιφέρεια,

β) Να χρησιμοποιήσουν Δικαστικούς Αντιπροσώπους από όμορες περιφέρειες μετά από σχετική αίτησή τους και εντολή του Εφόρου, στην περιφέρεια του οποίου αυτοί έχουν διοριστεί,

γ) Μετά τον νέο διορισμό να εκδίδουν την σχετική διατακτική πληρωμής, σε αυτοτελές έγγραφο, αναγράφοντας πάνω σ’ αυτή και εντός πλαισίου την ένδειξη «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗ» και

δ) Μετά το πέρας της ψηφοφορίας να υποβάλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών (Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών ΚΥ- Σταδίου 31), Πίνακα με τους διορισμούς αυτούς ή φωτοαντίγραφα των διορισμών, ώστε να ελεγχθούν τυχόν περισσότερες από μία πληρωμές.

Κλήρωση δικαστικών αντιπροσώπων

Eurokinissi

Σεμινάρια Δικαστικών Αντιπροσώπων

Τη διοργάνωση δύο πρόσθετων σεμιναρίων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για τους δικαστικούς αντιπροσώπους ανακοίνωσε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Λόγω της συμπλήρωσης του συνολικού αριθμού των διαθέσιμων θέσεων για όλες τις ημέρες του Προγράμματος Σεμιναρίων Δικαστικών Αντιπροσώπων, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος διοργανώνει τα δύο επιπλέον σεμινάρια στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος) και συγκεκριμένα:

1) Σάββατο 13 Μαΐου 2023, ώρες 14:00 – 17:00

2) Κυριακή 14 Μαΐου 2023, ώρες 17:00 – 20:00

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας http://www.olomeleia.gr ακολουθώντας τους συνδέσμους Αιτήσεις >> Αίτηση συμμετοχής στα σεμινάρια Δικαστικών Αντιπροσώπων.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά σεμινάριο:

α) με φυσική παρουσία: 250 άτομα,

β) με τηλεδιάσκεψη: 1.000 άτομα, οι οποίοι θα λάβουν πρόσκληση συμμετοχής (μισή ώρα πριν από την έναρξη) στο e-mail που θα δηλώσουν κατά την εγγραφή τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων. Όπως διευκρινίζεται, σε περίπτωση εξάντλησης του αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Ήδη, εκτός από την πρόσθετη διοργάνωση, τα σεμινάρια για την υποβοήθηση του έργου των αντιπροσώπων ξεκίνησαν από τις 2 Μαΐου με το πρόγραμμα να προβλέπει τη διεξαγωγή τους κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

* Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, ώρες 15:00 – 18:00

* Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, ώρες 17:00 – 20:00

* Τρίτη 16 Μαΐου 2023, ώρες 17:00 – 20:00

* Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, ώρες 17:00 – 20:00

Τα σεμινάρια διεξάγονται από τον Εκπρόσωπο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στην εκλογική διαδικασία, Κωνσταντίνο Χριστοδουλιά, τον Πρόεδρο του ΔΣΘ, Δημήτρη Φινοκαλιώτη, τον Αντιπρόεδρο του ΔΣΑ, Αλέξανδρο Μαντζούτσο, το Σύμβουλο – Ταμία του ΔΣΠ, Στέλιο Φαζάκη, το Σύμβουλο του ΔΣΠ, Γιώργο Καρατζά, και το συνάδελφο Σπύρο Λάλα.

Στα σεμινάρια παρίσταται και εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξης της εκλογικής διαδικασίας SinguarLogic προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων (SRT) μέσω tablets.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ