Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Σήμερα “κληρώνει” για τους δικαστικούς αντιπροσώπους – Αναγγέλλεται η απόφαση για την τοποθέτησή τους

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στο site του Αρείου Πάγου www.areiospagos.gr καθώς και στο site της Ολομέλειας www.olomeleia.gr.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σήμερα “κληρώνει” για τους δικαστικούς αντιπροσώπους – Αναγγέλλεται η απόφαση για την τοποθέτησή τους eurokinissi

Στην επικύρωση των δικαστικών αντιπροσώπων θα προχωρήσει σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «η κλήρωση για τους διορισμούς των Δικαστικών Αντιπροσώπων των επικείμενων εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/5/2023. Για την ακριβή ώρα θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης για τους διορισμούς θα αναρτηθούν στο site του Αρείου Πάγου www.areiospagos.gr καθώς και στο site της Ολομέλειας www.olomeleia.gr. Θα αποσταλεί σχετικώς email και sms στους συναδέλφους που θα έχουν διορισθεί».

Σημειώνεται ότι, η προθεσμία των λεγόμενων αιτήσεων προτίμησης έληξε την περασμένη Παρασκευή 5 Μαΐου και ώρα 10 το πρωί και οι ενδιαφερόμενοι να είναι δικαστικοί αντιπρόσωποι έπρεπε να τις υποβάλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://olomeleia.gr/. Στην ίδια διεύθυνση, μπορούσαν να καταθέσουν οι δικηγόροι και τις αιτήσεις εξαίρεσης προκειμένου να μην οριστούν δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Εκλογές

Eurokinissi

Επικύρωση δικαστικών αντιπροσώπων: Η απόφαση αποζημίωσης

Την ίδια ώρα, αναμένεται και η ΚΥΑ για την αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων, μετά και τη συνάντηση που είχαν προ ημερών η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, υπό τον Δημήτρη Βερβεσό με Υπουργό Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού για τα οικονομικά και θεσμικά θέματα που αφορούν τους δικαστικούς αντιπροσώπους μετά από αίτημα των δικηγόρων.

Οι δικηγόροι ζήτησαν ουσιαστικά αύξηση 10% της ημερήσιας αποζημίωσης από τα 90 ευρώ την ημέρα στα 100 όπως έγραψε το dikastiko.gr, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η υπουργική απόφαση αναμένεται να ορίσει αποζημίωση 120 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, οι δικηγόροι είχαν επίσης ζητήσει την έκδοση σχετικής εγκυκλίου που να παρέχει τη δυνατότητα να επικολληθούν επί των βιβλίων τα προεκτυπωμένα ονόματα των συνδυασμών και των υποψηφίων, τη λειτουργία των Ειρηνοδικείων Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης πέραν των Πρωτοδικείων προς αποφυγή καθυστερήσεων και διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας, τη λήψη των αναγκαίων μέτρων από την Τροχαία για τη διευκόλυνση της μετάβασης, παραμονής και αποχώρησης των δικαστικών αντιπροσώπων κατά την παράδοση των εκλογικών σάκων στα αρμόδια δικαστήρια, καθώς και τη διάθεση δύο γραμματέων στις περιπτώσεις εκπλήρωσης καθηκόντων Αντιπροσώπου Δικαστικής Αρχής από δικηγόρο ΑΜΕΑ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ